Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NakedTruth

sekretariat w szkole językowej

Polecane posty

czy ktoś z osób odwiedzających pracuje w takim sekretariacie, bądź był na rozmowie kwalifikacyjnej?? Konkretnie chodzi mi o to czy na takiej rozmowie sprawdzana jest również moja znajomość języka-wyprzedzając pytania-w ogłoszeniu nie było zaznaczonych żadnych kryteri, po prostu żeby wysłac swoje zgłoszenie...,jeszcze jedna sprawa która mnie nurtuje- czy w takim sekretariacie pracuje jedna osoba od pon do sob czy to jest praca zmianowa...

Gość uppppppppppppppppppppppppppp

Gość a.k. opole
hej. byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w takiej szkole, w maju. to szkoła języka angielskiego. oferta pracy - recepcjonistka. rekrutacja była dwuetapowa. na początku kilka zdań w języku polskim, potem tylko po angielsku. następnie sprawdzali szybkość pisania na komputerze i znajomość obsługi komputera. na koniec rozmowa o sowich zaletach, wadach, oczekiwaniach co do zarobków. też po angielsku. mieli kilka umówionych osób, trzy z nich miały być wybrane do 2 etapu. a do pracy 1. przeszłam do 2 etapu. zrezygnowałam, gdy usłyszałam o zarobkach - najniższa krajowa. niestety, bo praca wydała mi się naprawdę ciekawa. zakres obowiązków duży, odpowiedzialność za obsługę administracyjną szkoły. w tej akurat szkole na recepcji pracowały 3 osoby. z czego 2 równocześnie. praca była zmianowa, również w soboty. stały kontakt z klientem, pozyskiwanie nowych uczniów, promowanie wizerunku szkoły. lektorzy to Anglicy, więc bardzo dobra znajomość angielskiego była obowiązkowa. mam nadzieję, że Ci trochę pomogłam. jeżeli masz okazję, staraj się o taką pracę. może w innych miastach bardziej doceniają pracowników niż w Opolu.