Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna04

ciaża przed slubem

Polecane posty

Gość babay
ja tak milam. bo nie chcielismy pos lubie tak dlugo na dzieciatko czekac:)

Gość Mama-Adasia
Witam!!Ja jak brałam ślub byłam w 5 miesiącu ciąży i naprawdę w niczym mi to nie przeszkadzało.A jakie stresy można mieć przed ślubem przecież to jedna z najpiękniejszych chwil w życiu...

Gość blacksieczka
Hej kobietki. Ja zaczynam 6 miesiąc, w lutym wychodzę za mąż. Ślub był planowany dużo wcześniej niż pojawiło sie w brzuszku dzieciątko. Nie chce odwoływać tej ceremonii bo długo czekaliśmy na ten dzień... Wiem że może nie będę wyglądała jak księżniczka, smukła i promienna ;] Co prawda brzuszka jeszcze duużego nie mam, cichą nadzieje mam że ogromna nie będę ;) Ciąża przed ślubem czy po ślubie, czy ślub ze względu na dziecko to każdego indywidualna sprawa :D

Gość lolka ta od bolka
ale kazda kobieta jest inna, jezeli mam zapalnowany slub wszystko zaplacone to woalałbym zacekac i po slubie zacza sie starac o dziecko. Zreszta autorka ma problemy ze zdrowiem, nie elpiej wyleczyc sie przez pol roku a potem myslec o dzicku?

Gość popierammm
zadbaj o zdrowie najpierw. A brałaś już kwas foliowy? 3 miesiące przed. Zrobiłaś cytologię? wyleczyłaś zęby? badania krwi? Lepiej poczekaj i się dobrze przygotuj. Poza tym ja bym nie dała rady na własnym ślubie gdyby się odbył w pierwszych 3 miesiącach. Czułam się fatalnie! Każda kobieta reaguje inaczej. Moze bedziesz dobrze sie czuła, może nie, moze będą problemy zdrowotne, może nie. Życzę Ci najlepiej! Poza tym nie ryzykowałabym, bo zbyt duże emocje i przemęczenie, to ryzyko poronienia!

Gość Gryyzelka
Ja bym też nie ryzykowała, zwłaszcza, ze zawsze na początku jest ryzyko poronienia, a wiadomo stres, przedweselna gonitwa to nie jest odpoczynek. A jak zdarzą się plamienia i każą leżec 24 godz. na dobę, co wtedy? albo poronisz wczesną ciążę i jakie wtedy będą wspomnienia ze ślubu? albo cos sie zdarzy "po", nigdy nie bedziesz wiedziala, czy przypadkiem intensywne zycie, impreza nie wpłynęły na to. I tak jak dziewczyny piszą, przed ciąża należałoby zrobić komplet badań, szczepienia, odwiedzić dentystę, wyleczyc ewentualne zapalenia, to wszystko wymaga czasu. To twoja decyzja.

wszystkie badania juz zrobiłam narazie jest ok a nie wiadomo co bedzie za pol roku tym bardziej ze rok tem miałam duze problemy z okresem i innymi sprawami

Gość defffff
ale głupota, ciekawie co jeszcze wymyślicie. To trzeba było ślub brc wczesniej albo nie brac. Jest takie powiedzenie - jak ktoś nie ma problemów to sobie sam je stwarza, ale to chyba prawda.

Gość znam dziewczyne
ktora poronila zaraz po hucznym weselu.. Nie wybaczylabym sobie.