Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanko

Pytanie do dziewczyn z dużym bądź obwislym biustem

Polecane posty

Gość mam takie pytanko

Jak sobie radzicie gdy chcecie założyć bluzkę czy sukienke bez ramiaczek?Czy to w ogóle mozliwe żeby stanik bez ramiączek utrzymał takie piersi?Mam duże i dość obwisłe,a strasznie chciałabym móc nosić takie ciuchy.Poradźcie coś.Czytałam,że dobre jest np podszywanie stanika w obwodzie nierozciagliwym materiałem,ale czy to cos działa??

Gość ja mam obwisle...
i stanik bez ramiaczek u mnie odpada. Jedynie np gorset jest ok. A ta codzien to push-upy.

A jakie masz wymiary? Bo staniki bezramiączkowe są produkowane do brytyjskiego G (niestety tylko, ale to i tak lepiej niż u nas) i od obwodu 65 (i są to raczej ściśliwce), więc może się łapiesz np. na Fantasie czy Panache. Przejrzyj też wątek straplessowy na Lobby http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30672850 (nie zwracaj uwagi na pierwsze wpisy z \"dużym 85D\" czy podobne, bo w 2005 r. wiedza forumowa dopiero się rodziła ;) ) A ponieważ biust ma trzymać obwód stanika, to jeśli on będzie odpowiednio ścisły to nie widzę problemu (tym bardziej, że większość straplessów ma miseczki lekko usztywniane czy formowane termicznie). A jeśli potrzebujesz miseczki większej niż G, to znajdź na Lobby wątek o Effuniak ;)

Do boxerek przepinam na krzyż. Do bluzeczek wiązanych na szyi zapinam na jedno ramiączko. Nie mam obwisłego biustu tzn jest normalny ale nie podba mi się bez stanika. Mam miseczkę C. Jak stanik jest dobry to się nie rozciągnie i zapinam na najciaśniejsze i staram się dobierać ubrania, które przylegają to tak nie opada nawet.

Gość hejjj hej
ja mam D. I tez mam czasami problem z takimi bluzkami.. Ja kupuje bardzo obcisle tuniki albo bluzki bez ramiaczek,. i jakos mi sie trzyma... Musisz rzeczy tego typu bardzo dopasowane kupywac.

Nie istnieje coś takiego jak \"miseczka C\" czy \"miseczka D\". Miska bez obwodu nic nie znaczy (60D jest dużo mniejsze nie tylko od 80D, ale i np. od 75A), a dobrze dobrane 75C czy 80Dcza małe piersi ;) A stanik ma się trzymać sam, a nie być utrzymywany przez ubranie!

Gość mam takie pytanko
Teraz noszę 70D,ale powinnam mieć z tego co sie zorientowałam 65E.Jakbym założyła bardzo obcisłą bluzkę to by mi splaszczyła piersi,bo mam miekkie :(

Gość mam takie pytanko
upup

Każda z nas ma miękkie piersi ;) ale żeby spłaszczyć ładnie zebrany dobrym stanikiem biust (a wtedy piersi stają się mniej \"plastyczne\") Twoja bluzka musiałaby naprawdę przypominać bandaż ;) I czy dobrze rozumiem, ze przy 70D ta bluzka Twoim zdaniem by Cię nie spłasczała, a przy 65E już tak? Zresztą, pooglądaj dziewczyny na Stanikomanii, zwłaszcza zdjęcia porównawcze: widać, że niezależnie od wielkości biustu bardziej go spłaszcza źle dobrany stanik niż obcisła bluzka przy dobrym biustonoszu :)

Gość mam takie pytanko
Wyżej dziewczyny pisały,że noszą bardzo obcisłe bluzki i wtedy biust sie trzyma,a u mnie właśnie wtedy byłby spłaszczony-to miałam na myśli :)

Gość podnoszęęęę
ja mam mały biust, ale obwsiły niestety :( w piersiach mam 84, pod 73. kupuję staniki z obwodem 65 D lub E, te z samego materialy opadają, ale te usztywniane miseczki się trzymają.

mam takie pytanko A nieee ;) One pisały o tym, że bluzka ma być obcisła, żeby utrzymać stanik (przynajmniej ja tak to zrozumiałam) - typowa argumentacja osób, które nigdy nie miały na sobie dobrze dopasowanego biustonosza ;) Jeśli się dobierze odpowiedni obwód to naprawdę nie ma problemu z bezramiączkowcami nawet przy całkiem sporym biuście :)

Gość mam takie pytanko
No fakt,takiego jak powinnam mieć to jeszcze nie miałam,czekam aż jakiś tani pojawi się na allegro :P Ale przymierzałam nieraz taki z obcisłym obwodem i nie trzyma się bez ramiączek,bo miseczki wtedy odstają "do tyłu"pod ciężarem piersi

Gość mam takie pytanko
Moze jeszcze jakaś dziewczyna z problemowym biustem sie wypowie??