Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amoze

potrzebuję wziąć się w garść, ale jak?

Polecane posty

Gość amoze

no więc przytyłam, straciłam całą ochotę do życia, najchętniej nie wychodziłabym z domu no i najgorsze jest to, że czuję, żen wszyscy się na mnie zawiedli, wiecie, kiedyś mogłam wszystko, przychodziłam do domu, gotowałam obiad, potem na siłownie, a wieczorem miałam jeszcze ochotę się pouczyć i pospędzać wieczór z moim wtedy jeszcze chłopakiem. A teraz? Najchętniej spałabym do 12, nawet domu nie chce mi się posprzątać, nie mówiąc już o gotowaniu obiadów, czasem mam oczywiście lepsze dni, ale to może z dwa, trzy w miesiącu :/ nie daję już rady i najgorsze, że nie potrafię sobie pomóc no i te zawiedzione spojrzenia rodziny :/

Gość amoze
poradźcie coś, ale nie piszcie, że mam się wziąć w garść, bo to wiem, tylko napiszcie jak, bo ja już nie wyrabiam :/

Gość amoze
nie chłopak zmienił się w męża :):) więc to nie przez to, w zasadzie to nie wiem przez co, tak jakoś się samo zrobiło :/

Gość Arthur28
Musisz pójść do psychiatrologa. To depresja.

Gość amoze
no ale depresja też się od czegoś musi wziąć, o kurde, może ja faktycznie jestem taka beznadziejna :(

Gość talk_to_me
własnie, może to depresja, wiec może rozmowa z jakimś specjalista pomoze :)

Gość talk_to_me
wyszukiwaniem powodow tego wszystkiego niech zajmie sie specjalista, to nie twoja dzialka :P powodzenia! :)

Gość szynszyla weberka
a ile ważysz że płaczesz ? pewnie płacze bo ma 56 kg a chciałaby 48 :-D

Gość amoze
ale ja mieszkam na takim, mówiąc kolokwialnie, zadupiu jest tu tylko jeden psycholog który przyjmuje w przychodni i trzeb się zapisać 3 miesiące wcześniej (wiem, bo mój wujek się po rozwodzie leczył - zdążył się powiesić zanim do wizyty doszło :/ ), a może ktoś z was miał takie problemy i ma jakieś sprawdzone porady? ja chyba naprawdę potrzebuję pomocy

Gość amoze
nie, mam 89 kg i 161 cm wzrostu.

Moja ciocia ma to samo:O I leczy sie , biezrze leki , przez to nabawiła sie takze nerwicy...siedzi w domu (w bloku) i nie chce wychodzić, nie spotyka sie z ludzm, dokładnie to samo co Ty

Gość amoze
kurde, najbardziej mnie denerwuję, że nie potrafię zadbać o najbliższych, mój mąż ciężko pracuję, żebym ja mogła studiować, a ja nawet nie potrafię mu się odwdzięczyć utrzymując dom w czystości, bo najchętniej bym spała lub ryczała :/

Gość amoze
no pewnie że dałabym rade jakoś dojechać, może nawet pójść prywatnie, ale chciałabym sama, dziś mam lepszy dzień i jeszcze wierzę, że mi się uda, tylko potrzebuję rad.

Jęsli mąż jest dla Ciebie tak wżny jak pioszesz to zrobisz to dla niego! Zbierzesz sie w sobie i pójdziesz do tego zakichanego specjalisty....z tym nie ma żartów

Gość amoze
a ile taka wizyta może kosztować?

Gość amoze
no ja np. próbowałam nastawić sobie budzik wcześniej np na 7 rano i zacząć dzień od jakiegoś biegania lub chociaż spaceru z psem, ale ja budzik przesypiam, wiem jak to brzmi, ale jak ktoś mnie za ramie nie poszarpie, to śpię, aż się bateria w budziku wyczerpie ;/ normalni masakra, mąż pracuje od 12 do 22, więc też nie wstaje przed 11, a jak go budzik obudzi, to wstanie, wyłączy go i idzie spać, on uważa, że skoro mogę sobie pozwolić na wyspanie się, to powinnam z tego korzystać i nie widzi mojego problemu :/

Gość amoze
dzięki za wszystkie odpowiedzi, jakbyście mieli jeszcze jakieś rady to napiszcie, może bym jeszcze coś w sobie zmieniła przed wizytą u psychologa :/

Gość amoze
macie jakieś pomysły, co z sobą zrobić do czasu wizyty u psychologa?

Gość Magutka
moze powinnas zbadac sobie tarczyce - poziom TSH we krwi i hormonow tarczycy. Depresja + tycie to jedne z objawow niedoczynosci tarczycy!