Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dotyk aniołkaaaa

Miedzy którym a którym dniem cyklu sa dni płodne??

Polecane posty

jak chcesz zajść w ciążę - to gdzieś między 7 a 18 dniem cyklu, ale jak chcesz uniknąć ciąży to lepiej nie licz dni tylko zastosuj antykoncepcję. Tzw. \"kalendarzyk\" nie jest metodą antykocepcji. Możesz zajść w ciążę nawet w 24 -28 dniu cyklu (doświadczyłam!)

Gość Ha Ha NIech zyje głupota
Podobno najbardziej płodne są 14 i 15 dzień. Ale owulacja od pierwszego dnia okresu jest ruchoma. Tylko czas od owulacji do następnej miesiączki jest stały (przeważnie). Nasienie w pochwie może przetrwać 3 dni, a więc nawet po 3 dniach po stosunku może dojść do zapłodnienia. Zawsze jest ryzyko zajścia, ale najbardziej należy uwazać między 9 - 21 dniem cyklu 28 - 29 dniowego.

Dziewczyny! czy mogę być w ciązy? tak, tak, wiem, powinnam test, lekarz, jasne...zrobię to, ale tak na sucho jak uważacie, czy to możliwe? ostatnią miesiączkę miałąm w sierpniu tzn koniec 3 sierpnia. Od tamtyej pory cisza....., nie mam żadnych objawów, mdłości itp-null, przedwczoraj tylko delikatne zawroty głowy, ale ani wzmożonego apetytu nie mam, nic mi nie rośnie ....hhhyy co o tym myślicie?