Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nola

DNI PŁODNE???????????????????????????????????

Polecane posty

mam pytanie! ile w koncu trwaja???? kiedy wpisuje w internecie w kalendarzu dni plodnych wszystko tak jak trzeba wyskakuje mi az 8 dni plodnych!!! dziwi mnie to bo slyszalam ze tak naprawde plodne jestesmy tylko 24 godziny w miesiacu! wiec ktory z tych 8 dni mam brac pod uwage jako najwazniejszy? pierwszy czy ostatni czy ktory?

Dni płodnych jest kilka, a te 24 godziny o któryc pisałaś nazywa sie podobno szczytem owulacji czyli najbardziej płodny moment w cyklu.

aha czyli kazdego dnia z tych 8 plodnych mozna zajsc w tym w jeden dzien jest najwieksza szansa tak?

Gość tak dzieje sie
tak dlatego że plemniki maja szansę przetrwania w organizmie kobiecym przy wyjątkowo sprzyjających warunkach nawet do 7 dni. oczywiście im bliżej owulacji tym większa szansa, że któryś z nich sie dobije do jaja...

wielkie dzieki dziewczyny, mam jeszcze pytanko co do wiesiolka, jesli dzis mam pierwszy dzien plodny to juz go nie lykac? bralam od pierwszego dnia cyklu..

Gość to jak to w koncu
wyliczylam, wedlug tej strony owulacja przypada o tydzien wczesniej niz sobie wyliczylam :O jak to w koncu jest? jak liczyc? chcemy miec chlopca i dlatego to takie wazne kiedy mam poczatek owulacji:O

Gość to jak to w koncu
nikt nie wie?????:O:(

Gość moki cmoki
Kup testy owulacyjne albo idz do gina maonitoring cyklu.

Gość to jak to w koncu
jak mam cykle srednio 32 dni to wzielam to na pol i wyszlo, ze 17 dzien cyklu owulacja sie zaczyna. a wedlug tego kalendarzyka wyszlo mi jakies 11 dni wczesniej. to spora roznica. czyli ja zle licze czy jak?:O

GEnrealnie mowi sie ze owulacje mamy 14 dni przed wystapieniem miesiaczki , czyli odejmij od 32 14 i wychodzi ,ze 18 dnia amsz owulacje, pelmniki sa w stanie przetrwac w drogach rodnych kobiety 72 godziny, wiec odejmijmy od 18 dnia 72 godziny (3dni) i wychodzi nam ze do 14 dnia mozesz wspolzyc bez zabezpieczen,potem prezerwatywa do okolo 21 dnia cyklu i potem znow bez zabezpeiczen. TO ejst teoria. A w praktyce ejst tak ,ze owulacja nie zawsze wystepuje tak jak jest napisane w ksiazce czy nawet najlepszy profesor Ci wyliczy, wszystko musialabys oprzec o badanie USG , wtedy widac mniej wiecej za ile dni dojdzie do owulacji lub ze juz do niej doszlo...

ja bylam u ginekologa i okazalo sie ze ja mam owulacje juz 9 dnia cyklu, wiec jak celowalismy w 14 to nic dziwnego ze sie nie udawalo, kalendarz u mnie akurat to potwierdzil:) ciesze sie ze jest wiecej dni szans :)

Gość renata

Polecam Ovu Control stosuję od jakiegoś czasu i sama metoda bardzo mi odpowiada z czysto praktycznego punktu widzenia. Test śliny można zrobić szybko i w każdych warunkach tak naprawdę. Odczyt wyniku jest prosty, efekt paproci widać w powiększeniu także nie można się pomylić. Jeśli chce się naprawdę dokładnie wyznaczyć owulację to ta metoda zdaje egzamin.