Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odtłuszczona

chudnę chcę sie podzielić sposobem

Polecane posty

Gość odtłuszczona

witam wszystkie dziewczyny, postanowiłam napisać tutaj, ponieważ wydaje mi się że znalazłam idealną dla siebie i skuteczną dietę.Może komuś innemu też pomoże. Stosuję ja od 2 miesięcy schudlam 6 kilogramów, bez głodówek i nadmiernych cwiczeń( 1-2 razy w tygodniu biegam na bieżni po godzince) Na początku sierpnia wazyłam 66 kilogramów teraz waga wskazuje 60:)) Przeszłam na sposób odzywiania metoda M. Montignaca . To link do oficjalnej strony dietki, jest tam wszystko, nawet przykladowe jadlospisy http://dietamm.com/forum/index.php?s=615fb3414e4049941246a104528a23dd&act=idx gdybyscie chciały zapytac o coś, lub sie poradzić- chetnie pomogę:) pozdrawiam

Gość odtłuszczona
chciałam jeszcze dodać, że dalej zamierzam odzywiac sie w ten sposob, wiec chetnie podietuje w towarzystwie- zawsze razniej. Zapraszam chetnych!

Gość vcvcvxcv
tez slyszalam ze to ok dieta ale sa ograniczenia nie???

Gość jesli jeszcze podasz
jak jadasz,konkretny swoj jadłospis to bedzie mega ok,chociaż na 7 dni albo warianty sniadan obiadow i kolacji dzieki

Gość odtłuszczona
owszem, są:) gdybym dalej odzywiała sie tak jak dawniej to pewnie chlopak musiałby mnie toczyc po schodach;) jest to dieta rozłoczna, niskowęglowa, oparta na jak najmniej przetworzonych produktach. Nie ma za to ograniczenia ilosciowego i kalorycznego- najadam sie do syta:)i chudnę zdrowo

Gość odtłuszczona
już piszę jadłospis, ale warto zajrzec na stronkę tam sa setki

Gość odtłuszczona
pn śniadanie 2-3 kromki chleba z mąki z pełnego przemiału z warzywami/ tunczykiem/dzemem nafruktozie odtluszczony biały ser z warzywami(szczypiorek, cebulka, ziołą) zielony ogórek odtłuszczony jogurt To posiłek WEGLOWODANOWY- NABIAŁ MUSI MIEC MAX 1,5% TŁUSZCZU obiad kurczak smazony na oliwie z oliwek, zapiekany z zółtym serem do tego warzywa np sałata ogórek porpomidor z odrobiną majonezu( musi być taki bez cukru i konserwntów w składzie To posiłek TŁUSZCZOWY- nie jemy do niego ryżu, makaronu, ziemniaków, nie dodajemy mąki, nie smażymy w panierce kolacja makaron spaghetti z pomidorami i bazylią ważne jest aby zachować przerwy pomiedzy posiłkami(3-4godziny), nie podjadaći wybierac produkty o niskiem indeksie glikemicznym( wszystko na stronce) zaraz wkleje jadłospisy z forum mm

Gość odtłuszczona
S:wasa z twarozkiem 0,1%,dzem b/z,pomidory,ogorek,machewka O:zeberka z grilla,kapusta biala duszona z cebulka,brokul got, K:ryz naturalny z warzywami(cukinia,por,cebula,papryka,koncentrat pomid. b/z)jogurt nat 0;1% S:jajecznica z cebulka+salatka z ogorka kiszonego i cebulki O:stek wolowy z grilla+mizeria(smietana 15%),+brokul gotowany K:durum z sosem warzywnym zabielanym jogurtem nat 0,1% 7:30 jajecznica na wędlinie + surówka z pomidora, pora i selera 12:00: makaron durum z pomidorami z puszki i świeżym 18:00: mięso duszone + gotowany kalafior i fasolka szparagowa 7.00 6 deseczek Wasy, 2 łyżki chudzielca, 2 łyżki dżemu mm, jogobella brzoskwiniowa 200g, 2 marchewy 11.30 kabanosy 110g, ogórek zielony 300g 17.00 makaron mm 100g, warzywa duszone - 400g, tuńczyk wsw 140g, jogo mm 150 ml to przykładowe jadłospisy dziewczyn z forum MM TYTUŁEM UZUPEŁNIENIA- posilki muszą być o regularnych porach:)

Gość lSDHFDSHFDSHF
fajne,jeszcze proszę i dziękuję pięknie

Gość odtłuszczona
tak mysle co jeszcze ważnego.... do tłuszczowych posiłków dodatki muszą mięć co najmniej 15%tłuszczu( śmietana, ser, majonez) całkowicie rezygnujemy z ziemniaków, białego pieczywa, ryżu( tylko ryz dziki albo basmanti) , jemy tylko makaron z przenicy durum( najlepiej jesc po prostu spaghetti, wszystkie sa ok:) ostatni posiłek jemy o 18 jeśli cos mi sie przypomni- dopiszę ale warto korzystać z tamtej stronki, dziewczyny sa super i bardzo pomocne np wysylacie tam swoje menu a one wprowadzaja poprawki podpowiadają przepisy itp

Gość odtłuszczona
nikt nie chce się przyłaczyć?

Gość kaska833
ja sie przylaczam- poczytalam stronke i podoba mi sie:))

Gość kaska833
a nie masz dzikiej chcicy na slodycze, odtłuszczona? u mnie to glówny problem:/

mozesz jesc slodkie czasem, np chleb z dzemem na sniadanie, albo muffiny czy nalesniki( z pelnoziarnistej maki, z bialkiem jajka fruktoza i odtluszczonym mlekiem) - to do posiłków weglowych, a do tłuszczowych mozesz sobie zjesc np cos na ksztalt tiramisu tylko bez biszkoptu- przepis na stronce( jak wiele innych:)

Gość kaska833
:) dzieki zaraz sobie podrukuje rozne przepisy i powiesze na lodoce moje zdjecie z najgrubszego okresu- nie ma to jak motywacja:)))

ja to tak naprawde zaczelam czuc motywacje przez wielkie M, kiedy zaczelam sie mierzyc:) co tydzień ta dietka nie powoduje szybkiego chudniecia( mniej niż kilogram tygodniowo) ale gubi sie centymetry:) ja stracilam 5cm w talli i 4 w biodrach, schudły mi też uda i ramiona. No i straciłam moje "pyśki" na twarzy:))

jeszcze tylko dodam ze chcialabym schudnąć max do 55 kilogramów, daje sobie spokojnie czas do swiąt- na pewno sie uda! pewnie niektorzy beda marudzic ze chudnie sie wolno, ale wole wazyc po 2 miesiacach 5 kilo mniej niz przez X miesiecy szarpac sie cyklem: chudne na glodówce(och jaka jestem wspaniała)--->o jezu tyje!!!

Gość kaska833
sorki ze sie nie odzywalam ale czytam o dietowaniu innych kobietek:) no ja mam do zrzucenia ok 10 kilo,takze wiecej niz ty:( a mam za saba juz glodowki i inne takie srednio madre pomysly wiec sadze ze moj metabolizm jest w rozsypce... nie wiem, moze jakies cwiczenia? co sadzisz?

jasne ze nie zaszkodza, ja cwicze 2 razy po tygodniu po godzince biegania:) na poczatku bylo MASAKRYCZNIE, dostawalam smiertelnej zadyszki po 3 minutach ale sie zaparlam i powoli biegalam po dluzej i dluzej. wazne zeby pilnowac tetna na poziomie spalania tluszczu! cwicze tez na innych przyrzadach jak mi sie nie chce tak dluga joggingowac potem sie rozciagam porzadnie i jestem radosna caly dzien( endorfiny, hehe)

Gość kaska838
i wszystko tak rozowo u ciebie i latwiutko;) pozazdroscic kolezance,ech

jasne ze nie latwo! myslisz ze nie mialam napadow glodu czasem albo mysli w stylu: i tak juz dzisiaj duzo zjadlam to male odstepstwo nie zaszkodzi? szczegolnie ciezko bylo z wytrzymaniem po odtatnim posilu o 18. Budzilam sie w nocy GLODNA jak wilk, ale wtedy jak nie moglam zasnac pilam sobie ciepla herbate- pomagalo:) a rano zjadalam jakies porzadne sniadanie np duza jajecznice ze szcypiorkiem i zoltym serema do tego warzywa. Tak sie nawet sama przekonywalam- zasnij dziewczyno- rano zjesz sobie super sniadanko:))

Gość kaska833
sie nie matw kolezanko:P damy rade:)))we dwójkę, a co! wazne ze jest z kim pogadac, a ze nie maja ochoty na bezstresowe wysmuklenie- nie moja tragedia...

kaska, jestes jeszcze? chcialam jeszcze dodac, ze dziennie trzeba wypijac ok1,5 litra wody mineralnej, ograniczyc kawe a z akloholu jest tylko dozwoleone wytrawne wino, po posilku tluszczowym nigdy na pusty zoladek! piwo jest zabojcze, ma wyzszy indeks glikemiczny niz czysty cukier:)

Gość 123mona
hej dziewczyny jak dietka ?musze schudnac 15 kilo-

witaj 123mona:) miło że wpadłaś, juz sie martwiłam ze nikt sie do nas nie przyłączy... a dieta? dobrze:) zobaczymy jak bedzie dalej...mam 5 kilo do stracenia, ale czym blizej upragnionej wagi tym wolniej te kilogramy spadaja, takie życie...

hej dziewczyny:) u mnie jak na razie o 9.30 sniadanie -serek odtłuszczany ze szczypiorkiem -jogurt 1% truskawkowy ogórek zielony w planach obiad 12.30(tak mam przerwe w pracy) kapusta duszona z pomidorami piers z kurczaka kolacja ok18 makaron durum z tunczykiem i pomidorami z puszki buzial