Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikaraaaa

wirusowe zapalenie wątrobyy

Polecane posty

Gość panikaraaaa

powiedzcie czy jest duze prawdopodobienstwo ze osoba, ktora nigdy nie miala zabiegu operacyjnego, nie byla nigdy w szpitalu ze choruje na zoltaczke typu wirusowego? nie wiem ale ostatnio mam takie schizy ze moglam sie gdzies zarazic. jakie sa wogole objawy tej choroby?

Gość wudu
oczy się zażółcają. a do fryzjera chodzisz? tam też możesz się zarazic.

Gość panikaraaaa
no w tym wiruswoym to oczy sie nie robia zolte to raczej w tej pokarmowej zoltaczce. chodze ale rzadko

Gość zasadnicze pytanieee
są rozne typy żółtaczki,typ A nie potrzebuje zabiegu chirurgicznego ,bo zakaża drogą pokarmową.Czemu uwazasz,że jestes chora ?

Gość panikaraaaa
no wlasciwie to nie wiem czemu. ostatnio sluchalam wywiad z czlowekiem chorym i o tym jak sie uleczyl i takjakos mnie naszlo. czasami cos mnie zakluje pod prawej stronie ale tak wyzej niz pepek wlasnie chyba tam jest watroba

Gość kartonick
jest na to prosty sposób, idź gdziekolwiek i zrob sobie badanie przeciwciał anty HBs (jeśli nie byłaś szczepiona, jeśli nie pamietasz to sprawdź w książeczce zdrowia, od jakiegoś czasu szczepienia są obowiązkowe) i anty HCV. Za dwa dni będziesz miała pewność

Gość kartonick
to są wirusy które przenoszą się drogą kontaktu z krwią ale także drogą kontaktów seksualnych. Napisz czemu się zastanawiasz, to ci powiem co robić.

Gość wątek .....do kasacji
jak czasami zakłuje to nic,bo moze to i nerwoból być,jesli chcesz mieć z tym spokoj ,zrob badania krwi w kierunku enzymow wątrobowych i nie martw się niepotrzebnie 🖐️

Gość panikaraaaa
nie bylam szczepiona :-( no akurat zeby zrobic te badania to muze pojechac do onnego miasta a to troche potrwa, musze wziac urlop itp. chcialam tylko tak zapytac na forum czy ktos sie zarazil mimo tego ze nie mial zabiegow, nie byl narkomanem czyli nie byl w grupie podwyzszonego ryzyka. znam osoby ktre sa chore ale zaraziy sie w szpitalu

Gość panikaraaaa
akurat nie mialam zadnych kontaktow seksualnych tzn nie wspolzylam nigdy wiec te droga to raczej niemozliwe w moim przypadku

Gość panikaraaaa
no bou raczej nie odczuwam moge jesc co chce oczywiscie wiadomo ze czasami jaksie czlowiek przeje to ciezej sie robi na watrobie:-) swego czsu objadalam sie slodyczami w ogromnych ilosciach . ale teraz juz nie. od miesiaca ograniczam slodycze a zwlaszcza czekolady

na pewno są takie osoby,do zakazenia moze bowiem dojść nawet u kosmetyczki czy fryzjera,na jczesciej jednak podczas zabiegow chirurgicznych ,czy wizyty u stomatologa

Gość kartonick
warto pojechać, bo jesli sie okaze ze tak, to lepiej wczesniej niz pozniej...

myslę,że nic Ci nie jest:)

Gość panikaraaaa
no akurat na te chorobe lekarstwa nie ma :-((

Gość kartonick
wiesz co najbardziej glupiego da sie zrobic w takiej sytuacji? czekac ze sprawa sama zniknie, albo diagnozowac sie na podstawie uczonych wypowiedzi kolegow z netu ( z calym szacunkiem...:) ) zwyczajnie przy okazji pierwszego wyjazdu we wlasciwym kierunku zrob te badania. Do badania przeciwcial krew mozna pobrac w kazdej chwili nie trzeba byc naczczo

Gość kartonick
zajmie ci to jakies pol godziny:))

Gość panikaraaaa
ale pisze ze akurat teraz nie moge bo u mnie w miasteczku nie robia tych badan musze jechac 80 km w jedna strone . wiec musze zaczekac na urlop. wiem ze jak nie zrobie to sie nie dowiem. chcialam tylko popytac czy ktos sie zarazil mimo ze niejest w grupie ryzyka. i jakie sa objawy .to tyle. wiem ze nikt tu mi diagnozy nie postawi