Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

do mam dokarmiających butelką!

Polecane posty

Hej! Mam kilka pytań. Mój synek ma 7 tygodni i ciągle jest głodny, karmię go piersią, ale to karmienie to wygląda tak że 10 min ssie efektywnie, a reszta to jest takie ssanie jakby smoczka, gdy go odkładam do łóżeczka to jest ryk bo on chce cyca... zastanawiam sie czy czasem nie dawac mu butelki, tylko teraz drugi problem sie pojawił, młody nie chce wziasc do ust smoczka... ani tego z butli ani uspokajacza... mam w domu juz kilka rodzajów i nic... czy juz go nie naucze ssania smoka ani picia z butli? pomózcie bo sie wykonczymy oboje tym karmieniem. aha i czy nie sprawie mu zadnych bolesci brzuszka jak raz sztuczne mleko bedzie pił a raz moje?... help!!!

Gość fdjtf
ja miałam podobny problem. mały pił do póki samo leciało a ssać nie chciał. podawałam mu mleko za pomocą łyżeczki trochę trwało ale potem miałam wiecej czasu jak dłużej spał, nie budził się tak czesto dokarmienia. a mleko podawane na przemian na pewno mu nie zaszkodzi

odpowiem tylko na pytanie czy mieszane karmienie nie zaszkodzi. otóż moja 6 tygodniowa gwiazdeczka jest na karmieniu mieszanym. najpierw cyca dostaje potem flachę. nie ma problemów z brzuszkiem i odpukać kolek nie ma. ja mam inny problem, nie che z piersi bez nakładki na sutka. w szpitalu nauczyli jeść flachy, a ze to łatwiejsze niż pierś to miałam problem z jej karmieniem. położne poradziły nakładkę i teraz sobie świetnie radzi, ale muszę dokarmiać.

Gość gosian
Mieszane karmienie nie zaszkodzi. Sama tak karmiłam. Kiedy zaczęło brakować mi pokarmu kupiłam z firmy medela taką buteleczkę na szyję, która miała 2 dreniki. Te dreniki przyklejałam do piersi i mały ciągnął moje mleko i sztuczne bez użycia zwykłej butelki.

kasiutka, moj czasami opróznia cycka w 5 minut i zasypia. Niestety na mnie, i jak go odkładam to jest ryk. Tak się nauczył i tyle. Skoro przybiera na wadze, spi ładnie - to po co dokarmiac? PS mój smoka tez nie chce - nie kazde dziecko lubi.