Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

c.r.e.a.m

!!!!!!!!!!!!!!!TOPIK DLA FANÓW CZARNEJ MUZY!!!!!!!!!

Polecane posty

Proponuję przejść do czynnej dyskusji :) Jestem ciekawa, jak to się u Was zaczęło z fascynacją rapem? Od ilu lat słuchacie tego rodzaju muzyki? Kto jest Waszym faworytem? ;) etc. Pozdrawiam:)

Słucham od 97 tak na powaznie.Pierwsza płyta to było The Chronic:) Rap znałem juz wcześniej z MTV ok roku 94,ale wtedy byłem za młody żeby wiedzieć co to jest,ale im więcej słuchałem pózniej tym bardziej mi sie przypominały te teledyski widziane w YO!RAPS i wtedy już słuchałem tego ze swiadomością i z wiedzą kto jest kto.:)

A faworyci to Black Moon,Gang Starr,Eric B & Rakim,Slick Rick,Outkast ale tylko do 2000roku,Jeru da damaja,South central catrel do 97 roku,Nas tylko pierwsza płyta ,A tribe called quest, etc,etc

Hip hopem zacząłem się interesować będac w liceum...Zainspirował mnie i tu niezła polewka dzisiaj-PUFF Daddy i jego pierwsza solowa płyta,,,Początki może hardcorowe;) ale od Tego się zaczęlo...Pózniej powoli zacząlem drążyc temat i fascynowac sie cała kulturą..Duży wpływ na to miał Leszek Kazimierczak a.k.a ELDO i jego twórczość,,Zacząłem szukać swojego brzmienia a nie tego co wciskała mi TV, i tak wyselekcjonowalem muzyke ktorej slucham do dzisiaj...To Black Monn,Gang Starr, Rakim,.KRS ONE,Dilated Peoples, Akhenaton, Eldo..Ich tworczosc zapadla mi najbardziej w pamieci jako całość...Teraz juz HH mniej słucham i otwieram sie na inna muzyke, ale sentyment pozostal..Poza tym HH to muzyka najblizsza koszykowce, wiec przed meczami tylko takiej sie slucha,,Pozdrawiam

Ja tam lubie taka muzyke...wlasnie cos takiego...podobny styl ma NOON i jego GRY STUDYJNE-jedna z moich ulubionych plyt