Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skulinka1213

polska czy Niemcy!!??

Polecane posty

Gość skulinka1213

Dostalam propozycje w Niemczech legalnie, czyli wlasne mieszkanie, zarobki dosyc dobre....ale w Polsce mam chlopaka...:( to znaczy prawie chlopaka bo dobrego bardzo bliskiego jeszcze przyjaciela, rodzine, znajomych....zostac w Polsce czy jechac?? !!

Gość próchno
ja bym jechała. rodzina nie ucieknie, facet może, ale na nim się świat nie kończy.

Gość cxcv
jesli znasz niemiecki...

Gość skulinka1213
znam na poziomie ponadpodstawowym....

Gość jacha...
porozmawiaj lepiej z nim a nie z obcymi ludzmi na forum...coz mozesz sie tu dowiedziec, jeden zrobilby tak drugi siak a trzeci znalazlby jeszcze inne wyjscie z sytuacji..jak masz 30 lat wzwyz to mozesz sie zastanawiac ale jak masz 20 + to lap okazje legalnej pracy (chyba ze to jest praca np. w hipermarkecie to sie nie napalaj, bo az tak dobrze to teraz w Niemczech nie ma)

Gość oooooooo no to
milosc miloscia, rodzina? bedziesz tesknic ale w Niemczech zarobisz lepiej niz w Polsce.

Gość skulinka1213
mam 21 lat :) Boze jestem taka podekscytowana....mysle mysle i nie wiem, cala sie trzese bo to przecie powazna decyzja...

Gość jacha...
a z chlopakiem o tym rozmawialas? jestescie ze soba dlugo czy miesiac np.? rodzina pewnie zawsze cie poprze a on jak kocha moze..moze...pojedzie z toba??

Gość skulinka1213
nie rozmawialam z nim jeszcze, on pracuje w Norwegii caly czas takze watpie zeby przyjechal....bardzo watpie, tam tez ma stala prace...

nie jechac. w Polsce mozliwosci kariery lepsze niz tam bo jestes Polką a nie Niemką. no chyba ze ty ze Ślunska i paszport niemiecki masz...

Gość skulinka1213
kurde....ale ja w Polsce nie mam co robic,,,nie mam studiow i nie mam ochoty sie uczyc :)Chce sie lepiej nauczyc niemieckiego, poznac nowych ludzi....kurde kusi mnie kusi...

jak chcesz. pamietaj ze jak bedziesz chciala wyzej wejsc to zawsze wybiora Niemke a nie Polke. zreszta mloda jestes to se jedź :P

Gość jacha...
no to skoro i tak jestescie rozlaczeni to czemu piszesz ze chlopak w Polsce :) jedz i sprobuj, nikt ci granicy przez ten czas nie zamknie :)

bez wyksztalcenia ciekawe jaka praca w Niemczech cie czeka :P do Hamburga nie jedziesz albo Berlina :P

Gość no wlasnie co to za praca
skoro jestes mloda i bez studiow. Wszystko sprawdzilas? bo za darmo nic nie daja, a chetnych do pracy maja swoich.

Gość skulinka1213
_Kwiatek wypierrdalaj z ta rurka, mloda jestem ale nie glupia

Gość skulinka1213
praca w restauracji

Gość wiadomo że Niemcy
:) Tam przynajmniej jest szacunek do pracy, nie to co tu :)

Gość skulinka1213
Polskie szefostwo, 8h pracy dziennie

Gość jacha...
tego polskiego szefostwa to sie obawiaj najbardziej kochana...

dobra spoko ja cie tylko chce przestrzec. a znasz tych ludzi, zna ich ktos jeszcze, jaka maja reputacje?

"Tam przynajmniej jest szacunek do pracy, nie to co tu " chyba 20 lat temu ostatnio jak im dobrze bylo. teraz taki sam syf jak w Polsce. wiem bo bywam

Gość skulinka1213
znaja ich moi znajomi, dobra maja opinie, nawet bardzo dobra, sa uczciwi

Gość no wlasnie co to za praca
no to nie jest specjalnie ambvitna praca,ale skoro i tak nie chce ci sie uczyc... Mimo wsszytko sprawdz te prace. Dziewczynom wabionym do b... czesto oferiowano wlasnie prace w restauracji czy kawiarni.. Polskie szefostwo niczegonie gwarantuje!!! Jedz tam najpierw na zwiad, najlepiej z facetem, zobacz te prace, ludzi i mieszkanie, bo naprawde bywaja rozne tragiczne wypadki. Nie jedz w ciemno!!!

"ale ja w Polsce nie mam co robic,,,nie mam studiow i nie mam ochoty sie uczyc " to swiadczy o tym ze głupia jestes :P