Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaswoimwygladem

mam problem i ważne pytanie

Polecane posty

Mam 17lat i mialam juz dosyc dawno trądzik ,przetłuszczanie włosow itd. ale cere zawsze mialam suchą i musialam ją nawilżac...od dłuzszego czasu dzien w dzien włosy robią sie jakies tłuste,cera okropna,wysypka na czole,cera tłusta jakas no nie wiem co sie dzieje juz biore wszystkie mozliwe witaminy ,tran b-copleks(czy jak to sie tam pisze) i nic..;/ juz nie wiem co robic. Czym to moze byc spowodowane?

no tez mi tak moja mama mowila,ale zauwazylam,ze mam częste zawroty głowy np. leze,albo siedze na podłodze nagle wstane i czarno przed oczami..zapomnialam dodac,ze od dłuzszego czasu nie jadam mięsa:(

Gość pijalnia piwa
musisz sie umowic ze mna na terapie-ruchanie 2 razy dziennie Dobra?

Gość jacha...
festiwal :) pozdrawiam i zgadzam sie z toba :) idz do dermatologa a jak to nie pomoze (okres dojrzewania mogl u ciebnie trwac dluzej i to objawy) to do ginekologa, tylko nie wiem czy w tak mlodym wieku bedziesz chciala ingerowac w swoj oragnizm tak drastycznie poprzez pigulki hormonalne

Gość a czym zastępujesz to
mięso? Wygląda na to, że brakuje ci białka zwierzęcego. Poza tym pewnie jesteś w wieku burzy hormonalnej i stąd twoje kłopoty z cerą. Nie eksperymentuj, tylko idź do dermatologa, do lekarza pierwszego kontaktu zbadaj krew i ciśnienie i wtedy pewnie będzie wiadomo jakie przyczyny obecnego stanu.

polecam zbadanie poziomu hormonów we krwi, wizytę u endokrynologa, kosmetyczki i maseczke błotną Lerosett.

spokojnie to normalne. mi tez sie tak masakrycznie rpzetluszczala. teraz dopieo przestaje powoli, a mam 27 lat, po prostu lecz cere u dermatologa, niech ci zapisze kremy hamujace wydzielanie sebum itp

dziekuje WAm:* :) no juz nie moge wytrzymac mam grzywke na bok,a moje czoło zakrywam przy najblizszej okazji..cała mnie piecze bo wyciskam:P ale smaruje tez cebulą to chyba nie zaszkodzi?

przewrażliwione?;) no nie wiem,czy Pani by nie byla czyms takim podenerwowana:] rozmawiasz z ludzmi ,a tu na twarzy wielki syf włosy jak olej .. przepraszam bardzo,ale jakbym napisala ,ze mam 18lat to juz bys inaczej pisala bo w koncu dorosła.. mi to przeszkadza dlatego pisze,a starsznym osobom przeszkadza to,ze maja fałdki czy łysieją..kazdy ma jakies kompleksy ja swojego nie umiem sie pozbyc dlatego sie pytam

Gość jacha...
zmartwiona---urzeklo mnie to ze do anonimowej napisalas Pani :) musisz byc bardzo mila i kulturalna osoba :) pewnie ze kazdy wiek ma swoje problemy, ciesz sie tymi ktore sa teraz, bo to roznie bywa w doroslym zyciu (wspomniane przez Ciebie faldki np. :) ) i zycze Ci jak najmniej innych problemow :) a teraz szukaj dermatologa jak Panie radza :) Powodzenia!!!

może pora,zeby Pania uświadomonić,ze momentami młodzi są mądrzejsi od tych "DOROSŁYCH" ,wiec prosze tu ze mnie idiotki nie robisz,ze wyolbrzymiam moje problemy;] a mycie włosow dzien w dzien to nie jest dobry pomysl mam chorobe skórną,a chemia bardzo szkodzi to po 1. a po 2 włosy szybciej wypadają i robią sie niezdrowe;] inna rada?

Gość idź do deramatologa
Ja proponuję wizytę u dermatologa. Napewno przepisze ci jakieś tableki i robione maści apteczne. Ja miałam podobny problem , w miesiąc po wizycie była duża poprawa. Tak naprawde witaminy , wyciskanie nie rozwiąże przyczyny ale za to może spowodować stan zapalny (wyciskanie). Jak nie masz czasu albo kasy na dermatologa to spróbuj najpierw od maści BEZANCYNE i smaruj się nią na noc (kosztuje grosze w aptece), pij zioła z bratka, rumianku (działa przeci zapalnie) i zbieraj na lekarza .

hehe dziewucho:P aa ten dermatolog to sporo sobie kaze płacić co?:p bo tak troche żal mi kasy na niego wydawac skoro i tak wiem,ze tyle co zrobi to przepisze mi lekarstwa za ktore słono zapłace potem bedzie mi je zmienial bo skora sie przyzwyczai i nie bedzie chciala sie poprawiac.. to są chwilowe i płatne zabiegi;) moze czego jesc więcej,albo czym zastąpic mięso? jem ser biały i takie tam,ale dosyc mało.. dzien w dzien wcinam ruskie pierogi:P

Gość ty się ciesz że masz krótkie
zmartwiona - za czasów Króla Ćwieczka były w PRL chemiczne szampony, którymi myto włosy raz na 2 tygodnie, raz na miesiąc. Teraz są szampony dobrej jakości do "częstego" mycia. Od 20 lat używam takowych codziennie rano, i nie mam ani problemów ze skórą głowy ani wypadaniem. Musisz tylko dobrać ph do twojej skóry. Pomoże ci dermatolog. A w wieku "burzy hormonalnej" tym bardziej zatykają ci się gruczoły łojowe, na pewno bardziej się też pocisz. Więc skoro częściej myjesz ciało, to dlaczego włosów nie codziennie? Nie złość się tu na nas, bo naprawdę radzimy ci dobrze. Jeśli nie wierzysz - idź do dermatologa, żeby tobą pokierował. Nie trzeba skierowania od rodzinnego. Pozdrawiam i nie zwlekaj z wizytą u lekarza

dermatologa znajdziesz w swojej przychodni za "darmo"

w życiu ..za darmo teraz nic nie ma ;) poza tym co mi po dermatologu skoro mi takie leki przepisze,ze moja mama prędzej zakryje glowe niz za to zapłaci.. wiem bo moje kolezanki chodzą widac minimalną poprawe i jak cie moge,a płacą duuuze pieniadze;/ ..co do szamponow niestety,ale ja musze miec specjalny do mojej choroby skóry ,a on raczej nie pielęgnuje włosow tylko je bardziej niszczy,ale skóra przynajmniej jest w normie

no sorry - skoro wiesz lepiej, to po co pytasz?????????????????

no pytam bo moze macie lepsze rady pisałam chodzi mi o żywnosc moze to ,ze mięsa nie jadam przyczynillo sie do mojego wysypu na cerze;) czym moge je zastąpić? czy smarowanie cebulą to dobry pomysl? dwa razy to zrobilam i mi lekko wysuszylo te wypryski,ale boje sie,ze to mi po pewnym czasie moze zaszkodzic.. jeszcze myje mlekiem ją bo tak czytalam.. ale jak myslicie dobrze robie??

łoooo ,a taka jestes TY :] gorsze od dziecka ..a czemu mam tu niby kogos nie znalezc kto mial stycznosc z dermatologią?? a skad to wiesz? jasnowidza tu jeszcze mamy?? :) no brawo i nie bulwersuj sie tak jak bardzo ten topik tak tobie przeszkadza to po co tu wchodzisz? i kto tu sobie zaprzecza?? wkurzasz sie na to co pisze,a mimo to sama to czytasz;] takie są dzieci..przykre

Koleżanke dzieciaku sobie znalazłaś, nie przeszlismy na "ty".. Tak to jest jak dzieci piszą pierdoły na forum, zakładają głupie tematy i myśla ze wszystko wiedzą.. Uciekaj zadanie odrabiać

no tak - cubila, mleko - co jeszcze tam nałożysz na buzię i dziwisz się, że efekt do d... Tak to jest jak się słucha koleżanek zamiast iść do lekarza. Smaruj się czym ci się podoba, ale jak dostaniesz jakiegość zakażenia to blizn nie pozbędziesz się do końca zycia. Ale na szczęście to twoje życie a nie moja. Pa. W żadnym wypadku nie idź do lekarza, bo na pewno źle ci poradzi, zedrze kasę i nie pomoże...

ty sie ciesz,ze masz krotkie tak oczywiście;] to sie nie wtrącaj nietylko ty jestes na tym forum anonimowa panna jeszcze czego,zebym do gówniary mowilam na per Pani;] jestes dzieckiem przynajmniej tak sie zachowujesz;) wspolczuje twoim znajomym i ludziom ,ktorzy cie otaczaja;] a bede sobie pisac jak chce bo przeciez takie sa dzieci.. siadlam ci na ambicji przykro mi,ale juz taka jestem nie odpuszcze nawet takim jak ty;] za to mnie cenią