Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcacasienauczycjezyka

jak sie uczycie ezykow obcych?

Polecane posty

jak sie mobilizujecie? ile czasu dziennie poswiecacie na nauke? uczycie sie jednego czy dwoch? jak to rozplanowujecie? chce dosonalic swoj angielski i zaczac np niemiecki i choc mam duzo wolnego czasu to nie moge sie zmobilizowac do nauki a juz wogole nie wychodzi mi nauka przy necie bo zaraz ciagnie mnie na inne stronki np kafeterie i czytam rozne bzdury o wszystkim i niczym

Gość angielskiii
mobilizacja jest w tym ze lubie sie uczyć jezyka i nie musze sie specjalnie zmuszać do tego i wyznaczać czasu

no u mnie szkola jezykowa odpada dopoki nie znajde pracy nie mam na to kasy. no ja wlasnie tak srednio lubie te nauke tzn nie za latwo mi wchodzi do glowy i dlatego zybko sie zniechcecam

po powrocie z pracy gdy tylko wejde do klatki idąc do swojego mieszkania kradne sąsiadom wycieraczki które układam u siebie w pokoju. Gdy nastanie noc rozbieram się zapalam mała lampkaę i kieruje na siebie promien światłai chodze po nich na boso wyobrażając sobie że spaceruje po tropikalnych lasach amazonii. czasem wydaje przy tym dźwięki godowe Yaka

to wyzej to podszyw

Gość ale jaki smieszny
:-D

no fantazje to kots ma rzeczywiscie :-)

Gość No ja starą ale dobrą metodą
Książka - słownik i od razu autentyczne teksty bez żadnych podręczników i preparowanych czytanek (oczywiście mam tablice gramatyczne).

tak ale to juz na jakims tam stopniu zaawnasowania. bo np nie wyobrazam uczyc sienp niemieckiego od podstaw wlasnie w ten sposob bo przeciez takie zywe realne teksty to juz wysoki stopien zaawansowania

Gość uuppppppppppppppppp

Gość Rossmunsen
Po co uczyć się języków obcych. Przecież w każdym jest tak samo: O YEAH, O YEAH!!! So deep inside!

Gość tez jestem ciekawaaa
jak sie przelamujecie do nauki jezykow. ja jak nie mialam neta w domu to jakos miala na to wiecej czasu i ochoty a teraz to trace cczas chociazby na kafe :-(((((

Gość nikt sie nie uczy
j. obcych??? nie wierze

Gość jak sie wogole uczylam
to chodzilam codziennie (oprocz piatku) do szkoly jezykowej na 4 godziny oprocz tego w domu tez z 2 poswiecalam, ale tylko wtedy sie ucze jak mam kurs a jak kurs sie konczy to niestety nic nie powtarzam i tak chyba bede do konca zycia sie uczyc i sie nie naucze...lenistwo to moje przeklenstwo

Gość nikt sie nie uczy
ale gdzie masz taki intensywny kurs? pewnie duzo placisz za niego

kurs nie jest w Polsce i to fakt tani nie jest ale to kurs od razu z certyfikatami i wszelkimi panstwowymi egzaminami (oczywiscie jesli chce przystapic, tylko dlaczego nie przystepowac skoro juz jest oplacony ;) ), prowadzony w calosci w jezyku danego kraju

Gość nikt sie nie uczy
a jaki to jezyk? zaczynalas od zera? ile placisz jesli moge zapytac?

Gość ja tez sie cieszylam.....
a własnie macie jakas dobra szkole jezykową w warszawie?

Gość zxx
nie wiem ja sie nie ucze jezykow obcych . Nie interesuje mnie to.

Gość nikt sie nie uczy
ja sie nie ucze za bardzo a wszystko przez ten net potrafie siedziec godzinami i klikac bez sensu po sto razy wchodzic na n-k .chyba sie uzaleznilam

tak zaczynalam od zera w obcym kraju, masakra, ale teraz wiem ze to najlepszy sposob na nauke jezyka (czasem lektorka "dotlumaczala" cos po angielsku ale bardzo sporadycznie) place za 3-tygodniowy kurs okolo 3000 w przeliczeniu na zlotowki, na szczescie zafascynowal mnie ten jezyk (jest 7 etapow tego kursu) i jakos mi tak lepiej ze mi sie podoba a jest ciezki i prawie do niczego nie podobny ;) na szczescie rowniez nie mam presji ze musze sie go nauczyc bo ucze sie dla siebie i to tez duzy plus (chociaz patrzac na moje lenistwo to raczej minus bo nie mam tak duzej motywacji :) )

Gość nikt sie nie uczy
ale zdradz jaki to jezyk:-) ale jak nie masz presji? przeciez jestes w obcym kraju to musisz znac jezyk zeby sie dogadac znalesc prace i po prostu zyc

nie mam presji poniewaz znam angielski, nie musze pracowac, ucze sie tylko po to zeby znac kolejny jezyk i moc rozmawiac z "tubylcami" w ich ojczystym jezyku przez szacunek dla nich, po to zeby cwiczyc mozgownice i poczuc sie bardziej "na miejscu". Jest to jezyk norweski. Polecam kazdemu ;)

Gość nikt sie nie uczy
to super :-) a ile masz lat jesli moge zapytac?

to tajemnica :) jestem przed trzydziestka ale nie duzo :)

Gość dzej zi
Najwazniejsza jest systematycznosc. Lepiej uczyc sie codziennie po 40 minut nic raz na tydzien po 5 godzin. Trzeba naprawde fascynowac sie tym jezykiem, a wtedy nauka przychodzi bardzo latwo.