Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiąca

jakie dania dla mamy karmiącej-Wasze przepisy

Polecane posty

a dziecko alergik/ zagrożone alergią ? jeśli zdrowe - to mozesz jeść wszystko :D:D:D:D

Gość karmiąca
dziecko ma dopiero 4 dni i jeszcze nie wiem czy jest zagrożone alergią, Wszsytko jesć? smażone? pieczone? chyba nie bardzo... Mam mielone drobiowe pierś z kurczaka i co z tym zrobić ...?

Ja nie jadłam smażonego ale pieczone tak. Wypróbuj to co reklamują ostatnio w tv. Te roladki z piersi zapiekane z serem i szynką albo nóżki z rękawa. Ja dzisiaj miałam te roladki... przepyszne. A na początku często kupowałam kurczaka z rożna. Co zjadłam to zjadłam a resztę rwałam na małe kawałki wrzucałam do jakiś sosów i jadłam to z ryżem albo makaronem:) Pierwsze smażone mielone zjadłam tydzień temu i było ok. Wiele kobiet twierdzi że można jeść wszystko cały czas ale ja wolałam nie ryzykować nie przespanej nocy z powodu bólu brzucha maluszka:) Jak coś sobie przypomnę dobrego jeszcze to napisze:)

Aha a co do piersi z kurczaka (uwielbiam więc kombinowałam na wiele sposobów) to robiłam ją też tak : Rozbijałam tak tylko troszkę (mniej niż jakbym chciała smażyć) przyprawiałam i panierowałam jajko-bułka tarta-jajko, i taką piekłam w piekarniku.. troszkę bardziej sucha niż smażona ale jak dla mnie była pycha, innym razem podobnie jak tego kurczaka z rożna traktowałam:) Gotowałam ją i rozdrabniałam na małe kawałki, wrzucałam do jakiegoś sosu (kupny z torebki, najbardziej mi smakował sos pieczeniowy ciemny) i tym zalewałam makaron (np. penne, fajny bo ten sos do środka się wlewał) albo ryż. Poza tym jadłam dużo wędlin, sera i jajek, zupę pomidorową i rosół, robiłam też sobie tuńczyka z ryżem, jajkiem i kukurydzą, no i piekłam różnego rodzaju schaby, nóżki, skrzydełka... Pieczone możesz jeść spokojnie:) Pozdrawiam i mam nadzieję że coś Ci z tego posmakuje, ja zgłodniałam i idę po jeszcze jedną pierś:)