Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginekologiczny problem mam

ginekologiczny problem - dziewczyny pomóżcie!!!

Polecane posty

OD początku: mam 18 lat i grzybicę pochwy. Wiem to na pewno, bo złapałam to świństwo już raz - 2 lata temu i miałam dokładnie te same objawy. Ginekolog zapisał mi Clitrimazolum i Suamed - pomogły bardzo szybko. Teraz najchętniej też kupiłabym sobie po prostu te dwa lekarstwa, ale są na receptę :O. Problem polega na tym, że tamto badanie ginekologiczne było dla mnie bardzo nieprzyjemnym, bolesnym doświadczeniem i nie wyobrażam sobie, że miałabym znów iść do tego sadysty :/ Moje pytanie: Czy ktoś zna jakieś dobre leki na grzybicę pochwy, najlepiej podobne do tych które wymieniłam, ale do kupienia BEZ recepty? Pomożcie! Nie chcę znowu przeżywać tego badania, wiem na pewno, co mi jest, a z kolei tego swędzenia też juz dłużej nie zniosę :(

Gość ciekawska_martitka
to zmień lekarza :P tak czy siak, ja bym poszła do gnka mimo wszystko, spacjalistą od chorób chyba nie jesteś :)

Dziewczyno - naprawdę jesteś niesamowita! Walczysz z grzybicą tyle czasu i liczysz na wyleczenie "pseudo-lekami" bez recepty?!?! Zapomnij i zmień lekarza. Wizyta na forum nie zastąpi Tobie wizyty u fachowca. Zastanów się: pytasz się o leki ludzi (przynajmniej większość z nich - łącznie ze mną) nie znających się kompletnie na leczeniu i oczekujesz, ze to właśnie one (ja też) wyleczymy Ciebie z grzybicy pochwy?!!? Tylko nie oburzaj się na mój post :) - pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka :D

Walczę "tyle czasu"? Chyba źle mnie zrozmiałaś. Nie napisałam, że mam ją od dwóch lat, tylko że dwa lata temu też miałam, a po zastosowaniu lekarstw zaraz znikło :P Teraz czuję to charakterystyczne swędzenie z białym nalotem od wczoraj dopiero... ale i tak wiem co to jest. Ten gin nie był moim pierwszym, wcześniejszy (a raczej wcześniejsza) była jeszcze gosza. To chyba nie jest kwestia lekarza, tylko mojego nastawienia. Jestem tak przerażona i spięta, że... no same wiecie. Polećcie mi jakieś leki prooooooooooszę :(

Gość anik...
Musisz isc koniecznie do lekarza! Przecierz nie musisz isc do tego samego ci kiedys. Niestety my kobitki musimy chodzic do ginekologa pomimo ze te wizyty są krepujace i nieprzyjemne ale zdrowie jest wazniejsze. Lekami bez recepty mozesz tylko zaleczyc grzybice ale prawdopodobnie bedzie ona wracała. Z takimi infekcjami albo grzybicą trzeba isc natychmiast do gina, nie wolno tego bagatelizowac. Szczególnie ze piszesz ze juz nie mozesz wytrzymac, to na co jeszcze czekasz???!!!!

Gość anik...
a kiedy konczyłas medycyne skoro jestes taka pewna diagnozy która sama sobie postawilas? Leki bez recepty niewiele tu pomogą

Gość anik...
Jak chcesz to przecierz mozesz isc do apteki i spytac farmaceuty o cos dobrego bez recepty ale do gina i tak musisz isc chyba ze chcesz miec w przyszłosci jeszcze wieksze problemy

Możecie myśleć, że jestem panikarą i idiotką, ale NIE MOGĘ. Ta wizyta śniła mi się po nocach... Nie zniosę tego nie nie nie... :( Anik - chyba tak zrobię. (W sensie pójdę do apteki i może aptekarz mi coś poleci...)

Gość ciekawska_martitka
to idz od razu do psychiatry i wylecz się z lęku do ginekologa :P nie wolno leczyć takich chorób na własną rękę.... wychodzi na to, że ci nie zalezy na twoim zdrowiu...

Gość anik...
No bez przesady!!! Gonekolog to nie jest wróg najgorszy!!! Kazdy chyba nie lubi takich wizyt ale chodzic trzeba szczególnie jak cos ci olega. Nie wolno leczyc sie na własna reke!!! Czy ty jestes swiadoma do czego mozesz doprowadzic takim postepowaniem??? i jakie moga byc powikłania??? Przestan zachowywac sie jak małe dziecko i maszeruj do gina natychmiast, nie masz innego wyjscia, chyba ze naprawde chcesz sobie zrobic krzywde

Gość jajajajajajajaa
mialam podobną dolegliwość. Nie wiem dokladnie czy byla to grzybica bo nie bylam z tym u lekarza ale swędziały mnie okropnie okolice pochwy. A że kasy za duzo nie mialam to wyczytalam gdzies w necie ze dobrym sposobem jest aplikowanie w pochwie (zaraz przy wejsciu) ząbka czosnku na noc (wczesniej przewlekasz go sznurkiem i robisz z niego tampon) Rano go wyjmujesz i "smarujesz" okolice pochwy jogurtem naturalnym. I tak przez 4-5 dni.. Noi mi pomogło.. A jeśli takie masz złe wspomnienia z tym lekarzem to lepiej chyba wymienić Go na lepszy model. Powodzenia!

Gość anik...
Boze kochany co zapomysl zeby sobie wpychac czosnek do pochwy!!?? Mozna sobie czyms takim narobic wiecej krzywdy niz pozytku.Nie łatwiej isc po prostu do gina?! Ludzie nie zochowujcie sie jak dzieci. Lekarz nie gryzie i lepiej sie przyzwyczaic do chodzenia do gina bo bedziesz musiała tam chodzic całe zycie. Jak mozna robic to co sie wyczyta w necie, zamiast isc do lekarza??!! A jakby tam napisali ze trzeba sobie wsadzic ogórka kiszonego i dopchac jeszcze sianem to tez bys to zrobiła? Za wizyte u gin nie trzeba koniecznie płacic, mozna zapisac sie państwowo, ja za leki na grzybice zapłaciłam dosłownie kilka zł. To były tabletki dopochwowe clotrimazolum

Gość jajajajajajajaa
no jak sie zapiszesz panstwowo to czekasz 2-3 miesiace. a wyczytaąłm to z wiarygodnych źródeł. Medycyna naturalna czasem jest lepsza od leków ktore czesto wywołują skutki uboczne. A po za tym jak nie mialam pieniedzy to i tak nie mialam nic do stracenia.

Gość olabogaaaa
2-3 miesiące? ja chodze państwowo do swojej przychodni na osiedlu i kiedy bym nie przyszła to i tak zostanę przyjęta (w tym samym dniu, co przyjdę :)) wystarczy poszukać, przychodni mamy wiele, więc jaki problem znaleźć ginka, który cie przyjmie szybko?

Gość anik...
nawet jesli objawy ci przeszły to nieznaczy ze jestes wyleczona i i tak powinien cie zbadac ginekolog. Moja mama tak miała ze przeszła grzybice prawie bezobjawowo, troche ja tylko czasem zaswedzialo. Dowiedziała sie ze ma grzybice na zwykłym kontrolnym badaniu i dostała leki. Gdyby pochofdziła sobie z ta grzybicą to lekarz powiedział ze mogłoby to miec fatalne skutki. Dlatego jar na jakis czas powinno sie isc do gina szczególnie jezeli podejrzewa sie grzybice albo jakas infekcje

clotrimazolum - to jest bez recepty??????????????

Gość anik...
ja kiedys tes dostałam jakiejs infekcji i było to dzien przed wyjazdem na wakacje wiec nie miałam mozliwosci zeby isc do gin, poszłam do apteki, kupiłam jakies globulki bez recepty i niby mi pomogły. Po powrocie z wakacji odrazu poszłam do gin sprawdzic czy jest ok i okazało sie ze nie wyleczyłam sie do konca tylko zaleczyłam objawy a ta grzybica dalej sobie we mnie siedziała. Dostałam leki na recepte, które musiałam przyjmowac przez 10 dni.

Gość anik...
tabletki clotrimazolum sa na recepte.Jest tez masc clotrimazolum ale ona jest do stosowania zewnętrznego. nie wolno jej wprowadzac do pochwy. Idz do ginekologa i nie świruj!!! Nie wiesz ze niewyleczona do konca grzybica niesie za soba naprawde powazne skutki???

Gość sdasdaads
a jak będziesz rodzić to poprosisz mamę o badania. a może twój facet zrobi ci zdjęcie brzucha i namalujesz sobie dzidzię? (takie domowe USG)? Nie wiem co sobie wmówiłaś...wiem tylko, że nieleczona grzybica prowadzi do powikłań (m.in niepłodności), a sprawy ginekologiczne to zbyt poważna sprawa, zeby się bawić domowymi sposobami... Facet Ci grzebie w ... a lekarz nie może?

najpierw chyba musiałabym iść do psychoterapeuty, jak ktoś wyżej zauważył... :( może uda mi sie gdzies to kupic bez recepty.

Gość sdasdaads
a za jakiś czas będziesz produkować topiki CZEMU NIE MOGĘ ZAJŚĆ W CIĄżĘ? albo w wersji hard "mam raka macicy" Dziewczyno coś ty sobie nawmawiała? Ciemnogród jesteś?

jestem dziewicą :(

Gość novea
OD KIEDY CLOTRIMAZOLUM JEST NA RECEPTĘ?

Gość sdasdaads
To powiedz to lekarzowi. Powiedz o objawach, powiedz, że się wstydzisz i zobaczysz to nie będzie takie złe a lekarz wcale nie musi cię badać..

Gość sdasdaads
maść nie jest, aleglobulki tak...

novea - a Ty kupiłaś bez recepty??? Jupi!!!!!!!!!;)

Gość anik...
Ja tabletki clotrimazolum dostałam na recepte. to było jakies pół roku temu, Masc clotrimazolum jest bez recepty

Gość ddddkaaaaaaaa
Dziewczyno, posłuchaj. Clotrimazol jest bez recepty tylko w maści a maść ci nie pomoże, bo smaruje się nią po wierzchu, a grzybica ma swoje źródło, że tak powiem, w środku i MUSISZ mieć gobuki. Moja rada: receptę może ci wypisać internista, tylko musisz powiedzieć, że masz NAWRACAJĄCĄ GRZYBICĘ pochwy, zawsze dostajesz citramazol a teraz z jakiejś tam przyczyny (wymyśl coś) nie możesz dostać się do ginekooga. Nie wiem, czy ci się uda, zależy od lekarza, jesteś młodą sradją da nich (z całym szacunkiem). Ja mam dwa razy tyle lat i potrafię wyciągnąć od każdego internisty co chcę.:) Generalnie, grzybica jest powszechną plagą, cierpi na nią co druga kobieta i to normalne dla internisty wypisać lek.

Gość ddddkaaaaaaaa
Inna sprawa, że do ginekologa musisz iść wcześniej czy później, zmień lekarza po prostu, trafiłaś na sadystę.

Gość ddddkaaaaaaaa
Interniście masz powiedzieć, że masz zdiagnozowaną grzybicę, nie wdawaj się w żadne: "ale co się właściwie pani dzieje?". Masz grzybicę, bo masz już któryś raz z rzędu, doskonale wiesz, co ci się dzieje. Tyle tylko, że grzybica jest faktycznie nawracająca, wyciągniesz jedno opakowanie nie więcej, a nawrót będzie wcześniej czy później.