Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaNiny

Tym razem biegunka Co podawac noworodkowi przeciwko biegunce?

Polecane posty

Jakby było mało ze mała ma zapalenie gardła to jeszcze dzis ma biegunke :( czy ktos mi podpowie co jej podac zeby jej pomóc? Mała ma 5 tyg. Przed kazda kupka płacze dosc mocno czyli boli ja brzuszek :(ja sie poddaje

Gość każda biegunka u tak
malutkiego dziecka MUSI być skonsultowana z lekarzem zwłaszcza, ze jest wielkie ryzyko odwodnienia nie podawaj dziecku nic bez konsultacji bo możesz tylko zaszkodzić - przyczyn może być wiele (skaza białkowa, rotawirusy, itd)

Gość wątek .....do kasacji
skonsultuj z lekarzem,musi ustalić przyczynę,bo to nie przelewki

Gość duzo picia
w aptece jest jest soczek hipp 2000 orso czy jakos tak

podaje jej do picia wode mała je normalnie jest pogodna tylko jak spi to budzi sie z płaczem i zaraz potym jest kupka póki co zrobiła juz 4 dzisiaj ...

Gość każda biegunka u tak
zrozum - trzeba ustalić przyczynę, zwłaszcza że boli ja bym na jakiś ostry dyżur czy coś pojechała

Gość mennnnnnnnnnn
nie ma co się zastanawiać,jedz do lekarza ,bo biegunce towarzyszy ból!!!!!!!!

Jedź do lekarza bo może się odwodnić. Soczek odradzam bo jeszcze jest za mała.

Gość Kaszyna89
jak czesto sa te kupki??? maluszek może rzobic nawet 12 na dobe i to nie biegunka. moze ma kolke??? jak boli ja brzuszek wes oliwke posmaruj brzuszek i masuj kulka w okuł pepka zgodnie z ruchem wskazówek zegara. a jesli to na pewno biebunka to szybko do lekarza!!

Gość MamoNiny wybacz ale czy Ty
jestes normalna?????????????????????????????? Kobieto pomysl logicznie - przeciez to 5 tyg malenstwo dla ktorego wszystko moze okazac sie okropne w skutkach!!!!!!!!!!!!!! Podajesz jej napewno leki na te gardlo a co za tym idzie te leki mogą wywolywac u niej np objawy uboczne, dziecko moze byc na ktorys skladnik uczulone. Bol brzucha przy oddawaniu stolca nie jest normalny a juz napewno biegunka u takiego malucha. Ja stara baba po dwoch dniach biegunki trafilam na oddzial w szpitalu z masakrycznym odwodnieniem a Ty sie zastanawiasz co robic z takim dzieckiem? A co bys zrobila gdybs nie miala internetu? Siedzialabys jak idiotka w domu i z kart wropzyla na zasadzie co by bylo gdyby???????? Zal mi takich ludzi - jestescie porąbane skoro z tak powaznymi problemami zwracacie sie na forum a nie do lekarza!!!!!!!!! Nie powinnas miec tego dziecka bo jeszcze mu krzywde zrobisz wlasną bezmyslnoscia i brakiem wyobraznie!!!!!!! IDIOTKI

Gość do powyższej pomarańczy
jesteś żałośna... i jak zwykle w takich przypadkach najwięcej krzyczą pomarańczowe nicki-nie masz odwagi napisać tego na czarno???? złośliwa raszpla z ciebie jak nie potrafisz merytorycznie się ustosunkować do pytania zawartego w topiku to lepiej w ogóle się nie odzywaj

NIE CHODZI JUZ O SAMO PICIE ALE O POTRZEBNE SKLADNIKI MINERALNE KTORE PODCZAS BIEGUNKI CZY INTENSYWNEGO WYSILKU FIZYCZNEGO SA WYDALANE. i POTRZEBUJESZ JE DODATKOWO UZUPELNIAC A W HERBATCE ICH NIE MA! tAKIM MALUCHOM W SZPITALU NATYCHMIAST PODAJE SIE KROPLOWKE I ZERO JEDZENIA WLASNIE PO TO BY BIEGUNKI W MIARE NIE DOKUCZALY BOLAMI ITD.

MamoNiny wybacz ale czy Ty----> słowa niecenzuralne w Twoim kierunku sobie podaruje chociaz zwykle na debilizmy reaguje przysłowiowym rzucaniem miesa ... nawadniam ja cały czas dotychczas zrobiła niewielkie 4 kupki poobserwuje ja jeszcze no i w razie czego pojedziemy do lekarza .. Wszystkim normalnym dziekuje za odpowiedzi . Małej zdarzały sie wzesniej kolki wiec nie reaguje panika narazie .Poczekam jeszcze troche i pojedziemy do lekarza

Gość tak z innej beczki
Mamo Niny mam pytanko zupełnie nie w temacie-powiedz mi kochana jai rozmiar pieluszek teraz nosi Twoja kruszynka? pytam, bo na zkupach chyba przesadziłam z ilościa małych pieluszek z góry dziękuję za odpowiedz

Gość to jakaś smarkula jest
A dociera do ciebie, że mała ma 5 tygodni??????????????????????? Że to moze być rotawirus?????????? Rusz dupę gowniaro i nie wymądrzaj się!!!! Do lekarza!!!!!!!!

Gość mennnnnnnnnnn
nie zwlekaj,dziecko zbyt malutkie,nie ryzykuj

NIE JESTEM ZLOSLIWA A JEDYNIE WKURZA MNIE TO ZE SA TAKIE POSRANE MAMUSIE KTORE NIE MAJĄ WYOBRAZNI. Nagle piszesz ze wszystko jest ok tak - to bardzo dziwne bo jeszcze przed chwilą mala mial ostre biegunki z bolami wiec tak szybko jej przeszlo? Tak masz racje pooglądaj ją jeszcze troche bo mam taką nadzieje ze jak juz ją w stanie wykonczenia zawieziesz do szpitala to lekarz natychmiast wezwie kogos z opieki spolecznej. Nie chcesz udzielic takiemu malemu dziecku pomocy mimo ze masz ku temu ogromne powody - chocby sam fakt ze mala przyjmuje leki i moze miec nietolerancje na ktores ze skladnikow . Albo np objawy grypy jelitowe, w nocy zaczną sie wymioty i tez bedziesz patrzec ? Idiotka!

Gość mennnnnnnnnnn
maluszek moze się odwodnić ,panuje grypa żołądkowa,ale towarzyszą jej wymioty,moze lek na zapalenie powoduje biegunkę? trzeba konsulatcji pediatrycznej

a czy na to zapalenie gardla dziecko dostalo antybiotyk??? bo jesli tak to biegunka moze byc reakcja na antybiotyk (moj syn tak miewa nawet do tej pory po antybiotyku ktory sie zinnat nazywa)... tak czy inaczej musisz isc do lekarza...

a i jeszcze jedno jesli wymioty zaczną sie w nocy to nawet nie chce myslec co sie stanie z takim dzieckiem i jaki bedzie to mialo wplyw na niego. Kretynka z ciebie naprawde! Ja nie panikuje nie biegam ze wszystkim do lekarzy ani na forum ale 5 tyg maluch to nie 5 letni chlopiec wiec wiesz... sama sobie odpowiedz ile w tobie odpowiedzialnosci, swiadomie narazasz wlasne dziecko na ... wlasnie na niewiadomo co bo nie dowiemy sie poki lekarz jej nie zbada!

MamoNiny wybacz ale czy Ty----> zebys spała spokojnie debilko skonczona dzwoniłam juz do połoznej małej nic nie bedzie .Pozatym nie wkładaj mi w usta nie moich słow nie mówiłam nic o ostrych biegunkach tylko o 4 kupkach a brzuszek no boli i ma prawo bolec!!Naucz sie czytac ze zrozumieniem prostaczko i moze zajmij juz swoim dzieckiem albo męzem niewyzyta s....!!! tak z innej beczki-----> Nina nosi pieluszki od 3-6 kg :) Dziekuje wszystkim normalnym dziewczynom za odpowedzi.Rozumiem ze ostra biegunka jest powodem do odwiedzenia pogotowia z maleństwem ale pisałam ze z mała nie jest az tak zle . Połozna powiedziała ze to skutek uboczny antybiotyku i ze mam jej podawac ten preparat który chroni układ pokarmowy tylko pilnowac zeby cały wypijała jak go rozrobie z woda no i duuuzo picia dawac .Poki co maleńka spi a ja lece ja obserwowac

ty naprawde jestes ostro popieprzona wiesz!!!!!!!! A co polozna przez telefon moze ci powiedziec? Wiesz czym sie polozna rozni od lekarza/? Kupki a biegunki to chyba roznica wiec moze ty zle zdefiniowalas zdanie co? I jesze co to za tekst ze ma prawo brzuch bolec przy kupkach? Czy ty jestes normalna!!!!!!!!!!!!!!! Zamiast targac dziecko do lekarza to ciebie nalezy leczyc w psychiatryku?! Jeszcze nigdy tutaj nikogo nie obrazilam ale ty tak mnie wkurzylas tymi biegunkami i chęcią leczenia takiego malucha na wlasną reke ze nerwowo nie wytrzymalam. Musisz sie udac do specjalisty bo nie najlepiej z tobą i z twoim rozumowaniem. A polozna przez telefpon to cie moze w dupe pocalowac!

a nie powiedziala ci polozna ze jesli wystepują objawy uboczne to nalezy przerwac leczenie tym lekiem? Kazdy to wie! A wiesz ze powinnas dawac tez maluchowi oslonowe plyny juz podczas podawania antybiotyku chocby ze względu wlasnie na jelita i na mozliwosc grzybicy ? A wiesz ze napisalas w pierwszym poscie o mocnych bolach i biegunkach a nie o kupce? Czy ty wogole czytasz sama siebie?

czy mi sie wydaje czy ty jestes niestabilna emocjonalnie? p.s w d.,pe to własnie ty mnie mozesz pocałowac:-) nie chce mi sie z Toba dyskutowac za prosta jestes i zbyt rozchwiana emocjonalnie.

a i tak na dobranoc - cos na spokojnie. Czy ty wiesz ze co polozna to inna teoria na temat tego czy tamtego? Czy zdajesz sobie sprawe z tego ze to nie polozna bedzie odpowiadala za to co moze sie stac? Czy wiesz ze jej moglo sie np nie chciec przyjezdzac bo uznala cie za spanikowaną mlodą mame i zbyla cie byle tekstem? Czy nie lepiej dla swietego spokoju zawiezc dziecko na izbe przyjec i zbadac? Lekarz nie nadarmo zwany jest lekarzem czyz nie? Gdyby polozne mogly leczyc to lekarze byliby zbedni nie uwazasz? Tak ponioslo mnie ale jak inaczej odebrac mozna taką bezmyslnosc? No jak?

Gość lolka ta od bolka
dla mnie tez sa dziwne konsultacje przez telefon z połozna, dorołsi maja problemy z antybiotykami i skutkami ubocznymi a co dopiero takie małe dzieciaczki, nie krzycz na ta dziewczyne co tak pisała, bo zachowujesz sie jak rozpieszczona dziewczynka która wyzywa jak sie jej powie cos czego nei chce usłyszec

nie jestem rozchwiana emocjonalnie - jestem MATKĄ ktora sobie nie jest w stanie wyobrazic takiej glupoty. Gdybysmy ci tutaj podaly nazwe jakiegos leku na tą biegunke to pewnie poszlabys i kupila? A nie wiesz ze leczyc nie wolno na wlasną rekę i to takiego malucha? Na punkcie odwodnienia i konsekwencji z nim zwiazanych mam jobla to fakt a to dlatego ze sama jako dorosla osoba przechodzilam i tez uznalam ze nic zlego nie jest i minie samo wystarczy nawadniac. A gowno prawda wiesz? Trafilam wycienczona i calkowicie bezsilna do szpitala a owe objawy pojawily sie z minuty na minute, wiec na przyszlosc radze myslec a nie pytac na forum obcych ludzi o nazwy lekow dla 5 tyg malucha!

Gość popieram MamoNiny wybacz ...
takze uwazam ze nie jestes odpowiedzialna by z takim malenstwem eksperymentowac i to jeszcze lekami z forum.