Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalka

Kaldyum a ciąża

Polecane posty

Gość michalka

Witajcie. Może któraś z Was dostała w czasie ciąży lek o nazwie Kaldyum? ZAwiera ona bardzo wysokie stężenie potasu, w ulotce jest informacja o przeciwwskazaniach w ciąży, nie jestm pewna czy powinnam go brać. Proszę o jakąś poradę

Gość brook z mody na sukces
przecież dostałas go od lekarza. no chyba ze lekarz nie wi ze jestes w ciazy

Gość michalka
wie, niby dlatego mi go dał (miałam bardzo wysokie tętno) ale jak naczytałam się, ze jest przeciwwskazany to się przestraszyłam...lekarze też się mylą ;-(

Gość brook z mody na sukces
WSKAZANIA: Profilaktyka i leczenie następstw niedoboru potasu w organizmie. POINFORMUJ LEKARZA: Gdy masz ciężkie zaburzenia czynności nerek. Gdy przyjmujesz niesteroidowe leki przeciwzapalne (NLPZ), glikozydy naparstnicy. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. W ciąży i okresie karmienia piersią stosować jedynie w przypadku, gdy spodziewane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu lub karmionego dziecka. jak jestes madrzejsza od lekarza to skonsultuj z innym. a jak juz czytasz ulotki to czytaj do konca:o

Gość michalka
Czytam ulotki do końca, w tym co "skopiowałaś" nie ma nic innego niż to co czytałam. Nie rozumiem skąd taka nieuprzejmość, myślę, ze każda kobieta może się denerwować w takiej sytuacji i umieszczenie takiego tematu na forum tematycznym nie jest niczym dziwnym, ponieważ miałam nadzieje "spotkać"kogoś komu także lekarz przepisał taki lek, to by mnie uspokoiło. W każdym razie dziekuję za fatygę. Pozdrawiam

Gość gość
lekarz powinien zrobic badania czy na pewno wszystko ok. Ja bralam kaldyum w ciazy, ale mialam duzo badan i wtedy wyniki sie polepszyly :) zapytaj się w aptece, w warszawie, ja mialam taki: http://aptekagold.pl/kaldyum-kaps-x-100.html :)