Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolka ta od bolka

otwarta buzia u dziecka

Polecane posty

Gość lolka ta od bolka

moja kolezanka ma synka, chłopiec ma prawie 9 mies. Jest wesołym, pogodnym dzieckiem, duzo sie smieje, tylko prawie zawsze ma otwarte usta. To normalne? Jego mama nie widzi problemu.

Gość może powinna
pójść do laryngologa. Moja córka też ma często buzię otwartą, ale ja już teraz wiem dlaczego?:(

Gość lolka ta od bolka
a dlaczego? to takie fajne dziecko, zawsze jak mnie zobaczy to sie smieje, wyglada na zdrowe. Mam nadzieje ze nic mu nie jest.

Gość albo ma przerośnięty
3 migdał, musi sprawdzić czy ma otwartą buzię podczas snu

Gość może powinna
lolka moja córeczka też od urodzenia chodzi z ustami otwartymi. Pierwszy raz byłam z nią u laryngologa jak miała roczek. Lekarz stwierdził, że być może z tego wyrośnie, a więc czekałam... Później poszłam do innego laryngologa, który powiedział , że ma przerośnięty trzeci migdał. Brała przez jakiś czas leki, po którym według lekarza miała być poprawa.:-o Niestety nie było... Więc udałam się jeszcze do innego laryngologa, który zrobił jej dokładne badania wźiernikiem i oznajmił mi, że musi mieć jak najszybciej usunięty migdał, ponieważ przez to też słabiej słyszy na jedno ucho:-o Jak miała 8 lat była poddana zabiegowi... Cieszyłam się, że wreszcie skończy się koszmar(często chorowała.) Obecnie ma 10 lat i dalej chodzi z ustami otwartymi. Miała niedawno robioną TK i okazało się, że ma polipy w nosie, które trzeba usunąć. Lecz jest mały problem, gdzyż już drugi lekarz odmówił jej tego zabiegu z tego wględu, że jest to dziecko kardiologicznie chore:( Mam namiary do trzeciego lekarza do którego boję się dzwonić:(

Gość a ja od dziecka wole oddychac
ustami niz nosem tez czesto mam nos zaphany ale nie widze w tym problemu

Gość lolka ta od bolka
dzieki dziewczyny, moze po prostu taki jego urok, ale lepiej oddychac nosem zwłaszcza zima. Zreszta jak ma tak otwarte usta to moze jakis robak wleciec do środka.

wogole moj synek przez to lapie czesto przeziebienia, szczegolnie krtan :( smoczka nie ciagnie, ale teraz zima najchetniej bym mu go dala,z eby "zatkac ta rozdziawiona japke":)

Gość może powinna
lolka moja córka też słyszała dobrze, ale wiem to od lekarza, że jeżeli jest przerośnięty 3 migdał to może powodować niedosłuch. Chociaż u niej prawdopodobnie przyczyną niedosłuchu były częste stany zapalne zatok. a ja od dziecka... nie przeszkadza ci to?

mój syn w styczniu skończy 3 lata i od urodzenia nie domyka ust, ma tzw rybi pyszczek. Jest to bardzo poważna sprawa i nie można tego olewać i chodzić tylko do laryngologa i logopody!!! Trzeba iść do chirurga dzięcięcego a nawet i zgłosić się do poradni genetycznej gdyż taka buźka może być objawem choroby genetycznej u nas jest to bardzo podejrzewane!!! Także Dziewczyny za dzieci i do specjalistów, mój syn w ogóle nie łączy warg, ciągle się ślini i ma trudności z mówieniem słów które wymagają łączenia warg. wszystko co wymaga użycia literki M, B, P a nawet i W Sprawdźcie, nic Wam nie szkodzi i nie czekajcie, że z tego wyrośnie bo mi też tak mówili ale latałam po lekarzach i jest szansa na normalne usta!

Gość może powinna
lolka jak robak wleci to nic nie szkodzi, zawsze można wypluć;):D czarna28 tak jak pisesz , dziecko wtedy łapie bardziej choroby... A poza tym buzia otwarta jest przyczyną krzywego zgryzu(chodzi o zęby.)

Moj synek jest po operacji rozszczepu podniebienia miękkiego, wiec ciągle jest tlumaczony tym, ale od operacji minal juz rok, a on dalej chodzi z otwarta. ma momenty ze domyka, w nocy czasami tez, mnie to slinienie wykancza, bo ciagle jest mokry i trzeba go przebierac, sliniaka nie da sobie zalozyc :( tak jeszcze mysle,z eby te migdalki sprawdzic , bo maly strasznie chrapie w nocy

Gość może powinna
czarna28 migdałki możesz sprawdzić przynajmniej będziesz wiedziała czy są w porządku:)

Gość a ja od dziecka wole oddychac
nie przeszkadza mi . oczywiscie zima na dworze kontroluje sie i oddycham nosem ale i ak nie robie tego caly czas.jako dziecko chyba normalnie mialam zamknieta buzie . zreszta teraz tez nie mam jej jakos szeroko otwartej :-)

Gość może powinna
tak możesz sprawdzić u laryngologa

może powinna- Dziękuje Jak bede na kontroli u laryngologa wspomne jej o tych migdałkach włąsnie teraz zagladam na moje spiace dziecko i japka niedomknieta :( wrrrrrrrr

lolko :) jeśli nie domyka buzi także w czasie snu, a nawet może chrapie, to może mieć faktycznie coś z migdałkami, i trzeba to sprawdzić. Jeśli nie, to może być rodzaj zabawy z jego strony, moje dziecię ma takie okresy i też tak robi, potem na kilka dni zapomni i potem zaś od nowa. Sysia nie przesadzaj, mówimy o dzieciach zdrowych a nie chorych, to że u twojego dziecka, 3 latka, podejrzewają wadę genetyczną nie znaczy że wszystkie dzieci które buzi nie domykają ją mają, zwłaszcza 9 miesięczne :O jam to jest - też mam takie wrażenie, okropnie to wygląda :(

Gość zielony soczek
moja kolezanka jest już dorosłą kobietą a też ciągle ma otwartą buzię...a jak próbuje ją zamknąć to wygląda to tak jakby miała za krótkie usta...tzn.tą czesc od nosa do ust...mam nadzieję ze wiecie o co mi chodzi....i jak zamyka do np.do zdjęć to tak to wyglada jakby na siłe naciągała je

Gość deli26
to prawdopodobnie przerośnięcie 3 migdałka

moje dziecko też jest zdrowe ale jak wolisz czekać aż z tego wyrośnie to prosze bardzo! jak sprawdzać to sprawdzać wszystko! z 9 miesięcy zrobi się 9 lat i nadal będziesz czekać jak na zbawienie! Wiele osób olewa takie sprawy a potem ryczą że im się świat zawalił i jakie to one biedne skoro same nie chcą pomóc własnym dzieciom! Otwarta buzia u dziecka nie jest rzeczą normalną i albo zalecane są masaże i ćwiczenia albo nawet i operacje, także przestań mi tu chrzanić!

To co napiszę nie tyczy się na pewno małych dzieci, które nie mają jeszcze ząbków (bądź mają ich mało), ale zauważcie, że jak dziecko zbyt długo doi smoka lub ciągle trzyma palce w buzi to prowadzi to do złego kierunku wyrastania tych ząbków. Mogą nawet sprawiać wrażenie, że urosły dobrze bo są złączone ze sobą i dość równe, ale w rzeczywistości mogą być wysunięte do przodu, a wtedy to już na pewno ciężko domknąć usta:)

Gość lolka ta od bolka
mały ładnie mowi mama i baba, wyraznie. wiem ze moja kolezanka byla kiedys u laryngologa bo malemu dziwne dzwieki z noska dochodziły, okazalo sie ze to nic powaznego. Była z nim jak miał 4 mies.

Gość gość
a co zrobić, jeżeli dziecko, ktore ma często katar i śpi z otwartą buzią, nie choruje na nic innego, zostało przebadane przez specjalistę od 3-go migdała kamerą, który przepisał antybiotyki na alergię i na zatoki, a jak to nie pomoże to na zabieg usunięcia migdałka. Czy to nie dziwne? W końcu nie po to grzebie się dziecku w nosie jakąś kamerą, żeby stwierdzić, że to może alergia, a może zatoki i na wszelki wypadek niech weźmie i na i na to antybiotyk, a jak to nie pomoże to operacja migdała.O co chodzi