Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz już chyba można

Minęła pierwsza rocznica CUDów. Tu wpisujemy dokonane CUDA Tuska i rządu

Polecane posty

Co jeszcze wpiszecie oprócz rosnącego POparcia w sondażach i wzrostu cen ?

mam małego wacka i nie mam kobiety :(

No super, a bez ... ściemy ? :P 1. Tarcze - praktycznie wynegocjowane przez PiS. Tylko do podpisania ... 2 .Irak - no się zawzięli i wyszli praktycznie dwa miesiące przed terminem końcowym, aby dokopac PiSowi i prezydentowi. 3. Co pomostówki ? Coś wprowadzili i weszło w życie czy się mylę ? Czy nadal "chca" ? 4. Orliki - ile ? trzy, cztery już ? Dwa razy droższe niż "nieorlikowe" - samorządy narzekają ... 5. EURO2012 - ale co ? Pprzyznano za rządów PiS ... 6. Totalna słabość opozycji - zgodzę się częściowo. Opozycja rzeczywiście nie nadąża za totalnym "pijarem" peowskim

Doczytaj samanto l. o "boisko blisko" PiSu :) - stąd się wzięły "orliki" Tuska :P

Gość cuda peocji
pkb spadlo z 7% za PiSu na 5,4% za PO, prognoza na 2009- 4,9% i mozliwe sa jeszcze ciecia prognoz inflacja wzrosla z ok. 2,5% za PiSu do 4,5% za PO i rosnie pensje nedzne nadal pracy malo a jednak nie bedzie komu budowac stadionow autostrad nie ma i nie zanosi sie na radykalna poprawe nie ma absolutnie zadnych dzialan w najbardziej naglacych kwestiach np. opieka zdrowotna natychmiast potrzeba kilkudziesieciu ustaw- nie dzieje sie NIC nie ma zadnych liberalnych rozwiazan, ulatwien dla malej i sredniej przedsiebiorczosci itd. itd. mozna pisac do rana

teraz costam Orliki- nie sprzedawaj kitu boisko jakiestam pisu z TVP czy Telekomunikacja Pl. robione nie pamietam sponsora to 26 boisk zbudowanych w czasach kaczorzadow i tyle Orliki sa budowane od niespelna roku ale coz :D doceniam probe :P:D the rest : tarcza- brana za friko przez kaczopartie hm przypomnij mi warunki ? cos tam tvny o patriotach podawaly spisek jakis czy co :P aha po podpisaniu USmany oficjalnie zaczynaja zwalczac NORDSTREAM przypadek pewnie jakis :O tak sobie narazaja sie Niemcom ot sami z siebie :O:O:O of course zadzialala tez sytuacja -Gruzja;) Irak tak i koniec "zawzieli" "na zlosc" to maja byc slowa udajace argumenty ? pomostowki- wejda moim zdaniem zalezy od dogadania z LSD ale mysle ze tak- nie stac nas (kraju) na obecna sytuacje i veto prezydenta padnie o euro2012 w kontekscie sytuacji> to samograj nie sposob spieprzyc szczegolnie przy jeszcze gorszej Ukrainie i jeszcze o Orlikach no przestan te samorzady mozesz wymienic? ile ich ? dwa trzy narzekaja ?

Bardzo drogie "Orliki" "Dziennik Polski": Budowa boisk sportowych w ramach rządowego programu "Orlik 2012" okazała się znacznie droższa niż planowano. Wzrost kosztów obciąża jednak tylko samorządy lokalne. Budżety państwa i województw nadal przeznaczają na to po 333 tys. zł, a gminy nawet kilkakrotnie więcej, choć koszty miały być dzielone na trzy równe części. "Orlik" w Gdowie, oddany do użytku miesiąc temu jako pierwsze takie boisko w Małopolsce, kosztował blisko 1,7 mln zł. Gmina musiała wydać 1 mln zł. Koszty drugiego małopolskiego "Orlika" w Kasinie Wielkiej (gmina Mszana Dolna) przekroczyły 2 mln zł, a więc były dwukrotnie wyższe od przedstawianych przez rząd. Gmina wyłożyła z własnego budżetu 1,35 mln zł, czyli o milion więcej niż zakładano, gdy przystępowała do programu. To samo może czekać Rabę Wyżną, bo po przetargu okazało się, że wykonawca chce dostać prawie 2 mln zł (jeśli ministerstwo zgodzi się na rezygnację z zaplecza sanitarno - gospodarczego, koszty mogą być niższe o 300 - 400 tys. zł). W tym tygodniu zostanie otwarte w Myślenicach boisko wielofunkcyjne, trzecie w Małopolsce wybudowane w ramach programu rządowego. I w tym przypadku rzeczywiste wydatki znacznie przewyższyły milion złotych. Coraz więcej samorządowców podkreśla, że rząd zbyt nisko wycenił koszty budowy boisk z zapleczem, a przede wszystkim nie uwzględnił nietypowych warunków, np. konieczności wzmacniania terenu czy stabilizowania skarp na terenach górskich . Wiem , ze tobie trudno dotrzeć do prawdy :P, wiuęc mas zlink na talerzu :P http://wiadomosci.onet.pl/1844101,0,0,34222,przeglad.html

cuda taaak bo jak ktos z rzadu cos zrobi dzis to za miesiac PKB rosnie :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D sorki z kim ja gadam :D inflacja-najnizsza w Eurolandzie obok, nie pamietam czeskiej ? wegierskiej ? pensje bardzo nedzne ostatni GUS ponad 10% mies rosna pracy brak jasne przejrzy gazety :O no chyba ze sie komus nie chce robic za 1000 zeta to juz jego wybor "a jednak nie bedzie komu budowac stadionow" a niby dlaczego ? budowlancy wyjada do pograzajacej sie w kryzysie Irlandii ??? :D:D:D pfffftttttt autostrady -ok punkt dla ciebie ale ja ich chyba nie wymienialam w poscie u gory prawda ? nie pie.... o brakach w ustawach okologospodarczych to jest wlasnie w sejmie albo juz przeszlo ! zdrowie ??? a kto tam cos o referendum nadaje premier ? pisz tak dalej "godzinami"

Gość BOISKO BLISKO
"Nowe boisko do piłki nożnej uroczyście oddano do użytku przy Szkole Podstawowej nr 6 w Zamościu. Inwestycję zrealizowano w ramach programu "Blisko boisko". Całkowity koszt budowy wyniósł 470 tysięcy złotych. Pieniądze na realizację przedsięwzięcia pochodziły z Ministerstwa Sportu, grupy PZU i Urzędu Miasta Zamość. Ogrodzone boisko jest pokryte sztuczną trawą, piaskiem kwarcowym i specjalnym gumowym granulatem. Dodatkowo obiekt wyposażono w oświetlenie, którego budowę sfinansowała Zamojska Korporacja Energetyczna i Urząd Miasta. Boisko będzie ogólnodostępne, a korzystanie z niego bezpłatne." "Nowe boisko w Kaczkach Zaloguj się E-mail OnetHasło Niepoprawne dane Objaśnienia Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasłaAnuluj Nowe boisko w Kaczkach Kończą się prace przy budowie boiska piłkarskiego ze sztuczną murawą w Kaczkach Średnich . Obiekt powstał w ramach akcji „ Boisko Blisko” organizowanej przez Ministerstwo Sportu i PZU . Boisko usytuowane jest w pobliżu sali gimnastycznej ZSR w Kaczkach. Powiat Turecki pozyskał na ten cel 300 tys.zł angażując 284 tys własnych środków. Nowo wybudowane boisko będzie służyło uczniom Zespołu Szkół Rolniczych , Szkoły Podstawowej w Kaczkach Średnich a także mieszkańcom wszystkich gmin Powiatu Tureckiego. "

thx 00:52 teraz już chyba można to sie nazywa hm no coz ja pisze Orliki ty 00:33 teraz już chyba można][4. Orliki - ile ? trzy, cztery już ? Dwa razy droższe niż "nieorlikowe" - samorządy narzekają ...]a nastepnie 00:36 teraz już chyba można Doczytaj samanto l. o "boisko blisko" PiSu - stąd się wzięły "orliki" Tuska] no wiec co ja napisalam ??? 00:46 Samanta lisiczka teraz costam Orliki- nie sprzedawaj kitu boisko jakiestam pisu z TVP czy Telekomunikacja Pl. robione nie pamietam sponsora to 26 boisk zbudowanych w czasach kaczorzadow i tyle Orliki sa budowane od niespelna roku ale coz doceniam probe i w tym samym poscie [i jeszcze o Orlikach no przestan te samorzady mozesz wymienic? ile ich ? dwa trzy narzekaja ? ] a pan co ? czy ja gdzies napisalam ze nie sa za drogie przynajmniej w czesci przypadkow ??? czy ja to negowalam ? NIE w odpowiedzi otrzymalam wklejke o DWOCH boiskach i mozliwym trzecim tak jak zreszta pisalam [dwa trzy narzekaja ? ] coraz wiecej podkresla a wymieniles dwa, trzy :D wklejka of course cholera wy nawet nie potraficie wlasnych slow obronic ulatwie ci to : KRUS otworzenie IPN, pamietasz ? dwuzdaniowa ustawa miala byc ?:O jednomandatowe np malo? a gdzie tam ale wy wolicie stylem swojego idola udowodnic oczywista oczywistosc :O:O:O

Gość Orlik2012
Projekt okrzyknięto wielkim sukcesem jeszcze przed jego realizacją. Wszystko zapowiadało się dobrze, tyle że na etapie wstępnych zapowiedzi. Bo już praktyka pokazała coś zupełnie innego. To, co początkowo miało być bardzo tanie, okazało się znacznie droższe niż przypuszczano. Mowa o boiskach sportowych w ramach rządowego programu "Orlik 2012". http://fakty.interia.pl/news/bardzo-drogie-orliki,1194741,3320 Pijar działa znakomicie, prawda ? Szkoda, że TYLKO PIJAR ...

wklejka wyzej no jest tansze czy ja pisalam ze nie ? :O:O nawet nie wiem czy to ten projekt pisu wydawalo mi sie ze sponsorem bylo TP :O no ok wierze, wiem ze odddali z pisu 26 boisk w 2 lata tyle samo w niecaly rok PO i tyle to teraz 27 za pisu :O

Gość spróbuj na trzeźwo PiSać
:P Zrozumieć cię nie można :o A co miało być jak nie wklejka ? Mnie nie wierzyłaś i chciałaś "dowodów", więc "wklejkę" za takowy uznałem ... "BOISKO BLISKO" masz też "wklejki" - co z tego, że inne źródło finansowania niż w przypadku PO ?

Gość cuda peocji
SAMANTA pkb za miesiec nie rosnie, ale PO jest od roku a pkb spada i w perspektywie widac dalsze spadki. jest sie z czego cieszyc, nie? z kim ja gadam?:o najnizsza inflacja? mamy 4,5 %, stara unia ma ok. 2%. z kim ja gadam?:o pensje rosna 10% na miesiac?hahahahahahaaaaaaa:D srednia krajowa pazdziernik 2007- 2.900 zl srednia krajowa pazdziernik 2008- 3.150 zl wzrost ponizej 9% przez rok a ty chcesz komus wmowic ze pensje rosna 10% na miesiac????? DEBILKA:D praca za 1000 zl? to zart? za 1000 zl to Chinczyk moze tu pracowac. z kim ja gadam?:o czy budowlancy wyjada? budowlancy wyjechali juz dawno temu. z kim ja gadam??:o autostrady- jestes przewrazliwiona, nie odpowidalem na twoj post, pisalem swoj. z kim ja gadam?:o w sejmie jest wiele rzeczy, glownie burdel, a przedsiebiorcy jak nie mieli ulatwien tak nie maja i nie wiadomo kiedy beda miec. jak cos uchwala to pogadamy, narazie NIC NIE MA!!!! NIC!!!! referendum? znowu czcze gadanie? mowimy o dzialaniach, o tym co sie wydarzylo co zrobili, a nie o czym tusk pier-do-li od przeszlo roku. z kim ja gadam??:o

Gość jap
ja tam ani o boiskach tylko o tych samolotach co Polacy mieli wracać:) jednego głupiego samolotu nie udostępnić prezydentowi to czym te polacy wrócą

Gość cuda peocji
jest jeden CUD peocji, prawdziwy CUD :D:D:D TANIE JABLKAAAAAAAAA! :D sadownicy dostaja DWADZIESCIA GROSZY za kilogram, to faktycznie jak za darmo :D:D

po kolei ok sorki ale nie rozumiem o co chodzi ? pisales o orlikach ze ich prawie nie ma ja wiem ze jest 26 czy 28 na dzien dzisiejszy nie pisalam ze sa zawsze w kosztach zgodnie z planem :O napisales ze samorzady narzekaja a we wklejce byly 2 drozsze przeciez :O ty drugi [pkb za miesiec nie rosnie, ale PO jest od roku a pkb spada i w perspektywie widac dalsze spadki. jest sie z czego cieszyc, nie? z kim ja gadam?] uwazasz ze PKb za PiSu rosl z powodow ich rzadow a teraz spadaz powodu rzadow PO ? z kim ja gadam :O:O [najnizsza inflacja? mamy 4,5 %, stara unia ma ok. 2%. z kim ja gadam?] Euroland- no ok powinnam napisac nowa UE :O my mistake przepraszam [pensje rosna 10% na miesiac?hahahahahahaaaaaaa srednia krajowa pazdziernik 2007- 2.900 zl srednia krajowa pazdziernik 2008- 3.150 zl] napisalam mies ? pier... [praca za 1000 zl? to zart? za 1000 zl to Chinczyk moze tu pracowac. z kim ja gadam?] :O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O ja nie mieszkam w W-wie kur..... i nie pracuje za 1000 a tej pier... nawet nie ma co komentowac :O:O:O [czy budowlancy wyjada? budowlancy wyjechali juz dawno temu. z kim ja gadam??] ja sie pytam :O:O:O [autostrady- jestes przewrazliwiona, nie odpowidalem na twoj post, pisalem swoj. z kim ja gadam?] jasne :O [w sejmie jest wiele rzeczy, glownie burdel, a przedsiebiorcy jak nie mieli ulatwien tak nie maja i nie wiadomo kiedy beda miec. jak cos uchwala to pogadamy, narazie NIC NIE MA!!!! NIC!!!!] udowodnij bo to tylko twoje gadanie :O [referendum? znowu czcze gadanie? mowimy o dzialaniach, o tym co sie wydarzylo co zrobili, a nie o czym tusk pier-do-li od przeszlo roku. z kim ja gadam??] :O no szkoda slow musza sie dogadac z LSD bo inaczej bedzie veto :O

Gość cuda peocji
pieprzysz jak potluczona, dobrze wiesz ze tusk z cala banda nic nie robi, ale ty trajkoczesz jak to jest cudownie, kurrr......mozg ci wyprali pierwszorzednie:o

pierd.... 1000 zeta dla Chinola ? mam znajomych co robia z 900 na reke 2 znajomych ok ale mam a ty pier... ze nikt skad jestes ? pewnie mieszkasz w wiekim miescie i ludzi zap... w marketach masz za nic :O:O pomylilam sie mialo byc rocznie 10 bylo czytalam sierpien wrzesien ok -nie wierzysz ze sie pomylilam -twoja sprawa trudno budowlancy ? i co wyjechali ? wszyscy nie i tyle cudownie ? a gdzie ja tak napisalam ? wymienilam kilka sukcesow moim zdaniem i tyle nie przekonales mnie bo nie mozesz to co napisales o PKB mnie rozjechalo nie znam zadnego dzialania reformy ktora wplynelaby na wzrost PKB w ciagu roku w obecnej sytuacji > za duzo zalezy od reszty UE i sytuacji na swiecie ps nazywanie kogos debilka i to duzymi literami za smiech i z "kim ja gadam" fajne nie jest a to wyzej :( no coz :O

Gość cuda peocji
SAMANTA tak, 1000 zeta dla Chinola. tez mam znajomych co robia za 900, mam i znajomych co orają za 700. tak samo bylo 5 lat temu. wiec NIC SIE NIE ZMIENILO, a ceny wzrosly o kilkanascie/kilkadziesiat procent (bo wskaznik inflacji wlozmy miedzy bajki, mowie o realnym wzroscie, np o zywnosci czy gazie, a nie transporcie chemikaliowcami co wlicza sie do wskaznika :o). ludzie bieduja a tusk pierdzi w stolek i kloci sie debil o samolot:o 10% rocznie wzrost pensji, ok. ceny wzrosly w tym czasie dwa razy tyle albo i wiecej. co to jest kurrr..... 10%? to gowno a nie wzrost:o poziom zycia najmniej zarabiajacych spada dramatycznie z roku na rok, szans na poprawe nie widac! budowlancy wszyscy nie wyjechali, ale i tak nie bedzie komu budowac. slyszalas ze tusk wlasnie leci do Chin uzgadniac ilu Chinoli moze sciagnac do nas?? czy umknelo to twemu jakze przenikliwemu umyslowi???:o:o cudownie. wszak piszemy tu o tuskowych cudach(taki temat, zauwazylas?? :o) i probujesz je udowadniac, z zenujaco marnym skutkiem:o:o jesli nie znasz zadnych dzialan mogacych poprawic wzrost gosp i wzrost plac to nie mamy o czym rozmawiac ja w przeciwienstwie do ciebie znam szereg reform, ktore moglyby wyraznie wplynac na wzrost pkb nawet w czasie kryzysu, najwazniejsze to: - znaczne obnizenie podatkow, ale nie najbogatszym tylko najbiedniejszym, bo to oni w lwiej czesci kreuja krajowy popyt - znaczne obnizenie obciazen finansowych dla przedsiebiorcow - wprowadzenie szeregu znaczacych ulatwien dla przedsiebiorcow - znaczne ograniczenie biurokracji - reforma finansow publicznych - uporzadkowanie i znaczace uproszczenie prawa lista dluga, to tylko najwazniejsze sory napisalem debilka bo piszesz bzdury jak potluczona i nawiedzona zarazem i zeby nie bylo, jestem daleki od popierania pisu, w kwestiach ekonomicznych to taki sam chłam jak teraz i jak cala unia razem wzieta

Gość cuda peocji
bujaj sie nieudaczniku