Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamila_black

Ciezarne Polki w Anglii ... odezwijcie sie - c.d

Polecane posty

Czyli spelnilas sie tworczo NIulek :) My bylismy kiedys w Muzeum Olowkow w Keswick bodajze i tam byl stol gdzie mozna bylo wlasna kartke pocztowa narysowac,zaadresowac na dowolny adres w UK i wrzucic do skrzynki-wtedy wysylaja ja gratis :-) Niulek-chyba przychodnia przychodni nierowna bo Franka lekarz zmierzyl w 8 tygodniu i powiedzial ze prawidlowo przybiera 1 cm na tydzien

czy ktoś korzystał z usług przychodni www.przychodnia-manchester.com ?moje dziecko ma grypę i chciałabym wiedzieć czy są tam lekarze którzy faktycznie zajmują się leczeniem a nie wypisywaniem drogich,czasami zbędnych recept?

dzis ostatni dzien w pracy byl dostalam czekoladki, misia, pieluszki Pampers, smoczki TT, chusteczki Pampers i i kartke nice :) no a teraz przyjdzie umrzec z nudow czekajac na malucha :)

ewag-korzystaj ile sie da, spaceruj, spij jak tylko i kiedy tylko mozesz :-) POzniej nie bedzie czasu :D

Ewag - ja cie tez namawiam na spanie, przygotowanie wszystkiego, nagotowanie i zamrozenie obiadkow, przygptpwanie listy adresow osob do powiadomienia, zaadresowanie kopert i te inne :D

??????? jakich osob do powiadomienia? na porodowke zabieram laptopa- wiec wszscy beda updated very soon :) a obiadki to mi mama bedzie pichcic- jak przyleci 14-go zreszta- maz tez wie jak sie gotuje- troszke tylko sie rozleniwil ostatnio- wiec bedzie mial szanse sie wykazac- o :)

No wiesz co - laptop???!!! :P Zartowalam, hehe. A tak powaznie to fajnie ze tyle ludzi cie bedzie odciazac, ale wyspac sie na zapas nie zaszkodzi :D juz niedlugo, trzymaj sie dzielnie, ani sie obejrzysz jak nam bedziesz zdawac relacje z porodu :D Filippa, i co, dziala ten kubek u was? Trzymam te kciuki i trzymam bo wiem, jakie pojenie z lyzeczki jest meczace.

tia- z tego wysypiania na zapas obudzilam sie dzis o 4 rano wiec chyba sie nie da :(

Czesc dziewczyny!!! Witam Was bardzo serdecznie :) Nie bylo mnie tu juz dluuugo,ale czesto o Was mysle ;) Ja jak zwykle odzywam sie jak mam jais problem,bo wiem ze tu zawsze mi ktos odpowie;) Moj Gabrys obudzil sie dzis z brzydkim kaszlem :( oczywiscie jezeli bedzie sie utrzymywal do jutra to pojde z nim do lekarza ale troche sie boje z nim wychodzic tak mocno wieje u nas,a nie mam samochodu:( wiec pomyslalam ze moze sama cos mu dam... I wlasnie chcialam sie Was poradzic czy moge mu dac np.syrop z cebuli??? ma prawie 8 m-cy na innych forach pisali ze niby mozna ale nie wiem czy cebula nie jest zaciezka? Czy ktoras z was dawala? Odpiszcie prosze! A moze mozna kupic tu w anglii jakis dobry syrop dla takich maluchow? Czy macie jakis sprawdzony? Z gory dziekuje za odpowiedz!!!

Gość skuuls1
syrop z cebuli dopiero mozna podawac dziecku ktore skonczyło rok,idz do apteki i zapytaj,na pewno ktos ci cos pomoze wybrac,ja uzywam syropów ktore sobie z polski przywiozłam a angielski mam simple linctus paediatric ale to tez jest od roku

czesc dziewczyny na juz po wizycie od lekarza no i niestety mala ma caly kanal zatkany teraz przez miesiac ma brac znowu natybiotyk a przed swietami maja zrobic jej badania..beda robic jej cewnikowanie :(jejku wciskac beda w jej cewke moczowa jakies ochydstwo ..ale lekaraka powiedziala ze jest to konieczne zeby wykluczyc chorobe(nazwy przez to wszystko zapomnialam)..jezeli okaze sie ze jest na to chora....chlopskim jezykiem...narosl lub guzek blokujacy kanal...bedzie operowana:(:(:(a i tak przez conajmniej rok bedzie musiala brac antybiotyk... tak jak myslalam noc mialam nie przespana,przeplakana..a teraz glowa mi peka oczy napuchniete:( lece wypic kawuche. milego dzioneczka.

Hi Onyx1 dopiero dzisiaj miałam czas żeby wybrać się do miasta w poszukiwaniu tego (TEGO) kubka. Na szczęście w "znielubianym" przeze mnie Bootsie mieli! :) (znielubiany bo ma mały wybór, jakies 20% tego co maja na stronie i ze względu na ceny (o ile dobrze pamietam mówiłaś, że kupiłaś za całego funta a w Bootsie oczywiście 1,99. Nie chodzi o to, że kubek sam w sobie drogi ale, że zawsze maja mega przebitkę cenową w porównaniu z innymi sklepami)). W każdym razie zaraz po przyjściu do domu umyłam go, przygotowałam herbatkę no i ruszyłam na testowanie. Powiem Ci, że się uchachałam bo mały naprawdę pił! :D Trochę tam mu się powypluwało ale naprawdę pił, przełykał bez krzywienia się i byłam taaaka szczęśliwa!! :D Jak to możliwe, że po tylu próbach, z tylu magicznych butelek, kubków niekapków, innych srapków nie chciał pić a najprostszego kubasa proszę, siorbał! :) Ja mówiłam mojemu R jakiś czas temu, że mi na forum poleciłaś ten kubek i dzisiaj jak się udało młodemu pić to zaraz R mówi: "to napisz tej koleżance, że miała super pomysł i podziękuj". Czynię to zatem i DZIEKUJE ONYX :) Aaaa i powiedz Onyx, podajesz np kaszkę na mleku z takiego kubeczka? Bo nie wiem czy mam z łyżeczki dawać czy jednak da się takim kubasem podać (?) Lecę się pakować bo za dwa dni przeprowadzka a ja daleko w polu. Buziaki dla wszystkich mamuś! Selena trzymaj się, dużo zdrówka dla Was!

Gość skuuls1
łyżeczką sie powinno podawać dziecku jak najwiecej pokarmów bo wtedy pracuja inne miesnie żuchwy odpowiedzialne równiez za mowe wiec dziecko nie bedzie miało pozniej problemow z mowa jezeli bedzie czesciej jadło łyzeczka niz z kubeczka czy butelki piło,ja też używam tego kubeczka ale on jest po 4 miesiacu i ma dwie dziurki a co jezeli ma dziecko juz ponad roczek?są jakies wieksze kubeczki?onyx bo ty podawałas wczesniej jeszcze taki do samodzielnego picia to kiedy zaczac nauke takim?po roku?wiem że po roczku powinno sie uczyc pic mleko z takiego kubeczka ale tam sie zmiesci tylo 190 ml zreszta moja córka sok wypije z takiego kubeczka a mleka oczywiscie nie:P a lepiej zeby pila z kubeczka bo próchnicy nie bedzie miała wiec moze jakies jeszcze inne macie wypróbowane kubeczki?

No, w asdzie dzis widzialam po 1,49, ale wazne, ze sie udalo!!! Wiem jaka to ulga przestac "wioslowac" lyzeczka :D A podziekowania nie mnie, tylko HV :D Co do kaszek to nie podaje w tym kubku tylko lyzeczka, a do mleka (Maks i tak nie chce pic) mam taki podobny, chyba sie nazywal sip beaker, nie ma skladanego ustnika. Bo ten skladany to myje jak durna, raz zaniedbalam i zauwazylam ze sie odkladaja czarne farfocle - bleee... Co dziwne, tylk ow kubku rozowym, w niebieskim nie. Dziurki czyszcze patyczkami do uszu, takimi najtanszymi, bo one maja malo watki a i tak sie ledwo mieszcza. A od spodu (tzn od tej strony na ktora sie sklada ten ustnik, tam sa dwie dziureczki) czyszcze taka szczoteczka do przestrzeni miedzyzebowych, oczywiscie nowa i uzywam tylko do tego celu. Mysle, ze z mlekiem w tym ustrojstwie nie poradzilabym sobie, wiec mam taki prostszy. Po roczku dziecko powinno sie zachecac do korzystania z normalnego kubka. Linka do tego "pochylego" podawalam niedawno. Jest drogi ale chwalony, ze mniej z niego sie wylewa niz z normalnego i pozniej dziecko juz zupelnie latwo przechodzi na zwykle. Sorki cos zagmatwalam, maz do mnie gada caly czas :D Linka wkleje jeszcze raz jak znajde. Znowu gada. Spadam! Papa!

Jeszcze mozna dokupic sip lid do tego TT kubka, to wieczko z dziurka. Ale nie wiem czy dziala. Po prostu duzo wiecej z niego leci a w razie katastrofy nie wszystko naraz :D Maz gada, o Boze, a mowia, ze to baby gaduly... :P

Podobno swietny kubek wlasnie do przejscia z sip cup do normalnego, nazywa sie chyba doidy cup: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay0_10751_-1_91646_10001?cm_vc=RelatedAccessoryIO To ten link ktory wkleilam wczesniej. Skuuls, mialas ten na mysli? Probowal ktos? Mnie troche odstrasza cena, bo przydlaoby sie miec pare jakby zdaly egzamin, nie? No a co w podrozach...? Maz sie nagadal i spi... :D

Onyx faktycznie ciężko myje sie ten kubek. Niekapek którego wczesniej kupiłam to był taki "rozbierany" i można było ładnie wszystko umyć, w tym faktycznie trzeba sie nagimnastykować. Kaszki też podaje łyżeczką tj podawałam, bo mały znowu się buntuje i nie chce jeść :O Popisałabym jeszcze ale łeb mi pęka, na deszcz chyba :( Miłej niedzieli dziewczyny

Gość skuuls1
NO ONYX TROSZKE ZAMIESZŁAŚ PRZEZ MĘŻA GADUŁE,ALE ZROZUMIAŁAM:P a tak poważnie to o ten kubeczek mi chodziło,ale to w ciagu dnia można w nim podać dziecku cos do picia a ja szukałam jakiegos kubeczka w którym mogłabym dac córce mleko po kąpieli,ona na pewno nie wypije z takiego otwartego i ciagle pije z butelki TT bo z tego po 4 miesiacu ze skadamym ustnikiem nie wypije mleczka uparciuch mały:)a mogłabyś mi podac link do tego bez skladanego ustnika?szukałam i znalazłam cos i nie wiem czy to ten?http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay0_10751_-1_88934_10001?rw.cm=Shopping.com,cse&cm_mmc=icrossing-_-Shopping.com-_-Product+Feed a tak w ogóle to twój synek jest o miesiac starszy od mojej coreczki i nie chce pic mleka?dziwie sie bo córka moja to pila 3 razy dziennie i od tygodnia staram sie dawac tylko wieczorem przed snem i czasami po poludniu przed drzemka i ona sama sie upomina o mleko,kiedys znalazła butelke i zaczela mi machac przed nosem mowiac mama mama i wszystko było jasne:P

Gość skuuls1
onyx cena troche odstraszajaca ale moze w innym sklepie taki sam byłby tanszy bo w tym wlasnie sklepie ten kubek po 4 mmiesiacu kosztuj1,99 tak jak w bootsie a mowilas ze w asdzie po 1,49 to moze w asdzie tez są takie?ja chcialam zamowic przez internet ale drugie tyle chca za dostawe wiec wole w sklepie poszukac:D sip beaker musze znalesc ale jakos nie moge:/ tez sie przyłanczam do tego ze ciezko sie myje tamten kubeczek

No wlasnie skuuls nie moge znalezc w sieci zdjecia tego prostszego kubka. Ten pierwszy co wkleilas mam, trzymam w nom szczoteczke i paste, bo do niczego wiecej sie nie nadawal - ma membrane pod ustnikiem i niestety Maksowi sie nie podobal. :( Sprobuje opisac ten prostszy kubek: sam kubek to taki jak tt ten ze skladanym ustnikiem. "Wieczko" jest jednoczesciowe, ma taki "ryjek" jak u swinki, tylko splaszczony :) Maz gada. Hmmmm, wkleje w fotosik jak zdolam, pewnie za jakis tydzien...

Kubek ze skladanym ustnikiem trafilam w asdzie w promocji, koszowal rowno funta. Ten prostszy byl chyba w tesco i tez kosztowal cos w okolicach tego. A ze juz w Polsce na wakacjach wydalam cos z 50 zl na rozne kubki, kompletnie nieprzydatne, wiec sie bardzo ucieszylam ze tak tanio :) Ostatnio jak bylam w asdzie widzialam te kubki po 1,49, specjalnie patrzylam :)

Witam, wpadam tylko na chwilkę pochwalić się moim szczęściem :) Filipek przyszedł na świat 27 listopada o godz. 16, poród sn. Jesteśmy strasznie szczęśliwi :)) Pozdrawiam

Aga26londyn............07.2009.......6.....Londyn....... ?.............. Kinga82...............25.08.2009......8......Northampto n...?....? Dominisia0407.......29.10.2009......9.....Darlington.. .........?....... Lilowa..................06.12.2009.....37.......Bedford ..........Adas Ewag...................09.12.2009......37.......London.. . ..........Brian bedzie kindżulinaa.............19.12.2009......31.....Birmingha m.....imie narazie pod znakiem?? ale bedzie chlopiec figleaves ..............17.03.2010 .....7.....Gloucester .............? EmilciaWakefiedl.....20.06.2010...4....... wakefield .........?? Szczęśliwe Mamusie : Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ....Jakub kindżulinaa...31.07.07....3420.....Birmingham.....synuś. ...Kacperek 1403monis1988..16/08/07...3200g..upper norwood..syn..James(KUBA,BUBCIU) Gosia24leicester.....09/10/07....2006....Leicester...cor cia ...Madzia Ania Grimsby......06/11/07...3650...Grimsby........synus.......Da widek mi83........05.01.08.....3120....Leicester.......synek.. .....Adas Karolinah.....26/04....3.450g....Londyn/Koszalin.....syn ek.....Max Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k......Tymon Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek......Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ......Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek....Olivier madziulek81.17/06.....2380g....Aberdeen/Scotland...synek ...Kacper monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.......07.07.2008....3,056kg....ThorntonHeath...c órka....Ola Aneta-s.....14/07.......3925g........slough......corcia. .........Jessica Julia...8........19/07.........4140g.........Telford.... .corcia......Nikola lollibelly....28-07......4180......Northampton....synek. ..........Lennox nowa08.....06.08.....3780g....Londyn.....córcia......... .Zuzanna agnieszka75....08.08.08....3300g....Ash, Surrey.....synek.....Kubus arvenaGosia....19.08.08...4100g..Basingstoke...chlopak. .Aleksander natusia22.......29.08.2008....3420g....Londyn.....córcia ....Nikola onyx1.........02.09.2008....2900.....London.......Maksym ilian Mikolaj Agnieszka1981...25.09.2008.....3150....Londyn......synek ....Kubuś magdae...........30.09.2008......3500....Lancaster.....s ynek..Cyrylek Oleniga...........08.10.2008.......4360.......Cambridge. ......Mikołaj mama***Eli.......14.10.2008......3770.......WGC......... ....Jakub Jan kamila_black.....31.10.2008.....3910......Hatfield.... .pszczólka Maja Asanna...........02.11.2008...2700.....Wood Green......Nicola.. mala79..........09.11.2008...3350.....Londyn....corcia.. Nicola.... aniapud........12.11.2008...3700.........Enfield......sy n .......Kubuś Patuniaa.......13.11.2008...3270........Birmingham..cork a...Julia Jola25..........14.11.2008...4180.........St Albans...córka.......Hania Krakersik81...16.11.2008..3487....Manchester...córka ...Zuzanna Gosiulka24.....17.11.2008...4013.......Croydon...sunus.. Adas/Alex... Patinka26....19.11.2008...3240.....Cheltenham..córka..Ol ivia Hatice iwwwa***.....24.11.2008...2680.....Londyn......córeńka.. .KAJA lorinka........28.11.2008...3600....Blackpool.....córecz ka...Zuzanna Katelka25....03.12.2008r...2960gr.....Cheshunt...córka.. ....Ada Olenka25.....16.12.2008...3200...Coventry...córeczka... Aleksandra Kamila26....21.01.2009....3780...Inverness....córeczka.. Olimpia Pola frugo05.....02.02.2009.....3085...Winsford...córeczka... Hanna Ewa zaneta2400..12.02.2009....3900....Huntingdon..syn/Mathew Mariusz Aga UK.......22.02.2009....3670....Abergele.......syn .....Franek edyjus......03.03.2009....3320....Welwyn Garden City....Maksymilian anecia1702.....14.03.2009...3590...melton...córcia..Amel ia Cherry.76........17.03.2009...3550...Londyn....córeczka Sara mi83.............18.03.2009...3810...Hinckley...córcia Hania lucilla29.......09.04.2009......4400.....Grimsby........ Syn Gabriel smart231........12.04.2009......3750...Londyn......... ....Ada magda_g........26.04.2009......3220....H/C......córka Maja, Magdalena bes................1.05.2009......4250......Swindon..... ......synek Bartuś EmilciaWakefield...14.05.2009....3800....Wakefield...... ..synek Michał maryska 2maja.....15.05.2009....3560....Birmingham.......Filip annnnnnna......16.06.2009......3360.....Nottingham... synek... Michał Aleksadra188....28.06.2009...3800.....Hereford...synek.. .Alex Cebi.................26.05.2009...........Bedford.... ....Jas mysza703...........11.07.2009....3420....Ormskirk....... Piotruś Henryk czarolinda.........14.07.2009.......4000...liverpool.... ....Weronika gosiaczeko5.......17.07.2009..........Luton....Mateusz /Martyna ? Niulek25............19.07.2009... 3650...Birmingham....syn..Jack(Kubus) aga_nton.........23.07.2009....4000....Northampton.....s yn.....Patrick GaGa_..............25.07.2009.....3640....Birmingham.... syn....Szymon JennaS............03.08.2009......3380....Derby........s yn....Szymon Silme................9.08.2009........4260......Bristol. . ............Adaś Selena1515........19.09.2009.......3850.......Hatfield.. .......Alicja edyta b............20.09.2009......3410.......barnsley.....oliver< br /> asica1610.........27.11.2009......3515.......preston................Filip

Teraz w końcu będę mogła dołączyć do rozmów o kupkach hehe Poród był straszny i dość trudny, ale maleństwo wynagradza wszystko :):):) Jak znajdę chwilkę to przerzucę poprzednie stronki, poczytam sobie co nieco z Waszych doświadczeń, może podkradnę parę pomysłów, pozdrawiamy serdecznie :)

Asica, gratulacje serdeczne dla calej rodzinki! Napisz cos wiecej o porodzie jesli chcesz i wrzuc pare fotek zebysmy ci pozazdroscily :D Skuuls, juz pisalam ale moze na innym topiku - Maks nie pije mleka, je jogrty na modyfikowanym i krowim oraz kaszki - rowniez na modyfikowanym i krowim, HV powiedziala, ze w takim ukladzie niemusi pic mleka. Szkoda, ja uwielbialam. A czy twoja corcia byla na cycowym mleku do 6 miesiaca? Wprowadzilas jej mleko do picia z solid food? Pila z butelki? Napisz cos wiecej :D Lece.

Asica ogromne gratulacje!!! 🌻 My sie pochorowalismy i lezymy plackiem w lozku od piatku :( buuuu