Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazka19

celulit! Ile czasu zajeło Wam sie jego pozbycie?

Polecane posty

Gość wazka19

sytuacja wygląda tak że za niecały rok a mianowicie w wakacje szykuje sie spotkanie mojego zycia.mam widoczny celulit moje pytanie dotyczy czasu w jaki sie jego mozna pozbyc przy regularnych cwiczeniach.czy bieganie duzo daje jezeli chodzi o pozbycie sie tego swinstwa?jakie spreparaty antycelulitowe?swiczenia rozciagajace?motylek?co polecacie?bardzo mi zalezy by pokazac sie z jak najlepszej strony.

Gość wazka19
prosz epotrzebuje rozmowy i mam pare pytan.moze jest tu kobietka ktora zwalczyla celulit nie do konca ale tak byn ie byl widoczny

Gość wazka19
prosz epotrzebuje rozmowy i mam pare pytan.moze jest tu kobietka ktora zwalczyla celulit nie do konca ale tak byn ie byl widoczny

Gość gfdsgfdsgsfd
w2lasnie tez chce zwalczyc cellulit. A tak w ogole to musisz wiedziec w jakiej fazie jestes, czy cellulit jest dużo czy widac go dopiero jak scisniesz reka?

Przede wszystkim dużo ruchu. Ale nie tak, że jeździsz sobie samochodem, lub autobusem, a w domu ćwiczysz dużo! Trzeba dużo chodzić, zastąpić komuknikację. Wybieraj się na długie spacery- to naprawdę działa! Kremy na nic się zdają, jedynie lekko ujędrniają. Wykonuj masaże koliste w kierunku serca, ostrą gąbką, myjką lub masażerem (około 10 min dziennie). Wykonuj peelingi (z domowych polecam kawowy, ew. cukrowy). Dieta, dieta i jeszcze raz dieta! Dużo wody mineralnej (można pić szklankę wody z cytryną na czczo- działa świetnie), zdrowa żywność (dużo warzyw), regularne posiłki, niejedzenie słodyczy, tłustych potraw. Dobrze będzie, jak ostatni posiłek zjesz około 3 godziny przed snem. Zapisz się na basen, lub aerobik. Ćwicz regularnie w domu.

popieram w 100% powyższą wypowiedź, ale mysle że efekt i jego szybkość zależy od stopnia zaawansowania celulitu, każda z nas ma z nim problem, ale powyższe uwagi i wskazania bardzo ci pomogą...powodzenia

Gość wazka19
mam widoczny bez scisniecia :( ale jezeli cwiczylabym ok 30 min dziennie codziennie to do lipca by mi zniknal?i jeszcze jedno z dieta to chyba u mnie nie wyjdzie waze 66 przy 178 nie wiem czy to duzo czy nie ale z mojej figury chce tylko zmienic biodra i ten celulit reszta raczej ok

Zdrowy tryb życia, czyli zdrowe i odpowiednie jedzenie - 4,5x dziennie (co nie oznacza samych warzyw i owoców jak niektórzy sądzą) - podstawa to urozmaicenie. Na pewno ruch - b. dobre jest pływanie - 2x w tyg. i nic więcej - wystarczy-nie trzeba się katować ćwiczeniami obciążającymi stawy. Polecam b. Callanetics - potrafi zdziałać CUDA - NAPRAWDĘ !!! Picie wody w normie - bzdurą jest aby wlewać w siebie hektolitry wody bo to nienaturalne. Pić wtedy kiedy się odczuwa pragnienie. Dużo wody dostarczamy z jedzenia warzyw i owoców i nie tylko. proste - sukces walki z cellulitem gwarantowany + super samopoczucie + i świetna sylwetka :)

Gość wazka19
chcialam ci napisac ze mam 19 lat

Mam duży ale z przodu uda. Codziennie 2x masuje i łykam homopatyczne tabletki. Efekty małe ale z homopatia tak juz jest.