Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaNiny

Tym razem biegunka Co podawac noworodkowi przeciwko biegunce?

Polecane posty

Moja też miała coś podobnego. Miała chyba 4 tyg w tedy. Okazało się że to nie biegunka tylko najnormalniej często kupki robi i po prostu nie zdążyła zrobić wszystkiego a ja już zmieniałam pieluszkę bo myślałam że to wszystko a ta po jakiejś chwili znowu narobiła przez co ja myślałam że to biegunka. Płacz był zwłaszcza po zrobieniu przez mokrą pieluszkę a nie brzuszek. Moja lekarka mi powiedziała że groźna biegunka nigdy nie występuje sama. Jest gorączka, brak apetytu, widoczne złe samopoczucie itp. Często to tylko wygląda na biegunkę i nie zawsze warto jechać z dzieckiem do lekarza i narażać je na kontakt z chorymi osobami, naprawdę lepiej najpierw zadzwonić, zwłaszcza że prócz tej kupki małej nic nie dolega. Powodzenia w leczeniu

Gość MamoNiny wybacz ale czy Ty
catarinka a czy ty przeczytalas ze te dziecko boli brzuszek i bierze antybiotyki?

Przeczytałam że płacze dlatego napisałam czym był spowodowany płacz u mojej, bo nie zawsze płacz oznacza ból. Moja teściowa też ciągle wymyślała że brzuch ją bolał tylko jakoś dziwne że wystarczyło zmienić pieluszkę i brzuch nie boli. Młode mamy często panikują za szybko. Co do antybiotyku to też przeczytałam, zgadzam się z tym że położna to nie lekarz ale skoro dziecko nie dostawało żadnej osłonki na brzuszek to może faktycznie przez to biegunka. Położna jej po prostu doradziła i teraz może biegunka ustąpi choć mi się wydaje że to nie biegunka bo to tylko 4 kupki. Moja potrafiła koło 15 pampersów załatwić przy moim zmienianiu:) Jeśli Nina jadła 4 razy to normalne jest że ta kupka mogła być 4 razy

Mamo Niny :) nie martw się, przy antyb. zazwyczaj pojawia się kilka kupek więcej, czasem są tez luźniejsze, ale nie wodnite (a takie są przy biegunce), 4 kupki to nie biegunka, biegunkowych jest duuużo, 9 i więcej, tak mi mówiła kiedyś pielęgniarka w szpit.kiedy ja też myślałam że mały ciągle ma biegunkę. Hipp 2000 soczek marchwiowy - nie podawaj tego bo maleństwo chyba jest za małe jeszcze na taki soczek, tam jest też kleik ryżowy w środku, oprócz marchewki. My na biegunkę mamy odłożony enterol i dicoflor 30.

Gość czytajac ten topik normalnie
zdebialam ! jak mozna w sprawie 5 tygodniowego malucha radzic sie na forum ? tylko nieodpowiedzialna matka moze cos takiego zrobic . zamiast pojechac do lekarza lub nawet do szpitala to mamuska sobie siedzi na kafe i pyta sie o rade . ( to przeciez dopiero maluszek ktoremu stan moze sie pogorszyc z minuty na minute . Moja corak 1,5 roczna miala biegunke , ktora szybko postepowala i musiala znalezc sie w szpitalu ( byla pod kroplowka ) Nastepna sprawa - w takich sytacjach nie dzwoni sie do połoznej tylko do lekarza . polozna nie wiele wie na temat takich rzeczy a na pewno nie doradzi poprawnie .to lekarz jest od leczenia a nie polozna .zreszta jak przez telefon mozna postawic diagnoze ! Młoda mamo biegunka to powazna sprawa , maluszek moze sie odwodnic . Sama w naglowku napisalas ze to biegunka ! Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok . I NA KONIEC DODAM ZE JESTES BARDZO NIEODPOWIEDZIALNA .JA NA TWOIM MIEJSCU BYLABYM NA POGOTOWIU JUZ DAWNO !!!!!

Gość hu
moja corka jak miala 5 tyg to robila kupke 7 razy dziennie. i skad wiesz ze ja boli brzuszek mzoe ma kolki po mleku

Gość hu
jezli bierze natybiotyk to dawaj je lacidofil, moja coreczka w 3 tyg zycia brala to w szpiatalu przy antybotykach

MamaNiny wspolczuje Ci tego jaka jestes glupia, nieodpowiedzialna i pozbawiona wszelkich ludzkich uczuc do wlasnego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POPIERAM MamoNiny wybacz ale czy Ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest 5 tygodniowe dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mozna nie jechac od razu do lekarza???????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko kurwa czekac, chuj wie na co i pytac na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pomysl jak dziecko musi sie meczyc, i co moze jemu zagrazac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mialas kiedykolwiek biegunke kretynko??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I co??????????!!!!!!!!!! Fajnie sie z tym czulas???????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co dopiero takie malenstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uwazam ze nie zaslugujesz na miano matki.

dzieki ze na mnie tak nakrzyczałyscid bo tak mnie nastraszyłyscie ze pojechałam do lekarza . p.dnktor powiedziała ze panika była niepotrzebna bo tak sie dzieje przy antybiotykach ale dała nam leki na biegunke. rzeczywiscie idiotyzm z mojej strony

rzeczywiscie głupio postapiłam pytajac na forum zamiast pojechac natychmiast. a lacidofil małej podaje juz od kilku dni poprostu ona jest malutka jak na podawanie antybiotyku mowi p. doktor. dobranoc mamy. catarinka dziekuje za normalne traktowanie

Ale wy jesteście wqrwiające:/ No sorry ale ciągle uważacie się za takie wszech wiedzące (Nie do wszystkich to kieruję) a jak już ktoś się o coś zapyta na forum to jest od razu kretynką i nie zasługuje na miano matki:/ Żadnej z was nie przyszło do głowy żeby zapytać się POCZĄTKUJĄCEJ mamy czy to na pewno biegunka, a jak już to wystarczy napisać normalnie żeby udać się do lekarza. Po to jest forum żeby mamy mogły radzić się innych mam. Dziecko było pogodne, spokojne, nie gorączkowało a wy robicie taką panikę że masakra... Współczuje waszym dzieciom a nie Ninie. Ja z moją jeszcze ani razu nie jechałam do lekarza bo coś mi nie odpowiadało. Istnieją telefony i wizyty domowe. Jak dzwoniłam lekarka pytała się o wszystko kolor, zapach, konsystencje, częstotliwość i o zachowanie córki. Uznała że jest ok ale dla świętego spokoju przyjechała po pracy i jednak było wszystko ok. Ja dostałabym zjebke jakbym ze wszystkim co mnie niepokoi ganiała do lekarza i narażała dziecko na kontakt z zarazkami... Ehhh idealne i wszechwiedzące mamusie się znalazły

a lekarz nie powiedział, że po antybiotyku kupki są luźniejsze i niestety boleśniejsze? Powinien Ci zaproponować podawanie jakiegoś Trilacu czy Lakcidu... Zadzwoń i zapytaj lekarza.

catarinka dziekuje za słowa wsparcia!! jestes kochana.mała ma sie b.dobrze i grzecznie odsypia nocna eskapade do lekarza. pediatra nie powiedziała mi ze mała moze tak zaregowac wiec spanikowałam ale nie sadziłam ze odrazu zostane wyrodna matka.

lacidofil małej podawałam ale widocznie słabo zadziałał. dzieki za normalne odpowiedzi. pozdrawiam wyrodna matka Niny.

Gość autorko wąteczku
droga autorko,chyba nie ganisz nas za to,że namawiałysmy byś skonsultowała się z lekarzem.Taka biegunka u noworodka kosztowała nie jedno malenkie zycie,oburzasz się na dziewczyny,ktore martwiy się o zdrowko Twego malenstwa ?:o no proszę Cię ...:o

Gość autorko wąteczku
niejedno*

Oczywiscie ze nikogo za nic nie ganie i miałyscie racje ale wiele osób przedstawiło to w dosc okrutny sposób no efekt osiagnełyscie czuje sie jak wyrodna matka i mam złamane serce ze pozwoliłam małej tak cierpiec ale przedwszystkim załuje ze zapytałam o cokolwiek na tym forum . Nie kieruje swoich słow do osób które naprawde mi pomogły tłumaczac np catarinka czy mamusia synusia . pozdrawiam do lekarza bym pojechała tylko wolałam zapytac najpierw mamy bardziej doswiadczone zeby nie wyjsc na panikare na która i tak wyszłam przed lekarka .

Gość BARDZO DOBRZE ZE Z MALUSZKIEM
JEST OK . WSZYSTKIE NA CIEBIE TAK NASKOCZYLY DLATGO ZE BIEGUNKA U TAK MALEGO DZIECKA JEST BARDZO NIEBEZPIECZNA I STAN DZIECKA POGARSZA SIE Z MINUTY NA MINUTE JESLI W PORE SIE NIE ZAREAGUJE . DOROSLY CZUJE SIE OKROPNIE JAK MA BIEGUNKE A CO DOPIERO TAKIE MALENSTWO( KTORE JEST NARAZONE NA SZYBKIE ODWODNIENIE) . WYDAJE MI SIE ZE WSZYSTKIE MAMY NA CIEBIE NASKOCZYLY BO WIEDZA CO TO ZNACZY BIEGUNKA I JAKI JEST TO BOL I CIERPIENIE DLA MOLEGO DZIDZIUSIA . NIE OBRAZAJ SIE NA TE WSZYSTKIE SLOWA BO KAZDY CHCIAL DOBRZE DLA TWEGO MALENSTWA . JA BYM NIE CZEKALA TAK DLUGO Z DECYZJA I OD RAZU POJECHALABYM DO LEKARZA A NAWET SZPITALA . U DZIECKA KAZDA CHOROBA PRZEBIEGA GWALTOWNIE BO MA MALE CIALKO . SAMA MAM DWOJE DZIECI I NIE RAZ PRZEZYWALAM CHOROBE DZIECI . MOJA STARSZA CORA MAJAC 2 TYG WYLADOWALA Z BIEGUNKA W SZPITALU - TO BYL DLA MNIE ISTNY HORROR . NA SZCZESCIE DOBRZE SIE SKONCZYLO .POWODZENIA . NIE BOJ SIE CHODZIC DO LEKARZA NAWET Z BYLE CZYM JESLI CZUJESZ COS JEST NIE TAK Z TWOIM DZIECKIEM ! OD TEGO SA LEKARZE .POZDROWKA DLA DZIDZI.