Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katrinka987

Objawy ciąży a ciąża urojona..

Polecane posty

Gość do powyżej
test ciążowy z moczu robi się trzy pełne tygodnie po stosunku, wcześniej nic nie pokaże objawy, które opisujesz mogą wystąpić, ale 4 tyg. po zapłodnieniu, po 7 dniach to nawet zarodek nie jest jeszcze w macicy!

Gość poczytajcie sobie do jakich
rzeczy może doprowadzić psychika. kobiety z ciążą urojoną mają nawet taki brzuch jak kobieta w zaawansowanej ciąży a w piersiach pojawia się mleko. ale takie urojenia to leczy psychiatra i to farmakologicznie. taka brutalna prawda.

Gość lalala89
dziewczynki jaka powinna byc szyjka macicy tuz przed okresem?? dziś jest termin miesiaczki - jeszcze jej nie ma.. moja temp od 18 dni utrzymuje się ponad 37'c szyjka macicy jest b.wysoko i b. twarda i zamknieta, to zwiastun nadchodzącej miesiączki?? dodam ze mam cykle regularne co 28 dni :* buziaki p.s robilam 3 testy 8dni po stos, 14 dni po stos, 20 dni po stos.. negatywne mam jeszcze szanse na fasolke? pomóżcie, doradżcie p.s 2 badanie beta odpada u mnie w miescie tego nie robia

Gość hdhfbjrebfhbr
po pierwsze po jaką cholerę robicie testy tak wcześnie? kasy za dużo macie czy jak? po drugie w kraju jest nie jedno miasto i można zrobić w innym.

Gość elo22
czyli to wszystko moze byc spowodowane stresem ? i obawa przed ciaza? ... tez sie zdziwilam ze takie objawy po 7 dniach i wogole to nie mozliwe eh

Gość Anxie
Ja jestem 15 dni po stosunku..Pare dni po zaczełam sikac co pół godziny i tak mi juz zostało..od paru dni mi sie non stop odbija...Umieram ze stresu...myslicie ze nawet odbijanie mozna sobie uroić?:(:(

Gość niuncieciuncie
Witam , ja też mam pytanko, spóżnił mi się 5 dni okres, ale przyszedł, zaskoczona jestem jego małą obfitością,tydzień po jego zakończeniu zrobiłam mimo wszystko test pre-test , wyszedł negatywnie, uspokoiłam siętroszkę,ale pewne objawy nie dająmi spokoju,delikatne roztępy na brzuszku,który wydaje mi się nadęty, seność , zmęczenie, zgaga poranna, nadmierny apetyt ....Do wytrysku wewnątrz mnie podobno nie doszło, zazwyczaj zabezpieczamy się prezerwatywą , czasami w chwili zapomnienia stosujemy przerywany, wytrysk poza mną , na dodatek z pomocą ręki, jakie jest prawdopodobieństwo ,że może to być ciąża? Proszę o odpowiedż mamy i osoby będące w podobnej sytuacji jak moja. Piszę to wszędzie, bo jakoś nikt mi nie chce/ nie umie pomóc;(

Gość wwkwkwk
a tak poważnie...szukacie tutaj wróżki??? bo takie bzdyry piszeci że aż żal :(

Gość v0gue
Ja powinnam dostać okres 5 dni temu, w tamtym miesiącu też mi się spóźniał, bo strasznie wkręcałam sobie, że jestem w ciąży, ale zrobiłam test i kila dni później dostałam okres. Teraz jest tak znowu, ale jest mi nie dobrze cały dzień.. robię często siku, boli mnie na dole brzuch i nie wiem czy czuje głód czy jestem najedzona.. musze zrobić test, ale czy mogę sobie znowu wkręcać? ; (

Hej dziś jest mój 27 dzień cyklu, dodam że w ostatnich miesiącach moje cykle trwały 16-20 dni, wiem wiem krótko i nieprawidłowo ale tak już miałam wcześniej czyli pół roku temu brałam tabletki. Od tego czasu z narzeczonym jak się kochamy to tylko stosunek przerywany. 16 dnia cyklu bardzo zaczął mnie kłuć jajnik i od tego czasu pobolewa mnie codziennie brzuch w różnych miejscach a to pod pępkiem a to jajniki, czasem nawet bardzo. Wrażliwe sutki mam od 3 tygodni, a od tydonia bolą mnie całe piersi i mam napęczniałe, wydaje mi się również że obwódka wokół sutków jest ciemniejsza i większa. No i oczywiście nadal nie mam okresu. Poza tym co ważne od 8 dni czyli od 19 dnia cyklu mierzę temperature w pochwie. Oto mój wykaz temperatur: 19 d.c 36,8 20 d.c 36,9 21 d.c 36,95 22 d.c 36,9 23 d.c 36,9 24 d.c 36,9 25 d.c 36,9 26 d.c 36,85 27 d.c 36,8 (dziś) Ogólnie moje tempki są niskie, po okresie mam tempke 36,4, największą kiedyś dzień przed okresem miałam 36,7. Od poniedziałku biore witaminy dla ciężarnych, test w 25 dniu cyku wyszedł negatywny. Mdli mnie o różnych porach, nie tych samych, ale nie wymiotuje chociaż czasem mam odruch wymiotny i zgage. No i szyjke macicy mam rozpulchnioną, nie czuje w niej dziurki ale mam ją dość nisko bo na długość palca wskazującego, w ciąży chyba powinna być wysoko? Co myślicie o moim przypadku? :)

Do niuncieciuncie Zmierz sobie juro tempke w pochwie rano przed wstaniem z łóżka, najlepiej rtęciowym termometrem. Jeśli normalnie miałaś okres i nie jesteś w ciązy tempka będzie niska albo w normie, ale jak jesteś w ciązy będzie podwyższona od 36,8 wzwyż, nie wiem jaką masz stałą temperaturę, w ogołe mierzyłaś kiedyś?

Gość v0gue
Ja powinnam dostać okres 5 dni temu, w tamtym miesiącu też mi się spóźniał, bo strasznie wkręcałam sobie, że jestem w ciąży, ale zrobiłam test i kila dni później dostałam okres. Teraz jest tak znowu, ale jest mi nie dobrze cały dzień.. robię często siku, boli mnie na dole brzuch i nie wiem czy czuje głód czy jestem najedzona.. musze zrobić test, ale czy mogę sobie znowu wkręcać? ; ( Dzisiaj jeszcze doszło mi to, że w nocy się budziłam i robiłam siku z 4 razy. Rano już się lepiej czuję ale bolą mnie cycki, ale tak jak co miesiąc na okres, ale nie moge zrobić kupy.. chociaż robię jakoś. PROSZĘ POMÓŻCIE !

Gość ineczka85
dziewczyny ja was w ogole nie rozumnie co za problem isc do ginekologa i sie upewnic , a nie sie zamartwiac czy sie jest czy tez mnie ... wiecie co to jest przewrotnosc losu te co nie chca to wpadaja i sie zalamuja , ja sie staram z narzeczonym o dzidzie juz od jakiegos czasu i nic , ale nie wiem czy juz taki wkret mam czy co mam rozne objawy piersi brzuch , w p[on sie wszystkiego dowiem bo ide do lekarza :))) trzymajce kciuki !!!! pozdrawiam

Gość eftiula
od jakiegoś czasu mam straszne boleści głowy, czasami drzą mi nogi, mdli mnie boli mnie w plecach, jestem niespokojna przerażona, wydaje mi się ze mam większy brzuch tak wokół pęmpka ponizej nie co i powyżej ale ciąże bym wykluczyła nie było żadnego stosunku tylko przytulanie w ubraniach ale boje się że mógł mieć chłopak wytrysk i jakoś przeszło czy mam się czym martwić czy to może być spowodowane stresem, ciągle żyje w dużym stresie i ciągle czytam jak łatwo jest zajść w ciąże miałam juz 2 okresy ale były krótsze do tego na bolesne miesiączki zazywam yasmin ale zdażyło mi się w styczniu zapomnieć jednej

Gość ertyui9o0
­­­­­­­­­­­ Moja koleżanka bardzo pragnęła zajść w ciążę,.. miała wymioty, bóle brzucha, pragnienie, brzuch zaczął jej rosnąć, poszła do gina a on jej że ma ciąże urojoną... Wszystko się może zdarzyć.

Gość gość
Muszę sie wtracic ..jestem mama dwójki dzieci,,,,,i mówię wam ze MOŻNA. Nawet jeden dzień po zapłodnienie mieć objawy ,z córka ból brzucha na dole powiedziano mi ze to jest macicy która przygotowuje sie,ból piersi skutków,. Z synem. Po 3 dniach pokazały sie zawroty głowy i nudnosci nie mogłam patrzeć na mięso w biedronce oczywiście myślałam ze to zatrucie ,,to trwało 5 dni i pózniej zaczął mnie boleć brzuch i piersi ,,,ten ból jest taki ze jak przesunelam łóżko sprzatajac to mnie zaczął boleć jeszcze bardziej,,,,już wiedziałam ze to nie zatrucie ani wirus i co-mimo ze koleżanki mówiły o testach ciazowych które teraz możesz zrobić już 2 dni po stosunku ,po zapłodnienie,,,to moje testy wychodziły negatywne,,,więc z mojego doświadczenia można zaraz poznać ,,,my kobiety mamy to różnie ale jest starotypem mówić ze pierwsze objawy pokażą sie po braku miesięcznie

Gość gość
Witam mam takie pytanie... kochalam sie mezem od miesiaca z mysla o potomku ale bez specjalnego starania stresu itp itd. Pewnego dnia zaczely mnie bolec piersi, jajniki i zaczelam zwracac bylam senna itp itd myslalam ze to na miesiączke jak po paru dniach nie przyszla zrobilam dwa testy wyszly pozytywne poszlam do lekarza mowi ze jest macica powiększon kazal mi zalozyc karte itd. Ale w glowie mam caly czas mysl ze to moze byc ciaza urojona a nie prawdziwa. Meczy mnie to a usg mam dopiero w poniedziałek. Przez te swoje mysli jakos nie moge do konca uwierzyć ze jestem w ciazy choc osoby ktore o tym wiedza uwazaja ze nie ma innego wyjscia. Prosze powiedzcie co o tym myslicie.

Gość gość
Musisz czekać.