Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Danijuanna16-7

ostatnio nękają mnie straszne myśli... jak sobie z tym radzić? ktoś jeszcze... ?

Polecane posty

Gość Danijuanna16-7

boje sie śmierci ...boje sie tego jak to jest nie byc. że teraz jestem, są inni ludzie...kocham, mam uczucia, zmysły...kiedyś mnie nie bedzie. poczulam sie jak w pułapce ...drodze do nikąd...drodze do śmierci - nawet strasznie brzmi. taki straszny lęk mnie złapał pierwszy raz w sierpniu...potem staralam sie o tym nie myslec... jakis czas temu z przyjaciolmi poruszylismy temat wiary i smierci w rozmowie... i sprawili ze dopadlo mnie zwatpienie. mam potrzebe o tym z kims pogadac... przestac sie bac. pogodzić sie... mieliście tak kiedys moze w moim wieku ? ja mam dopiero 16 lat... i kryzys istnienia czy jak to sie nazywa.

Gość Danijuanna16-7
nie boicie sie? a może baliście sie i jakoś pokonaliście te natretne mysli? :/

I co z tego, jak wykitujesz? Nie pierwsza i nie ostatnia jesteś.

Gość Danijuanna16-7
ale sie ku... boje :[ dlaczego nie ma leku na śmierć!? życie jest drastyczne, tragiczne bo idziemy do konca... jaki sens!? no jaki!?

Masz 16, nic wiec dziwnego, ze jeszcze taki durnoctwa ci w głowie :D 🖐️

Gość Danijuanna16-7
rthz... nie durnoctwa... bol istnienia ;/

Gość Jarosław z kotem
nie

Gość jjkjkj
lęk przed smiercią jest lękiem tak jakby podstawowym, z ktorego biorą się wszystkie pozostale lęki. śmierć tak naprawdę nie istnieje. zapytaj o to ludzi, ktorzy np. przezyli smierc kliniczną, albo ludzi rozwinietych duchowo, ktorzy medytują. smierci nie ma, nasze wyższe Ja zyje dalej. jest to potwierdzone. istnieje zjawisko reinkarnacji - ponownych narodzin. jest na to wiele dowodow, poszukaj chocby w sieci. a spotkania z duchami na przyklad? niemozliwe, zeby wszyscy mieli halucynacje. zainteresuj sie ksiazkami moodyego lub monroe na temat zycia po smierci. przestaniesz sie bac. pozdrawiam

Gość jjkjkj
zacznij czytac, duzo czytac, ksiazek o rozwoju duchowym,zyciu po smierci, buddyzmie, przestaniesz sie bac, polecam Osho

autorko ja mam od jakiegos czasu to samo, kiedy zaczynam myslec o tym, ze zmierzam do nikąd i jak to bedzie tam jak już mnie nie bedzie tutaj, albo jak to bedzie kiedy to wszystko sie skonczy, skonczy sie swiat, to ogarnia mnie paniczny lęk i przerazenie :o miewalam kiedys nawet sny o tematyce konca swiata - straszne, budzilam sie sparalizowana ze strachu ale na szczescie od jakiegos czasu ich nie mam... kurde czy to sie nadaje do jakiegos psychologa?:o

Gość Danijuanna16-7
jjkjkj jakie dowody!? mozesz mi przyblizyc, jakis przyklad:) ? chce cos zrobic zeby wlasnie przestac sie bac... a dowody jakiekolwiek bylyby 'wybawieniem' poprostu... gdzie oprocz neta znajde cos o reinkarnacji?

Gość ejbisi
Dowodem na życie po śmierci jest to że możemy za życia podróżować astralnie czyli dusza może oddzielić się od ciała i podróżować sobie. Każdy to może wyćwiczyć. A śmierć to też taka podróż tylko już nie możemy wrócic do ciała. Poszukaj ksiazki Roberta Monroe "Podróże astralne".

Gość ejbisi
Chciałbym -> bo tak właśnie jest. To ten drugi świat jest dla nas tym naturalnym, normalnym. Tu jesteśmy gośćmi, weszliśmy do tego świata z róznych powodow. A po śmierci sobie przypomnimy kim tak naprawde jesteśmy.

Gość Danijuanna16-7
ejbisi... przemawia to do mnie, i chcialabym bardzo uwierzyc ze tak jest. poczytac, popytac, porozmawiac o smierci... zgromadzic jakies dowody,zeby byc spokojną... a jak to jest z podrozami duszy poza cialem!? nie slyszalam nigdy o czyms takim... dlaczego o tym sie nie mowi? dlaczego nie jest to dla ludzi tak logiczne jak śmierć?

Gość Danijuanna16-7
poczytalam sobie o ciele astralnym... o OOBE i LD... i rozne rzeczy pisza o duszy. ale nie w takie tematy chcialam wchodzic. co mam powiedziec ksiedzu jak poprosze juz ksiedza o rozmowe ??

Gość dabijuanna16
czy temat jeszcze ozyje ;)?

Gość jesteś egoistką
boisz się własnej śmierci, niby po co i tak nie masz na nią wpływu ani nie wiesz kiedy nastąpi ciesz się że nie wiesz ile masz czasu....są osoby które mają choroby w których diagnoza dokładnie im przepowiada ile im czasu zostało....to dopiero jest trauma gdy wiesz że licznik bije z każdym dniem.... Ty masz schizy ?! to wyobraź sobie co czuł mój teść lekarz gdy zdiagnozowano u niego raka płuc....doskonale wiedział jakie są rokowania i że maksymalnie ma rok czasu, doskonale zdawał sobie sprawę z tego jak będzie sie rozwijał rak i jakie będzie dawał objawy i powikłania na kolejnych etapach, wiedział zbyt dużo Ty możesz życ i cieszyc się każdym dniem bo nie masz wyznaczonego "deadline", korzystaj z mądrości innych i "żyj w każdym dniu tak jakby miał być ostatni", nic nie odkładaj na później i ciesz się każdym doznaniem i każdą chwilą, tylko tak można wykorzystac życie w pełni,realizuj swoje marzenia i fantazje tu i teraz

Gość jesteś egoistką
napisałam że jesteś egoistką bo Ty boisz się własnej śmierci....a ja doszłam do etapu gdy muszę się zmierzyc z myślą że wkrtótce zabraknie moich Rodziców, są już starsi i schorowani, przyzwyczaiłam się że całe życie byli ze mną, uznałam to za pewnik, że zawsze będą ze mną, służyli radą i wsparciem, teraz zastanwaim się jak będę życ gdy już ich nie będzie i nie będę miała nikogo bliskiego..... pomyśl o tym czasem

Gość ghhjjhjhjh
i nie gadaj o takich rzeczach z księżmi... to są po prostu iidoci, ktorzy twią w swoich dogmatach i taki ksiądz glupot ci nagada. poczytaj lepiej te ksiazki, tam piszą prawdę.

Gość DAnijuaaana16-7
do 'jestes egoistka' ...o smierci bliskich nawet nie chce myslec.. jeszcze gorsze:(

Gość persefona .
przeczytaj sobie ,,wedrowke dusz'' michael newton- z 4share mozesz sciagnac to hipnotyzer ktory badal przez wiele lat zycie miedzy wcieleniami. Ludzie w stanie hipnozy cofali sie w poprzednie zycie i opisywali dokladnie moment smierci. Ja mialam jako 17 lataka takie uczucia ze dosc juz sie nazylam, potem mialam to w wieku lat 25, a teraz mysle ze smierc to odpoczynek, raj, przebywanie z kochanymi osobami, nauka.