Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfnrsn

kto mi powie po co przestawia się czas, bo nie rozumiem...

Polecane posty

Gość gfnrsn

czy w usa też przestawiają czas? t. czy na całym świecie czy tylko w polsce? i tak w ogóle po co się ten czas przestawia (wyłączając powód, że na zime śpimy dłużej, a na wiosne krócej - bo to chyba nie główny powód) kto wie??? :) 🖐️

Gość raperdajacysile
po kupe google.pl

Gość blndyna
pewnie komuś się nudziło i tak sobie wymyślił...:)

wystarczy , że nie przestawisz zegara z godziny 3 w nocy na godzine 2 a czynnosc ta o innej porze juz nie bedzie się liczyła. i masz niezmieniony czas.

z tego co wiem, to jednym państwem w Europie który nie stosuje zmiany czasu jest Islandia. Zegarki przestawia się, aby oszczędzać energię. Przyklan: np. jest 6 rano, strasznie ciemno. Słońce wstaje o 7. Gdy przestawimy zegarki o godzine do tyłu, słońce będzie wstawało o 6. A jesli ktoś musi wstawać o 6 do pracy, to będzie korzystał nie z oświetlenia z lamp, tylko tego naturalnego ;p Zawikłane chyba aler mam nadzieję, że pomogłam.

chyba więcej energii zuzywają indywidualini jej odbiorcy wieczorem niz z rańca. chodzi tu o zasilanie poranne przemysłowe.

Gość zulu gula
To jest bez sensu.Co z tego ze zaoszczedze rano godzine pradu,skoro nadrobie to pozniej tzn wlacze swiatlo o godzinie 16 ,bo bedzie juz ciemno jak o 17 przed przestawieniem zegara:O

Gość zulu gula
może by tak się w proteście pohlastac?

Gość zulu gula
W jakim protescie?