Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daras

Blizny na głowie pomóżcie jak zrobić żeby rosły tam włosy

Polecane posty

Gość Daras

Witam.. mam taki problem ... Ponieważ jak miałem 10 lat miałem nie wiem chyba jakąś alergie i na głowie zrobiły mi się takie dwa kółka inaczej blizny może nie do końca ponieważ rosną mi tam włosy ale bardzo rzadko i i niestety to widać pierwszą blizne mam w okolicy przodu z lewej strony a drógą bardziej w styłu z prawej strony ... Prosze pomóżcie mi co mam zrobić żęby rosły włosy albo sie zagęściły ... pomóżcie

Gość bli bli
nic z tym nie zrobisz...włosy przeważnie wogóle nie rosną na bliznach...

Gość Daras
Bo to można powiedzieć żę nie są blizny ponieważ rosną tam włosy tylko są żadkie

Gość jest jeden sposób
trzeba zrobić przeszczep włosów i po sprawie, trochę to kosztuje, kilka tysięcy, zależy od ilości przeszczepianych cebulek, włosy po tym już nie wypadną ewentualnie drugi sposób: wycięcie blizny przez chirurga plastycznego, powstanie nowa mniejsza blizna, mniej widoczna, ale to zależy od wielkości i umiejscowienia blizny

Gość jest jeden sposób
a i jeszcze możesz sobie zrobić zagęszczanie włosów u fryzjera w tych miejscach, ale jasne, że to nie będzie na stałe, wystarcza na 2-3 miesiące, zależy jak szybko rosną włosy albo obciąć się na łyso

Gość wiki90
jak rosna tam wlosy to znaczy ze jest szansa aby odroslo ich tam wiecej i gesciej wejdz na http://lysienie.info/forum/ jest wiele specyfikow np. ludzie sie nacieraja sokiem z rzepy /sokiem z cebuli albo do apteki po gotowy preparat musisz poczytac

Gość jeżeli to blizna
jeżeli to faktycznie blizna, to szanse są minimalne, blizna to włókna kolagenowe i nie ma tam cebulek włosowych ale sposoby są, jak już ktoś napisał, interwencja chirurga, wycięcie blizny, przeszczep włosów, tylko że są to kosztowne zabiegi na brak cebulek rzepa nie pomoże

Gość wiki90
przecie pisze ze rosna mu tam wlosy. mi z blizn nie wyrastaja wlosy, nie wiem jak innym... (to byl zart)

jak tata z lysina sobie radzi?zaczes z lewego na prawy.od ucha do ucha.naokolo:D

sory.chcialam byc smieszna.ale moj ojciec takie nosi. nie ma co robic z blizny nieurosna.ja mam blizne bez srodek brwi i nie rosna i musze depilowac cienko bo widac strasznie:(

Gość wiki90
ale on pisal ze mu rosna tam wlosy ale bardzo rzadkie... wiec nie straszcie go przeszczepem, jak rosna to jest szansa na regeneracje

Gość ale przeczytaj
tak, ale on to ma od dziecka ! Z tego co pisze to minęło już dużo czasu, jeżeli przez rok od powstania blizny włosy nie urosły to już nie odrosną. Prawdopodobnie nie zostały zniszczone wszystkie cebulki włosa i te, które ocalały to rosną nikt nikogo nie straszy, zrobi co będzie chciał, pierwsze kroki powinien skierować do dermatologa, który oceni czy jest to naprawdę blizna, czy coś innego

Gość Adih
swoją bliznę zakryłem zabiegiem mikro hair wykonywanym w Menstudio, nic nie widać, polecam

Gość gość
www.mikrohair.pl

Gość sarka007
Mam ten sam problem wycisnelam pryszcza z tylu glowy I w tym miejscu nie mam wlosow nie wiem czym to spowodowane narazie minal miesiac ale nic sie nie dzieje..

Gość juri 12 12
a byłaś z tym moze u jakiegos dermatologa czy innego lekarza? ja planuje wlasnie w tym tyg pojsc do dermatologa by to oglądnął i ocenił co to moze byc i jaka jest tego przyczyna i co najwazniejsze czy jeszcze urosną w tym miejscu wlosy.. strasznie mi na tym zalezy poniewaz ja mam krotkie wlosy i to u mnie mocno widac...

Gość sarka007
Nie nie bylam pryszcza wycisnelam miesiac temu po wycisnieciu mialam strasznie te miejsce opuchniete przez pare dni nie moglam spac na prawej stronie bo mnie strasznie bolalo.Teraz mija miesiac I zauwazylam ze w tym miejscu mam jeszcze rane I na okolo niej brak wlosow wyglada jak blizna I to konkretna.Smaruje olejkiem rycynowym I kupilam szampon z dermeny na wypadanie wloso w raziw w.Poczekam jeszcze miesiac I bede obserwowac.a ty jak dlugo to masz?

Gość sarka007
Jeszcze zaczelam lykac Vitapil I wsmarowuje ampulki z czarnej rzepy.Wlosy mi nie wypadaja odzywiam sie zdrowo nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo moze naruszylam cebulki albo wdala sie jakas infekcja.Wszedzie gdzie wpisuje lysa plama we wlosach to wychodzi mi lysienie plackowate .

Gość juri 12 12
ja nawet nie wiedzialem ze mam takie dziury.. zrobilo mi sie to doslownie z dnia na dzien. moja siostra przechodzac kolo mnie powiedziala ze mam dziury z tyłu na głowie. zrobilem zdjecie i faktycznie sa dziury :( mam to dopiero od około 4 dni, w tym miejscu nie mam włosów i dokladnie tak jak u Cb wygłada to jak blizna... niestety mam je 2 i boje sie zeby mi czasami wiecej nie powyskakiwało,, bo szczerze mowiac mam troche problemow z trądzikiem lecz nigdy mi sie tak nie dzialo nawet po wycisnieciu. planuje pojsc teraz w tym tyg do dermatologa aby na to rzucił okiem i powiedzial co o tym sadzi. mam wielka nadzieje ze jeszcze da sie to jakos uratowac :) moze przepisze mi jakies leki, planuje rowniez zakupic szampon na wypadanie wlosow i jakies leki na pobudzenie cebulek .. Tak samo jak ty gdy wpisze w przegladarke dziura we włosach to od razu łysienie plackowate aż sie boje zeby to tyko nie to bylo..

Gość sarka007
Moja znajoma ma lysienie plackowate nabawila sie przy anemi ale u niej nie ma blizn tylko ma taki meszek na plamie po jakims czasie jej odrasataja I wypadaja w innym miejscu ale jej przy tym lysieniu wychofza wlosy garsciami I nie zaczelo sie od pryszcza tylko zaczely jej strasznie wlosy wypadac..

Gość sarka007
Daj znac co ci dermatolog powie,ja nie mieszkam w polsce a tu do dermatologa napewno na wizyte dlugo sobie poczekam..

Gość juri 12 12
no ja raczej na pewno nie mam objawów na lysienie plackowate.. dzis jade do dermatologa i po wizycie napisze co mi powiedzial.. mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Gość juri 12 12
jade dzis do dermatologa. po wizycie powiem co stwierdził.. mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Gość juri 12 12
sorki za 2 razy.. pomyłka :D

Gość juri 12 12
hej, jestem po wizycie u dermatologa i niestety nie mam najlepszych wiadomosci.. :( Pani dermatolog stwierdzila ze mam trądzik bliznowaciejący i źle mi sie goją pryszcze...jakies zmieny ropne sie robia i powstaje blizna... Pani powiedziala ze trzeba bedzie zacząc terapie lekiem takim jak IZOTEK... nie jest to najlepsze poniewaz to bardzo mocny lek i bierze sie go w ostatecznosci ale mozna powiedziec ze jest 100 %. czyli po całej kuracji wszystko ma byc wyleczone podobno.. mam czas na zastanowienie i podjęcie decyzji a w miedzy czasie przepisała mi mnóstwo innych lekow za ok. 200 zl które mam teraz brac na twarz i plecy. w tym równiez antybiotyki.. poczytam jeszcze przemysle sprawe i zobaczymy co z tego bedzie.. :)

Gość sarka007
Ja tez wczoraj bylam u lekarza powiedzial ze mialam zapalenie mieszka wlosowgo cos takiego I wdalo sie stan zapalny dlatego nie mam tam wlosow przepisal mi antybiotyk Flucloxacillin 250g I masc Betnovate scalp application powiedzial ze wlosy powinny odrosnac ale tez tego nie gwarantuje bo za pozno z tym przyszlam :(( od wczoraj jem ten antybiotyk bo jeszcze mam to miejsce nie zagojone...

Gość sarka007
Kupie sobie jeszcze taki szampon Alpecin kofeina C1 jest tez w polsce podobno jest bardzo dobry przeciw wypadaniu I na porost poczytaj o nim wiem ze tytaj na lysienie lyse plamy przepisuja Minoxidil 5% ale tylko dla mezczyzn.

Gość gość
a w katowicach nie warto kupować od dewelopera bo 1) okazuje sie ze na strzeżonym osiedlu które ma być eksluzywne mieszkają kolesie z treskami lub puszkiem na głowie2) mają bardzo białe czachy albinosów 3) generalnie nic nie mają 4) lepeij na to nie patrzeć 5) mają bardzo duże zdeformowane czachy 6) nie mają kultury ani własnego stylu 7) nie szanują cudzej własności i nie chcą dobrowolnie ponosić konsekwencji swoich niezgodnych z prawem zachowań jak np złożenie fałszywych zeznań, a następnie pójście z honorem do stosownego organu i przyznanie się do tego 8) śmierdzi na klatce schodowej 9)nie ma ducha sportu 10) są robotnicy od 3 lat każdego dnia 11) nic tu nie ma i jest niebezpiecznie

Gość gość
napewno kawa nie pomoze , a w katowicach na osiedlu strzeżonym są tez takie nazwiska jak organy meskie. i ci ludzie wytrzeszczają swoje oczy w kosmicznych okularach a mają bardzo brzydkie oczy i w biały dzień napadają na pięknie samotnie mieszkające kobiety, nie mówią też płynnie i to sie dzieje w katowiach w biały dzień