Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelelelekumkwu

jak sie zmusic do nauki?

Polecane posty

Gość lelelelekumkwu

nie jestem lewniwa i mam jakas tam wiedze ale zawsze wszyscy mi mowia ze gdybym chociaz troszke wiecej czegos tam zrobila to bym byla niepokonana:P a ja nie mam zadnej motywacji zeby np zakuwac teraz do matury jak inni, wiem, ze gdybym sie poduczyła wiecej to pewnie by mi poszła lepiej ale jakos mi na tym nie zależy. ciagle cos mnie odrywa od nauki a potem mam wyrzuty sumienia że mogłabym coś w koncu zrobic w tym kierunku:P mam troche zaleglosci bo czesto choruje ale nie wiem jak sie ogarnac zeby w koncu zaczac sobie wszystko powtarzac:P czy wy tez tak macie/ mieliscie?

Gość chlejąca.
powiem Ci, że ja zajebiście nie lubiłam się uczyć:P imprezy, znajomi, nawet telewizor-wszstko było ciekawsze:P prawda jest taka, że przysiadłam do nauki w ostaatnie trzy tygodnie przed maturą i zakuwałam wtedy non stop. całe liceum poza tymi trzema tygodniami przebalowałam:D maturkę zdałam świetnie, do inteligentnych świat należy:P nie katuj się nauką, ale poświęć trochę czasu codziennie, to nie będziesz musiała wkładać zapałek w oczy na kilka dni przed maturą;) stresu się najadłam ale było łatwo, matura to bzdura, to mit jakiś niepoprawny:) btw. teraz studiuję na kierunku, któr uwielbiam i nauka to dla mnie przyejmność, a z racji niewielekiej ilości zajęć mam czas na wszstko:)

Gość jak sie wogole uczylam
ja mialam dokladnie tak samo, lubie sie uczyc ale nie potrafie sie skupic np. w domu, przed sesja (czyli akurat przed switami zarowno Bozego Narodzenia jak i Wielkanoca) mam dom wysprzatany na blysk, zeby tylko nie siasc do nauki, a tak w ciagu roku to mnie wolami nie zaciagna do sprzatania, najlepiej mi sie uczy w bi9bliotece ale wiadomo: do szkoly, biblioteki i dntysty zawsze jest pod gorke ;)

macie pewnie jakieś powtórki w szkole, nie marnuj tego - uważaj na lekcjach, to będziesz mieć "zaprawkę", potem przysiądziesz trzy tygodnie przed maturą i wszystkiego się nauczysz bez problemu. na maturę pójdziesz "świeża", a nie ze strachem, czy jeszcze pamiętasz to, czego się uczyłaś pół roku temu ;) matura to pikuś, ja przez całe studia uczyłam się do egzaminów na ostatnią chwilę, ale chodziłam na wykłady i miałam własne notatki, więc jak miałam potem dwa dni na nauczenie się całego semestru, to dawałam radę. ktoś, kto nie chodził na zajęcia miałby z tym większy problem raczej.

Gość zxx
ja nie chodziłem na wykłady na studiach , bo wolałem se konia zwalić w domu

Gość gość
Temat trochę stary, ale jakże aktualny. Już prawie 10 lat temu takie problemy były :d Polecam afirmacje mp3 i hipnozę, np w gotowych nagraniach od Hipnosencji. Zmusisz się do nauki NIESAMOWICIE.

tu edi, a czy cię mam za przeproszeniem zaraz zmusić kopem w dope czy jak??????????????????

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona