Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

Jakby czarny piasek w kupie . Co to jest?

Polecane posty

Gość mama córeczki

u 1.3 mieś. dziecka

Gość spi
I mak przeszedł przez mleko? Ziarenka maku, całe? O_o

Gość to moga byc
przesikane granulki ktore wysypaly sie z wnetrza pieluchy

Gość Cóż za światłe kobiety
Tak tak, to na pewno mak, przechodzi do mleka matki, jak zjesz ogórki to dziecko będzie sikać ogórkową, a jak zjesz groszek to uważaj żeby pieluszki nie przestrzeliło kuleczkami. Mak też, tak samo czekolada, owoce i inne :D. Ską wy takie bzdury bierzecie? I co dziecko robiło kupę makiem? Kto ci tak powiedział?

Uśmiałam się po pachy. Któż ci takich bzdur nagadał z tym makiem? Już kiedyś podobną słyszałam, gdzie wy żyjecie? Skąd czerpiecie takie wiadomości? A co do czarnego piasku najlepiej skontatować się z lekarzem. Przynajmniej uzyskasz wiarygodną odpowiedź. Bo na kafe sami znawcy jw.

K_ASIA_K ---> Wole nie myśleć co się działo jak zjadłaś arbuza;) Sorry, pierwszy raz zdarza mi się z kogoś tutaj śmiać, ale po prostu nie mogę z tego:D

No to co to takiego w takim razie bylo jak jeden jedyny raz podczas osmiomiesiecznego karmienia zjadlam makowca i w ten sam dzien pod wieczor mala miala taka kupe z czarnymi granulkami jak mak wlasnie? Moze mi ktos wytlumaczy, he? ;) ja doskonale wiem, ze jedzenie matki \"nie przechodzi\" w calosci przez mleko, ale... co to w takim razie bylo innego? Bo jak na razie zadnej wiarygodnej odpowiedzi nie ma... I dlaczego jak dziecko zje marchew to kupa jest pomaranczowa a jak szpinak to zielona? Skoro nie odzwierciedla sie to co matka je w kupkach dziecka?

I dlaczego jak dziecko zje marchew to kupa jest pomaranczowa a jak szpinak to zielona? To w końcu dziecko je tą marchew i szpinak czy Ty?? Owszem jak dziecko zje to to jest normalne ale jeszcze nie spotkałam się żeby kolor kupki u dziecka karmionego piersią był zależny od tego co zje matka. No chyba że chodzi o kupki świadczące o chorobie

A na Twoje pytanie co to było.. Nie wiem bo nie widziałam. Obstawiałabym granulat absorbujący wodę, ale dopiero po zobaczeniu tego, u siebie nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, chociaż jadłam bułkę z makiem hehe

I ja tez sie wczesniej nie spotkalam z tym, zeby mialo to wplyw na kupe dziecka a jednak w tym jednym jedynym przypadku nie mam innej odpowiedzi na to jak mak. Bo tylko jeden raz go jadlam i w ten dzien byl taki stolec u dziecka a nie inny ;)

Catarinka Ty nie widzialas, wiec nie mozesz powiedziec, rozumiem, a ja widzialam i mowie Ci, ze wygladalo to identycznie jak mak a nie jak granulat. Zreszta nie wiem o jakim granulacie z pieluchy piszecie, bo ja nigdy zadnego czarnego granulatu w pieluchach nie uwidzialam jeszcze.

Gość mama córeczki
piersią już nie karmię, maku nie daję dziecku, a zresztą ten jakby piasek jest o wiele drobniejszy od maku, co do pieluch to może macie rację bo zauwazłam ten piasek nedawno, a kilka dni temu zmieniłam też marke pieluch

Ale pomyśl logicznie jak mak po 1 mógł przeniknąć do mleka, po 2 wypłynąć razem z mlekiem z piersi. Przecież z bólu to by Cie chyba rozerwało przy czymś takim. Dobra rada : nie powtarzaj swojej teorii dalej;) Akurat tak się złożyło i tyle, może byłaś tak zajęta jedzeniem makowca że maluch przesikał pieluszkę i granulat wyleciał;)

A jakie używasz?? Pampers ma dużo granulatu co jest bardzo dobre w pieluszkach jednak jego wypadanie częściej się zdarza

Gość to moga byc
przeciez napisalam powyzej, ze czasami, szczegolnie jak uzywasz pampersow, zdazaja sie wadliwe partie pieluszek i zniektorych ucieka granulat a jesli dziecko mialo zielonkawa czy czarniawa kupe to tak bylo, na 99% to jest to, te granulki z pieluch, bo tez tak mialam.

Bo tego granulatu nie widać. Normalnie jak dziecko tylko zasika pieluszkę za bardzo to widać jakby kryształki, jednak jak zrobi kupkę to granulat "łapie" od niej kolor. Weź kiedyś Pampersa i potrzyj między palcami to po chwili wyczujesz małe drobinki. To właśnie ten granulat

Gość mama córeczki
teraz kupiłam pieluchy Toujours (o ile dobrze pamiętam) z Lidla,

Gość mama córeczki
przy zasikanej pieluszce tego nie widać, dopiero przy kupie, bo wtedy przykleja sie do pupy

Nie mam pojęcia jak to jest z nimi. Ale jednak wydaje mi się że to to chociaż tak jak napisałam wcześniej nie widziałam to nie mówię na pewno.. Nic innego mi do głowy nawet nie przychodzi chociaż ten mak to ciągle mnie zastanawia... a może jednak:) Hehe żartuję. A potrzyj w palcach jakąś suchą pieluszkę, może akurat wyczujesz że jest w nich dużo granulatu, choć to mogła być też wada tylko tej jednej akurat

Gość to moga byc
na bank to jest to i nie przejmuj sie nic innego byc nie moze