Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniaodiete

Czy slonecznik to weglowodan czy bialko?

Polecane posty

Gość pytaniaodiete

Do jakiej grupy sie zalicza? A moze jest uniwersalny?!

dieta niełaczenia? :) nie da się słonecznik jest tłusty, więc węglowodan i jest nasieniem, więc białko

Gość pytaniaodiete
Dzieki.:))) Bo mi wlasnei o diete nielaczenai chodzilo i zastanawialam sie z czym laczyc slonecznik,a tu widze,ze sam w sobie jest....zlym polaczeniem.:))))))))

jest bardzo dużo takich produktów spozywczych, które mają i tłuszcz/cukier i białko w sobie ja chciałam też tą dietę sobie zobaczyć, ale jak sie zagłebilam, to doszłam do wniosku, że to bzdura jest i zupełnie nie da sie jej prawidłowo stosować

Gość pytaniaodiete
To fakt.Ja np. bardzo zawsze lubilam jakeis pieczywko razowe z serem czy jakims twarozkeima,le...tu odpada,to co niby mam jesc suchy chlepb,a kilak godzin pozniej sery?! :) Zastanawiam sie jednak czy zdrowe by bylo zupelne wylaczenei weglowodanow jadlospisu?!Jedzenie ejdynie bialek i tluszczy roslinnych?!

Gość pytaniaodiete
No prosze, czyli ejdnak nie weglowodan?! To moze po prostu zalicza sie do grupy tluszcze?!

Gość 12345yfd
"słonecznik jest tłusty, więc węglowodan i jest nasieniem, więc białko" są tłuszcze, białka i węglowodany. Węglowodany to cukry więc raczenie nie maja z tłuszczami nic wspólnego słonecznik to tłuszcz i białki, na pewno ma w sobie dużo tłuszczu bo przecież olej się z niego tłoczy

Gość wystarczy wklepać
Słonecznik uprawiany był przez Indian północnoamerykańskich. ... Ich skład chemiczny to: około 60-70% tłuszczu, do 25-35% białka i 5% węglowodanów