Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia bartusia

Posciel do łóżeczka-pewien problem...

Polecane posty

Gość ciocia bartusia

Witam,mam pwien problem bo mam chrzesniaka (syn mojej siostry) i jak ostatnio byłam u nich to siostra pranie robiła i mowiłą ze uprała posciel małego no i nie ma na zmiane musi czekac az wyschnie,pomyslałam ze kupie Bartusiowi nowy komplet ale te z baldachimem i ochraniaczem sa strasznie drogie.Doradzcie mi czy moge kupic samą posciel bez tych elementow,czy bedzie pasowała do innego baldachimu i ochraniacza jaki ma siostra?Jak macie w domku?Moze byc nie od kompletu czy raczej składac kase na całosc???

Gość Zupkowa mama małej zosi
Nie musisz kupować z baldachimem.Kup tylko poszewke na kołdre i poduszke.Może uda Ci sie dobrać kolorem pod baldachim.

jak maluch zacznie siadać i z uporem ciągnąć za baldachim to siostra baardzo szybko z niego sama zrezygnuje :) a może zamiast kompletu pościeli kupiłabyś jej taki śpiworek - odpowiedni jak rozmiar ubrankek - zaraz poszukam...

Gość ghfh
ja wzięłam drugi komplet z poszwa na kołderkę i poduszkę i ochraniaczem, zapłaciłam 50 złotych na allegro, ale brałam u tego samego sprzedawcy co łóżeczko z pełnym wyposażaniem, tak więc miałam pewność ze pasuje. a tak możesz kupić każdą posiel, poszewke na kołderke i podusie tylko musisz znac rozmiar wypełnienia, bo a rózne.

Gość ciocia bartusia
dzieki za podpowiedzi,wiem ze baldachim nie posłuzy długo ale ochraniacz chyba tak wiec czy moze byc ochranacz inny a poszewki inne?Mam juz na oku fajny komplet poszewek wiec chyba kupie,mam nadzieje ze sie siosta nie obrazi ze bez ochraniacza.

ja myślę, że się nie obrazi, a wręcz ucieszy, ta pościel porządniejsza jest droga i to spore odciążenie dla maminej kieszeni :) kup taką pościel (kolor) żeby się nie gryzło z ochraniaczem. Ja mam ochraniacz niebieski w misie, na początku chciałam wszystko na niebiesko, ale potem sobie dokupiłam prześcieradełko kremowe bo innych nie było, i okazało się że wygląda jeszcze lepiej z tym ochraniaczem niż to niebieskie dobrane pod kolor :)

aha jakbyś chciała kupować śpiworek taki do spanka, to zawsze bierz większy, w zasadzie największy :) bo ja z kolei kupiłam mojemu 86 jak nosił ubranka na 74, myślałam, "gdzie jemu tam do rozmiaru 86!" uhm, tak ;) minęło 4-5 mies. śpiworek jest już za mały, a najlepszy numer, że synuś lubi sobie spać z rozrzuconymi nóżkami, podwinąć je, itd. i w nim nie miał miejsca, bo śpiworek był dość wąski. Więc lepszy większy.