Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinai88822

Mój chłopak mi umniejsza

Polecane posty

Gość ewelinai88822

w żartach bo w żartach ale....używa określeń i uwag pod moim adresem uwłaczających mi... typu....down "na pewno nie umiesz""jak zwykle zle,zdziwiłbym się żebyś zrobiła to dobrze" i tym podobne..Znamy sie dość długo mam takie poczucie własnej wartości że wcześniej mi to nie przeszkadzało,ale......ostatnio jak to sobie przeanalizowałam..to mimo że mam poczucie humoru i potrafię śmieć się z siebie to trochę mnie to zaczyna irytować.Zwłaszcza jak takie akcje mają miejsce przy osobach trzecich

Gość zdarzało mi sięee
i takiego faceta o miesiącu w dupe kopnęłam nie będzie sie dowartościowywał i ratował swoje niskie poczucie własnej wartości moim kosztem

Gość zdarzało mi sięee
ja sie spotykałam z takim kolesiem tez padały określenia ala...debil ograniczona zespół downa itp...a jak zwracałam uwagę mówił że jestem przewrażliwiona

Gość zdarzało mi sięee
no tak ale co innego śmiać sie z kogoś..ja też potrafię śmiać się z siebie ale te niektóre określenia są niesmaczne i nieśmieszne.Mam wrażenie że tacy faceci dowartościowują się w ten sposób

pogoń dziada :P a tak na serio to może się obraź , wiesz tak na chwilę , ale tak żeby zaczął się zastanawiać o co ci chodzi i jak się zapyta to mu powiedz za co- rób tak za każdym razem jak poczujesz się dotknięta jego zachowaniem - jesteś przecież w końcu jego delikatną, wrażliwą kobietką a nie kumplem jakimś nie?? ;)

Gość absolutnie nie godz sie na
takie zachowanie to brak szacunku dla ciebie

facet po prostu dowartościowuje się twoim kosztem wmawiając Tobie w dodatku brak dystansu do własnej osoby. Pełno takich popaprańców chadza po tym świecie :P A następnym razem odpłać mu pięknym za nadobne. Jeśli kilka razy uraczysz go żartem na jego poziome (w stylu, że znów się nie spisał w łóżku, lub że znów nie popisał się wiedzą czy elokwencją, co z resztą mu się często zdarza) może wtedy zrozumie... choć znając życie raczej na to bym nie liczyła.

Gość komunista z Laosu
przecież ty się do niczego nie nadajesz i na niczym się nie znasz

Gość odgryź się i już
Powiedz mu np: a co masz tak niską samoocenę że musisz sobie udowadniać że jestem gorsza? albo itak robię to lepiej od Ciebie i zobacz czy się wkurzy a jak się wkurzy to się go spytaj co jest taki przewrażliwiony.

Gość berenjenaberenjenaa
odgrzejemy starego kotleta, czemu nie :) wracam do tego tematu bo ciekawy ;P hmmm nie cierpię tego typu poczucia humoru: UWŁACZAJĄCEGO. Jestem b. wrażliwa i cenię sobie gdy facet jest dla mnie delikatny i czuły. Pokazuje mi , ze darzy mnie jakimś ciepłym uczuciem na KAŻDYM kroku! Uwielbiam ,naprawdę rozpływam się z zachwytu gdy widzę taką sytuację: - jest na imrezie Para (ona+on) wśród innych ludzi. Ktoś z tych ludzi "prowokuje" tzn. mówi coś ŻARTOBLIWIE UWŁACZAJĄCEGO dziewczynie. Np. : "jak to bywa z tą twoją kasią - zrzędzi strasznie jak każda kobieta, nie? hehe" Facet może odpowiedzieć w jednym z wybranych styli: a. "no ...baby są straszne :P hehe ups zaraz dostanę po głowie" b. "nie, Kasia nie zrzędzi ani trochę, jest super. Za to u ciebie dostrzegłem niezłe męczydupstwo haha" (A)- lekkie uwłaczenie kobiecie w celu bycia "fajnym" podtrzymania konwersacji oraz okazania swego poczucia humoru i dystansu do związku (B)- PRZERZUCENIE OBIEKTU KPIN Z SUGEROWANEGO NA NOWY !!! czyli zamiana sugerowanych i oczekiwanych kpin z dziewczyny na kpiny z prowokującego. Zdarzyło mi się zaobserwowac sytuację B kilkakrotnie w życiu (sytuację A - kilkadziesiąt razy, one niestety są częstsze :/) i naprawdę ogromnie mnie to porusza , wręcz wzrusza gdy widzę taki głęboki szacunek mężczyzny do swojej kobiety , okazany w takiej (wymagającej wysiłku intelektualnego!) formie. B mnie wzrusz ai nie przestanie