Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska .......

OBIADKI I DESERKI - JAK JE PODAJECIE DZIECIOM ?

Polecane posty

Gość ciekawska .......

MOJA CORCIA MA SKONCZONE 4 MC I ZACZELAM POWOLI PODAWAC JEJ JABLUSZKO ZE SLOICZKA .ZA 2 MC ZACZNA SIE JUZ OBIADKI . MAM DO WAS PYTANIE JAK PODAJECIE DZIECIOM DESERKI I OBIADKI - DAJECIE PROSTO ZE SLOICZKOW ? CZY PRZEKLADACIE DO MISECZEK ? WKLADACIE NA CHWILE SŁOICZEK DO CIEPLEJ WODY ZEBY OBIADEK BYL CIEPLEJSZY ? BEDE WDZIECZNA ZA WYPOWIEDZI , Z GORY SERDECZNIE DZIEKUJE !

Gość kwiatuszek ...
nalezy przelozyc do miseczki i taka podgrzac w cieplej wodzie. A reszte do lodowki. Nie zaleca sie karmienie prosto ze sloiczka bo przenosi sie bakterie do niego z buzi. A podgrzewac sloiczka tez nie nalezy, no chyba ze zostanie w calosci od razu zjedzony

Witam. Jeśli zaczynasz podawanie dziecku deserków, to najlepiej zaczac od marchewki gdyż wiekszosc dzieci po sprubowaniu słodkiego jabluszka nie bardzo chce potem jesc inne rzeczy. Ja deserki podawałam dzieciom rożnie , czasami wykladałam na miseczke, czasami prosto ze słoiczka.:) W okresie zimowym, wkladałam deserek na chwilke do goracej wody, zeby nie był całkiem \"zimny\"

dokładnie jak napisała poprzedniczka, warunek ze cały słoiczek zostanie na raz zjedzony, jeśli dajesz dziecku polowe sloiczka, wtedy wykładasz na miseczke podgrzewasz, a reszta do lodówki

Też mnie właśnie zastanawiało to podgrzewanie. Czyli co do miseczki trochę i... Jak to podgrzewacie?? Miseczka z gorącą wodą i do niej wkładacie miseczkę z deserem?? I to działa??

Gość kwiatuszek ...
tak, wlasnie tak. dziala

Słyszałam, że niektóre dzieci nie chcą jeść warzyw jeśli zaczynają od jabłuszka, w moim przypadku tak nie było - obie córeczki zaczynały od jabłka Gerbera, dopiero później dostały warzywa i nigdy nie było problemu z jedzeniem niczego, ani warzyw ani mięsa