Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdasfas

spawacz a zdolnosc zapłodnienia

Polecane posty

moze ktos ma doswiadczenie w tych sprawach. Moj maz jest spawaczem i od pół roku staramy się o dzidzie i jakos sie nie udaje. Slyszalam , ze spawacze sa narażenie na naswietlanie jąder i przez to plemniczki sa osłabione. Czy ktos cos wie na ten temat. A moze komu sie jednak udalo?

Gość a ja nie wiem ale slyszalam
ja nie wiem nic na ten temat w praktyce ale moj przyjaciel,ktory pracuje w tym zawodzie przy luznej gadce mowil to samo,ze problem z plemnikami itd...

Gość koza niby głupia
ja pierdo...le wyjuż nie macie o co pytać. spawnie raz a porzadnie tylko nie naciskaj go

Gość Annr
Mój mąż jest spawaczem. Mamy jedną córke. Córa ma 8 lat i wówczas mój mężo jeszcze nie spawał. Nie chce Cie martwic ale podobno naświetla się jądra i może to byc powód pózniejszej nieplodnosci.

Gość no se
tez to slyszalam o tym spawaniu. Kolega mojego meza, przyspawaniu nosil takie specjalne ochraniacze na jadra, bo tez mial taki problem,ze zona nie mogla zajsc w ciaze.

Gość Annr
Oni powinni nosic ochraniacze ;) ale czy to robią systematycznie? pewnie niekoniecznie .....

wiem ze moze to kogos smieszyc, ale ja człowiek sie stara o upragnionego bobaska i dłuższy czas nie wychodzi to wszystkie ewentualnosci bierze sie pod uwage W tym temacie oczekuje powaznych odpowiedzi. Moze ktos boryka sie z takim samym problemem jak ja A wszytkim pomocnym dzikuje za powazne potraktowanie tematu.

Gość kasjopeja...
Obawiam sie, ze masz racje. Niektore zawody moga powodowac u mezczyzn problemy z plodnosci. Szczegolnie tam gdzie panuja wysokie temperatury, gdzie maja kontakt z chemikaliami typu rozpuszczalniki czy farby. Najlepiej nie czekac na nic tylko wyslac meza na badanie. Wowczas bedziecie mieli pewnosc czy problem lezy tutaj.

Gość kasjopeja...
Proponuje zalozyc temat w dziale "ciaza..." Tam zepewne uzyskasz wiecej zyczliwych odpowiedzi.

Gość Wallie
Ej no jasne juz uwierze ze spawanie naswietla jadra, ale czym?? Ani mtetalem ciezkim ani swiatłem, bo sie gacie nosi i skórzane fartuchy ochronne, to tylko rozgrzany metal jest;| Mój dziadek był spawaczem i ma dwoje dzieci w odstępie 7 lat, dzieci zdrowe i normalne czego nie mozna powiedziec o wnuczku:D

Gość Polucjantka
Jakbym chciała masturbować sie to bym mogła więcej, ale to bez sensu Poważnie, czasami nie robie tego 2-3 tygodnie, a jak mam ochotę, to mogę np. raz rano, potem 3 razy pod rząd i przed spaniem jeszcze 2 razy. Nie wierzysz, to nie

Gość gość
dlatego trzeba nosic skurzanny fartuch spawarski.... ktury chroni przed promieniami ultrafioletowymi...

Chyba się udało. 2008 plus dziewięć ;) Teraz to już penie nie tylko zarywa noce, ale spaceruje i się wymądrza. :P Kto jest ojcem, tak powinno zabrzmieć to pytanie. :P

Gość gość 37
Być może jest to prawdą. Gdyż mam 2ch kolegów spawaczy i obydwoje nie mają potomstwa mimo iż jeden jest 6 lat po Ślubie a drugi 9 lat. Najlepiej będzie skonsultować się z lekarzem. Może jest jakieś lekarstwo na takie dolegliwości??!!

Gość gość
Może i ma jakiś wpływ ale mój mąż jest spawaczem A oczekujemy już 2 bobasa

Gość Chomiklobo

Co za bzdury wypisujcie żadnego wpływu na to nie ma chyba że zdejmiesz majty i opalisz sobie jądra  . Puścił ktoś kiedyś plotę i tak się rozsiala . Jestem z rodziny spawaczy i nikt nie miał problemu z zapłodnieniem , nawet jeden osobnik w wieku 56 zrobił dziecko a spawa 30 lat , znam przynajmniej 20 spawaczy i nikt nie miał problemów......

Gość Spaw

Ja jestem spawaczem 8 lat i mam 2 zdrowe corki 🙂 wiewiem tylko tyle ze spawanie jest szkodliwe i dziala na caly organizm zalezy tez co sie spawa np.aluminium jest wyjatkowo szkodliwe sa to metale ciężkie ktore powoduja wypadanie zębow i ich psucie gruźlica rak itp.