Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza0505

Dzieta bogata w żelazu i potas

Polecane posty

Gość potas w pomidorach i soku
w bananach,mleku, fasoli,żelazo-szpinak, wątróbka, mieso chude

na anemie najlepsze co moze byc- sposób naszych babc wez obierz buraki czerwone weź wielki sloik wsadz pokrojone na cwiartki buraki zalej przegotowaną wodą z łyzeczka soli dodaj troche czosnku do smaku i przykryj gazą. niech sie kisi z tydzien albo i 1,5 tygodnia a potem pij codziennie kubeczek tego soku. mozesz go tez pic na cieplo. to najlepsze co znam na anemie a sama z nia walczylam dwa razy po 2 porodach :)

Zapadłam w anemie bo też jestem grymaśna w jedzeniu :P nie lubię buraków ani wątróbki. Ale banany jak najbardziej więc będę sie nimi opychać :P Zanie coś jeszcze ??

Gość potas w pomidorach i soku
żelazo w owocach suszonych, orzechach, chlebie pełnoziarnistym

Moja ciocia gdy była w ciazy brała żelazo w tabletkach i mówiła ze jeszcze gorzej się przez to czuje, Wymiotowała a gdy odstawiała te tabletki wszysko było dobrze. to dlatego ze była ciazy czy te tabletki mają takie skutki uboczne??

tabletki sa koszmarne źle sie przyswaja zelazo ja po nich mialąm ból brzucha i biegunke. dostawalam zastrzyki i po zastrzykach bylo ok. no ale skoro nie lubisz burakow to cos musisz wziasc

No to tabletki odpadają. mam nadzieje ze jak będę piła dużo mleka ,jadła banany i mięso to wszystko się unormuje...

a co do szpinaku- wyplukuje wapń z organizmu co za tym idzie psują sie zeby, choroby kości, kamienie nerkowe... nieciekawe sprawy. szpinak jak najbardziej za ale raz na jakiś czas i zawsze przyządzony z jajkiem albo smietaną.

bez nazwy żadnej nic sie nie znasz!!!!!!!! pisze ze organiczny mozna jesc i jest dobry natomiast nieorganiczny to jeden wielki syf a barnie tabletek i innych cudow to jest najgorsze rozwiazaie jest bardzo szkodliwe dla organizmu.

Gość vceabkk
na wszystko jest dobra czekolada :D

a co do szpinaku- wyplukuje wapń z organizmu co za tym idzie psują sie zeby, choroby kości, kamienie nerkowe... nieciekawe sprawy. szpinak jak najbardziej za ale raz na jakiś czas i zawsze przyządzony z jajkiem albo smietaną. wez nie pierdol farmazonow :o zgadza sie ale nieorganiczny to tak.

tadzik fakt nie znam sie na organicznych czy tam nieorganicznych tylko powiedz mi jak kupujesz szpinak na placu to co ci z tego ze gosc powie ze on organiczny jest jak on tak samo jak ja pojecia o tym miec nie bedzie :P a co do anemi ja tylko mdlalam no i ogolnie czulam sie taka slaba i mialam temperature 35 stopni. nie moglam z łozka wstać.

Nazwo krwawja Ci czasem dziasla? wargi masz blade? organiczny to naturalny ale szpinak juz sie konczy. i nie suchaj tych koziolkow matolkow bo nic nie wiedza ja wiem najlepiej i Ci moge doradzic jesli chesz :)