Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RIIIIIQ

Pomocy, dostalam wezwnaie do zaplaty od komornika

Polecane posty

Gość RIIIIIQ
ale na dole jest napisane ze zgodnie z art 795 kpc mozna wniesc zazalenie na postanowienie o nadaniu tytulowi egzekucyjnemu klauzuli wykonalnosci

Gość Ha Ha NIech zyje głupota
Możesz napisać, że masz ciężką sytuację finansową i sad może cię zwolnić od wpłaty wadium (opłaty sądowej).

Gość RIIIIIQ
ja ci bardzo dziekuje za wszystko tylko sie boje ze jedyne co mi pozostanie to dogadanie sie a tamta firma to naprawde swinie i jak to mozliwe ze dostajesz jak by wyrok i masz go przyjac

Gość zeezezj
a ja kiedys tez cos takiego mialma dogadalam sie z komornikiem i umorzyl sledztwo

RIIIIIQ [zgłoś do usunięcia] no tak ale gdzie sie odwolac? Jakas czuje sie tym przybita bo ja sobie nie wyobrazam splacac czegos czego nie wzielam co innego jakis kredyt nie splacony ale takie cos? Co ja mam robic? a jak myslicie czy pracodawca moglby mnie zwolnic gdyby dostal takie pismi? BO co on by o mnie pomyslal A co ma myśleć pracodawca? Wyjaśnisz mu. Jemu chyba to rybka, że część twojej pensji i dzie do komornika. Dlaczego miałby Cię zwolnić?

RIIIIIQ [zgłoś do usunięcia] aha czyli ja juz sie odwolac nigdzie nie moge i zostaje wyjasnic komornikowi? Ale przeciez ta firma nieprawnie sie tej kasy domaga bo my zesmy nic im nie zabrali, jest odwotnie przez nich mielismy klopoty a komornik co ewentualnie teraz zrobi? Wnieś jesdną sprawę do sądu cywilnego, a prócz tego powiadom prokuratora o zaistnieniu przestępstwa wyłudzenia. Niech zbada sprawę. Może uda Ci się wytoczyć sprawę Cywilno - karną. NIe wiem czy jeszcze mozna takie łączone.

Gość dhsldhwd
ha ha - nie ma juz czegos takiego jak sprawa laczona, u prokuratora nic nie wskora, a sprawy cywilnej na chwile obecna nie ma sensu zakladac, bo autorce chodzi o to, co teraz robic w zwiazku z ta egzekucja - a tu mozliwosci jest kilka, ale to zalezy od roznych okolicznosci dlatego idz do sadu i do komornika - tam powiedza co mozna zrobic w tej konkretnej sytuacji tymczasem musze juz isc mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze skonczy 🖐️

Gość i to jest przestroga
żeby się 10 razy zastanowić jak się podpisuje weksel- bo to jest najbardziej paskudna forma... jeśli zaostała uwowa wykonana przez twojego męza to weksel powinien zostać zniszczony, przy was, jesli tego niedopilnowaliscie, to macie powazny kłopot.... ja bym to zgłosiła prokuraturze jako wyłudzenie, pytanie- czy macie jakieś dowody, że usługa zostaławykonana?

Gość RIIIIIQ
to fakt ze z weksem to problem moj maz wczesniej juz wniosl sprawe ale oni to umorzyli nie zniszczyli bo zrobili wszystko celowo mieli usluge gratis i jeszcze chca kase

Gość ERYK Olewacz frajerów
dhsldhwd [zgłoś do usunięcia] ha ha - nie ma juz czegos takiego jak sprawa laczona, u prokuratora nic nie wskora, a sprawy cywilnej na chwile obecna nie ma sensu zakladac, bo autorce chodzi o to, co teraz robic w zwiazku z ta egzekucja - a tu mozliwosci jest kilka, ale to zalezy od roznych okolicznosci dlatego idz do sadu i do komornika - tam powiedza co mozna zrobic w tej konkretnej sytuacji tymczasem musze juz isc mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze skonczy Jest sens zakładać bo później sprawa się przedawni. Tu będzie płaciła komornikowi, a na podstawie sprawy dostanie zwrot tego co płaciła i być może zostanie przerwana egzekucja długu jako bezpodstawna.

Gość ERYK Olewacz frajerów
To zależy jak długo będzie trwała ta sprawa

Gość zdrajczyni-olee
Pracodawcy zazwyczaj nie zwalniaja pracownika jesli otrzymuja zajeice wynagridzeniaa.pracuje w kancelarii komornika i rzadko sie zdarza naprawde zeby zwalniali. poza tym 1126 brutto wolne jest od potracen. pisalas ze macie wolna od potracen wiec nie bedzie mogl potracac ci z wynagridzenia. napisz w jakiej firmie pracujesz. z jakiego jestes miasta?

Gość RIIIIIQ
pracuje na umowe, ale czas okreslony , miasto sredniej wielkosci ale nazwy wole nie podawac wlasnie dzwonialm do komornika by sie umowic a mam sie we wtorek zglosic , pani powiedziala ze z komornikiem w ten dzien trzeba rozmawiac to nie bedzie za pozno? Wiem ze on jest w porzadku

Gość RIIIIIQ
dziewczyny juz nie siedzicie na kafe?

Gość reeeeaaaaaaaaa
poczekaj do wtorku i wszystko sie wyjasni

Gość bedzie za pozno
bo caly czas biegnie Ci termin 7 dni

Gość RIIIIIQ
ale sprawa i tak jest u komornika a co ja mam teraz zrobic ta kobieta z biura powiedziala ze wewtorek a w sadzie od czego sie odwolac ja nie dostalam tylko nakazu ale juz o egzekucji no ja juz nie wiem

Gość bedzie za pozno
bo takich rzeczy sie nie zalatwia przez telefon :o idz tam osobiscie, jak nie bedzie komornika to bedzie asesor

Gość RIIIIIQ
ten paragraf brzmi tak* § 1. Na postanowienie sądu co do nadania klauzuli wykonalności przysługuje zażalenie. § 2. Termin do wniesienia zażalenia biegnie dla wierzyciela od daty wydania mu tytułu wykonawczego lub postanowienia odmownego, dla dłużnika - od daty doręczenia mu zawiadomienia o wszczęciu egzekucji. to znaczy ze ja mam sie odwolac gdzie??? I jesli ja wczoraj pismo odebralam na poczcie to kiedy najpozniej mozna czy sie dogadac z komornikiem

Gość RIIIIIQ
ja wiem ale ja kiedys mialm sprawe u komornika to tez chodzilo o firme meza i to bylo powiazane z tym co teraz bo w zwiazku z faktem ze ta firma ktora teraz chce kasy za weksel moj maz mial problem z platnoscia innej firmie i komornik to umorzyl bo mielismy niskie dochody odkad znalazlam dobra prace napisalam pismo do komornika ze gdyby wplynela sprawa jakakolwiek to prosze o kontakt bo wole sie doagadac itp i ta babka kojarzy i powiedziala ze sie mam przyjsc dogadac

Gość bedzie za pozno
we wtorek minie Ci termin zloz do sadu zazalenie na klauzule wykonalnosci, od tego jest oplata, idz jutro do komornika a potem do sadu i tam na miejscu kupisz znaczek i babki w sekretariacie powiedza jak napisac takie pismo

Gość RIIIIIQ
ja juz nie wiem bo jak zaczne sie zalic na komornika to przeciez on juz nie bedzie sie chcial pozniej dogadywac a tak naprawde jaka ja mam pewnosc ze to mi cos da skoro wydal sad nakaz bez wczesniejszego wzywania mojej osoby

Gość betiiiii
nie bedziesz sie zalic na komornika tylko na sad, ktory dal klauzule wykonalnosci