Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okolice bikiniproblem..

okolice bikini, problem..

Polecane posty

Witam,mam powazne pytanie. A wiec,mam 14 lat i czesto jezdze na basen..zaczynam sie zastanawiac nad depilacja bikini,juz nie moge wytrzymac, czy w waakacje..ciagle sie poprawiac..Czekac,wstrzymac sie? Co zrobic,jest to dla mnie wazne gdyz nie wiem czy w tym wieku zaczac..no ale jak przeszkadza. Poradzono mi juz: pensetka w rękę i po jednym włosku pozbędziesz sie problemu.. napnij skórę i wyrywaj tak jak włoski z brwi, wbrew pozorom nie trwa to tak długo - ok 45min i dwie strony zrobione.. problem z głowy na miesiąc.. po kilukrotnym takim zabiegu będzie bolało mniej bo cebulki sie osłabią.. najlepiej kolejnymi razami wyrywać pojawiajace sie włoski żeby nie dopuścić aż wszystko odrośnie - wtedy będziesz robic to częściej ale i krócej i ciagle bedziesz miała wrażenie, ze tych włosków tam nie ma tylko tego nie wygalaj maszynką, bo będziesz miała brzydkie czerwone, bolące krostki i to jeszcze gorzej będzie wyglądać na basenie.. powodzenia... zaczac pensetka? Pytanie moje drugie..po kapieli na mokro,czy sucho..? ;)

Gość ja robie tak
po kąpieli, kiedy skóra jest rozgrzana i rozpulchniona, to łatwiej jest wyrywać włoski, oczywiście po osuszeniu skóry i włosków, bo na mokro nie złapiesz pęsetą. Ale po kąpieli bardziej boli..., ja wolę wyrywać przed kąpielą, w zimnej łazience, jak mam gęsią skórkę, włoski bardziej odstają, trzeba mocniej chwytać pęsetą, ale mniej boli na zimno. Potem dezynfekuję spirytusem i smaruję pastą cynkową, żeby nie pojawiły się krostki. Spróbuj różnie to sama zobaczysz co ci bardziej odpowiada.

dzieki za rade.. narazie sprobowalam tylko.Czesciowo wyrwalam..Okropny bol na wargach sromowych;/

Gość a po kiego
po cholerę wyrywasz na wargach? Eksponujesz je na basenie? Depiluje się tylko bikini! Zwłaszcza w twoim wieku, dalej nie ruszaj, bo tylko syfu i problemu sobie narobisz, sama zobaczysz jak zacznie to wszystko odrastać. Jak masz bujne owłosienie to przykróć nożyczkami, a depiluj tylko to co wystaje z bikini, nie całość.

Gość PRINCESSAA
a ja gole zawsze pod prysznicem ale calosc. miedzy nogami na wargach tez aby wszedzie bylo bez wloskow. o robie to od jakichs 6 lat i jest ok