Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam u frzyjera

zakażenie u fryzjera

Polecane posty

Gość byłam u frzyjera

Dzis byłam na strzyzeniu włosów.Miałam małego strupka na głowie i niestety podczas strzyzenia fryzjerka zahaczyła mi go nozczkami lub grzebieniem do krwi.Boje sie czy mozliwe jest zakazenie np. wirusem WZW C?

Gość bainc
hm,w sumie nie wiem,,,

Gość katarynka28_00
trzeba bylo zapytac fryzjerki czy dezynfekuje nozyczki i inne fryzjerskie narzedzia z tego co wiem, niestety bardzo rzadko to robią

Gość Nic mi o tym nie wiadomo zeby
Mozliwe ze ty kogos zarazilas po huj chodzisz z niewygojonym do fryzjera

Gość jeśli miała brudne nożyczki
to teoretycznie mogło dojść i do zakażenia HCV jak i HIV. jak ktoś wspomniał niestety fryzjerki (tak samo kosmetyczki i manikiurzystki) rzadko dbają o pełną higiene i nie dezynfekują swoich narzędzi pracy....

Gość taka jedna z nad morza
są specjalne płyny do dezynfekci którymi wystarczy spryskać narzędzia po każdym kliencie, zajmuje to dosłownie chwilkę. ja bym sama nie chciała pracować brudnymi narzędziami. Ale powalają mnie sytuacje jak wchodzi klientka i mówię: zapraszam , umyjemy głowę a Pani odpowiada że nie trzeba bo ona myła, więc pytam kiedy a Pani na to 4 dni temu ale wie Pani chcę je sama pofarbować a lepiej kładzie się na brudne. Poprostu ekstra ja mam dotykać tłustych włosów!

od razu powinnaś powiedzieć fryzjerce żeby ci zdezynfekowała tą ranką zarażenie się wzw może nastąpić