Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilusia08

Seks bez pierwszej miesiaczki!!!

Polecane posty

Gość kamilusia08

Czesc mam wazne pytanie poniewaz jeszcze nie dostalam pierwszej miesiaczki a chce juz zaczac uprawiac seks! nie wiem czy jak bym teraz bez miesiaczki miala pierwszy raz to czy beda potem jakies powiklania lub cos w tym stylu?????

Gość efsista
a ile masz lat? może wstrzymaj się jeszcze, bo do gotowości seksualnej trzeba dojrzeć fizycznie i psychicznie :) w tym wypadku z naciskiem na fizycznie ;)

Gość zalllzalllllllllllllllllllllll
:O

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
nie masz jeszcze miesiaczki a juz chcesz uprawiac seks?!!!!!!! dziecko, ile ty masz lat? 13? za nauke sie wez, a o seksie mysl jak dorosniesz.

Gość andi_
dziecko chce uprawiac sex, buhaha żal

Gość kamilusia08
Ale ja tylko chcialam zapytac:P i mam 16 lat bylam u ginekologa ale poczekam jeszcze pol roku ezeli nie dostane miesiaczki bede zazywa tabletki!!!!!narazie nie chce !i oczekuje odpowiedzi a nie komentowanie mojego pytania!

Gość OlaJemioła_
jak chcesz to czemu nie:) tylko,zebys przypadkiem nie wpadła:D sex dobrze robi ;) troche przyjemnosci nigdy nie za wiele bedzie ci sie lepiej uczyło potem :D serio mowie taki ma wpływ sex;] a co masz juz swojego wybranka?:D

Gość ejbisi
Ale mimo wszystko zabezpieczaj się bo najpierw jest owulacja a potem pierwsza miesiaczka wiec mozesz nawet nie wiedziec ze juz masz owulacje.

Gość kamilusia08
Ok dzieki za porade;D Mam wybranka i wlasnie ogolnie mi o niego chodzi poniewaz on ma 24 lata i raczej bez seksu to niebardzo choziaz wiem ze on mnie kocha i jemu to nieprzeszkadza ze nie sypiamy razem i powiedzial ze zaczeka i zebym sie nie spieszyla ale ja juz sama chce:P

A Ty ile masz lat? I powiem że nie zamierzam Ciebie oceniać, bo sama jestem w związku z męzczyzną już w pełni dojrzałym. Jest miedzy nami 10 lat różnicy. Znaczy sie on jest ode mnie starszy. Z tym że ja też jestem już "dorosłą"

Gość kamilusia08
Miedzy nami on tez jest 10lat roznicy! ja mam 16

Gość kamilusia08
Moi rodzice gdyby sie dowiedzieli ze ja zkims takim sie spotykam to by mnie nie wypuszczali!!!a pozatym od 16 lat jest dozwolony seks:P

Kamilusia rozumiem ale zapewniam że jeśli naprawde bardzo Ciebie kocha to poczeka a Ty dokładnie to przemyśl. Bo seks to nie tylko przyjemnośc ale i odpowiedzialność. Jak długo jesteście razem?

Gość czechsio ....
Buahaha bo ma 16 lat to seks jest dopuszczalny ...dziecko ..mają zmienić ustawę ..do 18 roku życia seks będzie pod paragrafy o pedofilii podchodził ... ty weź lepiej głową zacznij ruszać ..a nie doopą ... zreszta ..poużywa cię i zostawi .. za młoda dla niego jesteś .. i pewnie nei jedna taką ma ;p

Gość egoista z niego
a ty jesteś naiwna i mu się oddasz a potem bedziesz żałować!!!! jak kocha to poczeka jeszcze z rok??????? tylko w ten sposób się przekonasz czy mu na tobie zależy.....

ludzie! co się dzieje? ja mam 27 lat, 10 lat temu ani mi do głowy nie przyszło żeby iść do łóżka z chłopakiem! po co? chodziłam do szkoły, miałam koleżanki, chodziłam na randki, pierwsze miłości itd i itp, owszem myślało się o całowaniu, trzymaniu za rękę... ale sex?! litości! Dziewczyno! ja wiem że teraz młodzież wcześniej zaczyna, ale przemyśl to sobie dobrze. To że koleżanki mają za sobą 1 raz i się chwalą to to olej. Poczekaj sobie chociaż ze 2 lata. Oszczędzisz sobie problemów, kupy problemów! Idź sobie na zakupy, kup nowy ciuch zamiast tabletek anty. Sex jest fajny ale przereklamowany! wierz mi!

dziewczyno zastanów sie za mloda jestes szczerze ja pierwszy raz mialam gdy skonczylam 19 lat i nie zaluje ze tak pózno trzeba dorosnac psychicznie do tego narawde pozdro a jak wy dziewczyny zaczelyscie zycie seksualne trzeba uswiadomic tej 16-tce, ze zawsze lepiej poczekac ...

Ja swój taki pierwszy raz to miałam krótko przed ukończeniem 20 lat. Z tym że byłam z chłopakiem już prawie rok.

Gość kamilusia08
Ja tez juz z nim jestem rok i wiem ze on poczeka rozmawialam z nim juz na ten temat ale ja juz sama chce:P mam gdzies opinie innych poprostu juz taka jestem !!!!i wiem ze moze miec prokuratora ale tylko wtedy gdybym ja zeznala ze on mi cos zrobil a napewno tak nie zrobie chyba ze by bylo cos w brew mojej woli:P

Gość kropelkaka
wiesz co.... zrób to dla siebie i poczekaj chociaz ze dwa lata... kiedys mozesz zalowac, ze tego nie zrobilas... nie wdaje sie w dyskusje, bo mi się nie chce. pomysl o tym...

Gość Czys ty upadła na głowe
jezeli nie miałas pirwszej miesiączki to mozesz nie byc jeszcze fizycznie gotowa na sex nie mówiąc o dojrzałości psychicznej!!! Jak mozesz byc tak głupia, sory ale ten facet jest dorosły a ty jestes w porównaniu do niego dzieciak. On moze cie wykozystac i skrzywdzic. Chyba sama gdzies podswiadomie wiesz ze taki związek i sex nie jest ok bo niepowiedziałas rodzicom ze sie z nim spotykasz.Boisz sie ich reakcji bo wiesz ze niezaakceptuja takiego związku i wcale sie nim nie dziwie a facet jakby mu naprawde na tobie zalezało to sam by sie przedstawił twoim rodzicom i nie ukrywał sie jak gówniarz. Skoro jest taki dobry jak opisujesz to czemu ukrywasz ten związek? Sex jest dla odpowiedzialnych, dojrzałych i dorosłych ludzi. To ze nie miałas okresu to nieznaczy ze nie mozesz zajsc w ciąze. Tak jak ktos napisał mozesz miec owulacje i nawet o tym niewiedziec a zadna metoda anty nie da 100% zabezpieczenia. Co bedzie jak zajdziesz w ciąze??? Pomyslałas o tym? Jezeli sie zabezpieczysz prawdopodobieństwo ciązy bedzie niewielkie ale zawsze. Sex to nie tylko zabawa oraz przyjemnosc ale tez wzięcie odpowiedzialnosci i świadomosc tego co moze z niego wyniknąć. A tak wogule to dlamnie to jest troche podejrzane ze dorosły facet jest w zwiazku z o 10 lat starsza dziewczynką z liceum. Cos mi sie tu niepodoba. Uwazaj na siebie

Gość Czys ty upadła na głowe
miało byc o 10 młodsza

Ja bym najpierw poszła do ginekologa na badania, nie po tabletki. Rzadko zdarza się fizjologiczna miesiączka (pierwsza) po 16. roku życia, może masz jakieś zaburzenia, o których nie wiesz? W wieku 16. lat nawet głosować nie możesz, masz ograniczoną zdolność korzystania z konta bankowego i podjęcia pracy, jeszcze masz ustawowy obowiązek się uczyć, piętnaście lat temu jeszcze byś podlegała obowiązkowym szczepieniom dzieci/młodzieży, a chcesz się bawić w seks? No to co z tego, że chcesz? Dorosłość polega również na tym, że pewnych rzeczy nie robi się - bo rozsądek ważniejszy jest niż chcenie. Nie mając miesiączki, nie jesteś jeszcze ukształtowana nawet fizycznie (bo o psychicznej dojrzałości nawet mowy nie ma), a jeśli Twój chłopak tego nie uszanuje, to źle to rokuje.

Swoją drogą - chcesz zabierać się za coś, co jest obarczone taką odpowiedzialnością, a jesteś tak nieodpowiedzialna i dziecinna, że oszukujesz rodziców. Chcesz seksu, boś dorosła? To powiedz im: rodzice, spotykam się z kimś, z kim chcę rozpocząć współżycie, bo czuję się gotowa. Masz odwagę to powiedzieć? To co to za dojrzałość - "kantować starych", wykorzystywać ich zaufanie?

Wiesz nie zamierzam Ciebie oceniać ale zastanawiam się jak Ty jesteś ponad rok z mężczyzną już w pełni dojrzałaym i jak to się stało, że jescze Twoi rodzice sie nie dowiedzieli?

Gość gcgdfxg
Ja się swoją drogą dziwię, co facet 24-letni może miec za wspólne tematy i zainteresowania z nastolatką, która nawet jeszcze nie miesiaczkuje. 8 lat różnicy to nie jest katastrofa, ale jak jest to 22/30, 25/33 czy wiecej. Was dzieli ogromna przepaść, jak widze takie konstelacje, to nie mogę sie oprzec wrazeniu, że facet wyrywa młode laski, bo są świeżutkie i jędrne, a imponuje jej tym, że ma kasę i samochód. Jakby moja 16-letnia córka zwiazała sie z 24-latkiem, to miałabym jak najbardziej coś przeciwko.

Gość Chilli Hunter
8 lat to jeszcze nic ..on 36 ona 16. Bawiła sięna jego dyskotece ..dosyć często i co z tego wyszło :/ ...Już się dalej nie uczy, pracuje jako barmanka u niego w barze i chowa jego dziecko ... a nawet 20 nie ma -.- ...tak to jest jak się leci na tych starszych ...dziewcyzno ..ten facet chce cię tylko przeruchać i tyle ...

Gość kamilusia08
Dzieki za Porady ale my mamy duzo tematow! i nie powiedzialabym ze lece na jego auto czy dom poprostu chce z nim byc ! Moi rodzice cos podjrzewaja i sie czepiaja ale mnie nie interesuje zdanie innych! Wcale nie zamierzam zucac szkoly itp. poprostu w chwili obecnej chce z nim byc i on chyba ze mna tez:P

Gość zaniepokojona i przerażona
Kamilusia, właśnie dzwonię na policję, mówią, że można faceta przymknąć za nakłanianie do czynności seksualnych nieletnią. Namierzają twojego kompa po IP. Trzymaj się, jutro rano powinni się u ciebie zjawić niebiescy