Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DepresjaPopierwszozmarszczkowa

Pomocy! pierwsze zmarszczki!! jaki krem??

Polecane posty

Cześć dziewczyny! w tym tygodniu odkryłam, że na moim czole pojawiły się zmarszki mimiczne - dwie, pionowe:( jedną miałam już od jakiegoś czasu, ale była mniejsza (krótsza i płytsza), więc nie przejmowałam się nią,a tej drugiej wcześniej w ogóle nie było:( mam 26 lat, na codzień stosuję kremy nawilżająco-matujące i na trądzik (bo od czasu do czasu, szczególnie przed okresem, mimo mojego wieku ciągle mam pryszcze...) i teraz nie wiem, co robić... Czego powinnam uzyć? jakiegoś kremu typu korektor na zmarszczki, ktory naklada sie punktowo czy prawdziwego kremu przeciwzmarszczkowego? na dzień? na noc? o jakiej mocy? no i jakiej marki??? co polecacie?? blagam o pomoc... chcialabym isc dzisiaj do galerii i kupic cos, co mi pomoze, jestem zalamana:(

Gość ktossssss
Podejrzewam że Ty tak jak ja ptrzesadziłaś z kremami matujacymi, na tradzik itd. ja mam dopiero 23 lata a juz widze pierwsze zmarszczki i mam naprawde przez te wszytskie specyfiki zniszczona skórę. Byłam ostatnio u kosmetyczki i powiedziała że najpier trzeba wzmocnić skórę jakims lekkim kremem beztluszczowym nawilżającym ja wybrałam vichy aqualia thermal lekka formuła stosuje go od 5 dni a juz widze pozytywne zmiany !!

Gość dlldldllld
Dziewczyno, pozbawię cię złudzeń, jeśli ci się wydaje, że kremy cokolwiek zmienią. Nie no oczywiście, coś tam sobie kup, ale co - tak szczerze mówiąc to nie czyni żadnej różnicy. Kremy po prostu mogą niewiele - nawilżyć, natłuścić, ale na zmarszczki tak naprawdę nie pomogą. Takie są fakty. A cała reszta to reklama.

ktossss - dzięki za radę:) zastanawiam się nad vichy, ale nie wiedziałam, czy nie wystartować od razu do myokine... pomyślę nad tą aqualią:) chyba, ze ktoś jeszcze ma jakieś inne marki, które poleca???? bardzo proszę:) może coś z polskich produktów? do dldld - wiesz co, patrząc na moją mamę, nie sposób nie wierzyć w ożywcze działanie kremów... Oczywiście, ma zmarszczki, bo ma 56 lat, ale nie są jakieś straszne. Zawsze dbała o cerę i to teraz procentuje... Ja mam cerę niestety raczej po tacie, on się inaczej starzeje, wygląda dużo starzej od mamy, choć są równieśnikami... ale już sama nie wiem, czy to dlatego, że ma inne geny, czy dlatego, że żadnych kremów przeciwzm. nigdy nie używał.