Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszmar koszmar koszmarrrr

JESTEM SLEPA.. JUZ PRAWIE. POPROSTU KOSZAMARR!!

Polecane posty

MAM WADE uwaga uwaga : -7 prawie! ludzie, jak ja wychodze do miasta(prawie w ogole nie wychodze bo jak nic nie widze..zal..) to jak ktos mi czesc mówi to ja niewiem kto to! niewiecie jak to jest.. Chciałam powiedziec ze nie mam nawet 18lat! jestem załamana poprostu tak ze niewiem... co mam robic? Oczywiscie ze myslałam o soczewkach, chciałam jak niczego na swiecie, ale moja kochana okulistka powiedziala ze nie powinnam nosic bo jak bede je cały czas nosic to jak je zdejme to nic nie bede widziec.. :( Ja juz niewiem co mam robic.. mozna jakos poprawic wzrok naturalnie? o zadnym laserze mowy nie ma.. :(((( Ogolnie pójde niewiem sie chyba powiesicc...

Gość ostrung
dieta bogata w witaminę A to raz, zioła: glistnik jaskółcze ziele i świetlik wewnętrznie i zewnętrznie to dwa, trzy mniej stresów ;-)

a co mi to pomoze?

Gość a propo soczewek
lepiej iśc do okulisty a potem do optyka czy lepiej u lekarza który przyjmuje w zakłądzie optycznym? ile wydajesz na soczewki?

Ja tam chodze do okulistki i u niej kupuję soczewki. Za 6 soczewek (czyli na 3 miesiące) płacę 110zł, a za koloryzujące 140zł. Do tego trzeba doliczyć płyn czyli 50zł na 3 miesiące.

Tak mi powiedziała, a stary o ze nie juz soczewek nie. i tak wyszło,poprostu po tym płakaałam ze nieweim. Boze a jakies cwiczenia,działaja?

Gość uyrte
cwiczenia - TAK! ja robilam kurs poprawy wzroku w Krakowie u... zapomnialam nazwiska, jakis Rosjanin. Metoda Batesa czy cos takiego. to dziala!!! zmniejszyla mi sie wtedy wada z -4 do -2,5 po kilku dniach treningu! potem oczywiscie nie chcialo mi sie cwiczyc, ale to inna historia. jak sobie przypomne nazwisko tego faceta to podam.

co Ty gadasz??mozesz nosic soczewki .Moja mama -50 lat ma -18 ,bez soczewke NIC ,kompletnie nic nie widzi ,okularow na taka wade nie ma .Soczewki nosi juz 15 lat -dzien w dzien ,plus coroczne badania kontrolne u okulistki.Tylko soczewki tu pomoga .Wiesz zmien okulistke

\"MAM WADE uwaga uwaga : -7 prawie! ludzie, jak ja wychodze do miasta(prawie w ogole nie wychodze bo jak nic nie widze..zal..) to jak ktos mi czesc mówi to ja niewiem kto to! niewiecie jak to jest.. Chciałam powiedziec ze nie mam nawet 18lat! jestem załamana poprostu tak ze niewiem... co mam robic? \" ja tu czegosnie rozumiem...hmm nie wychodzisz z domu, bo nic nie widzisz? a okularównie masz?tylko nie mów mi, że się wstydzisz?!?

uyrte -> A nie pamietasz moze kilku przynajmniej cwiczen? Opisałabys ? Ile trwaly? i w ogole jak kurs wygladał? PO kilku dniach?! prosze powiedz:(

prosze

Gość uyrte
cholera, nie moge sobie przypomniec nazwiska, choc twarz faceta mam przed oczami.... MAM!!! To byl Siergiej Litwinow. Mieszka w Polsce od wielu lat i prowadzi te kursy. Mozesz tez sprawdzic nazwisko Nina Grella, wiem, ze napisali razem z Litwinowem ksiazke na ten temat. Poszukaj w internecie, bo ja wyjechalam z Polski pare lat temu i nie mam pojecia czy kursy sa i gdzie. Cwiczenia sa najrozniejsze, jest ich tyle, ze musialabym tu siedziec do nocy. na kursie bylam przed paru laty i mi sie to zatarlo w pamieci. najlepiej jak poszukasz po nazwiskach. nina Grella jest chyba z Katowic. Dobrze, ze mam pamiec do nazwisk :)

Gość uyrte
o widzisz, Goldenka juz znalazla :) powodzenia. Ja bylam zszokowana skutecznoscia tych cwiczen, ale one wymagaja systematycznosci i zapalu a tego mi zabraklo. Zreszta jest tak, ze poprawa nastepuja w postepie exponencjalnym, tzn. najpierw szybko a potem wolniej

Ja od 9 lat noszę soczewki i jestem zadowolona.Mam wadę -8 i rzeczywiscie gdybym nie włożyła soczewek lub okularów,to na bank zabiłabym się o własne nogi.Nie wierzę,że ty, przy wadzie -7 chodzisz bez okularów.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
przy takiej wadzie bez okularów chodzisz? :o ja przy swojej (-2), gdybym poszła gdzieś bez okularów/soczewek, to bym się chyba o ściany rozbijała, to już nawet nie chcę myśleć o tym jak ty chodzisz i co robisz w domu skoro nic nie widzisz.

Gość lolitka8484
zzzzzzzzzzzz - ja mam -2 i -2,5 i bez okularów mogę swobodnie chodzi... z ostrością jest trochę gorzej, na przykład ciężko mi rozpozna twarz człowieka który jest w odległości ode mnie np. 10-15 metrów... a czy z stosunkowo małymi wadami oczu ta metoda też działa??? no i jeszcze jedno ja mam 15 lat a w szkole większość prac muszę pisać na kompie i drukowa, więc siedzę na kompie około 1,5-2 godz. dziennie (Biorąc też pod uwagę szukanie na necie rzeczy dla samej siebie. Staram się ten czas jak najbardziej ograniczy ale często się nie da po prostu. dodam, że mam monitor podobno jakiś nowoczesny ze zmniejszoną ilością promieniowania. z wadą wzroku już się urodziłam trochę ostatnio mi się pogorszyła... z 1,5 i 2.0 przeszłam na 2.5 i 2.0. Do tego mam zeza i nieostrość wzroku. Czy dla mnie ta metoda też by działała??? planuję kupić książkę z tą metodą Batesa, ale czy na pewno to działa???? Ktoś z was próbował już???? Pomogło???