Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gazeta wyborcza

kto potrzebuje tlumaczenia z wloskiego?

Polecane posty

Sluze pomoca no moim forum na Gazecie Wyborczej. Pomoge kazdemu. Do tego zapraszam na smieszne pogawedki o wloskich facetach. Jak dotrzec na forum jest napisane w stopce.

Gość Fizolof
czy to nachalna szeptana reklama GW?

Gość niezly kit kit
Lascia stare GW :P

Gość zajmij sie uczciwa praca

Prace juz mam, satysfakcjonujaca i uczciwa. A ztego nie mam z tego zadnego zysku. forum jest stworzone przeze mnie i po prostu kto zainteresowany i potrzebujacy pomocy jezykowej zapraszam:)))

Gość valeria25
Ja mam do Ciebie pytanie, chce wyjechac do Wloch na stałe, chcialaby, podjac tam jakąś nauke, studium albo jakies kursy,czy musze zabrac swiadectwo ukenczenia LO przetlumaczone na jezyk wloski?Do tego chcialabym podjac jakas prace, jezyk znam bardzo dobrze,ale wczesniej pracowalam tylko jako opiekunka.Czy po szkole sredniej mam szanse na znalezienie jakiejs przyzwoitej pracy?od czego zaczac pomoz prosze!

Gość valeria25
A nie możemy popisac tutaj?Nie mam konta na gazecie.

Gość valeria25
Ok zaraz tam napisze, tylko mi odpowiedz prosze.

Gość artiiiiiik
jeśli mogę się wtrązic: tak mozesz kontynuowac naukę pol liceum a tlumaczenie mozesz zrobic juz na miejscu (czasem jest nawet taniej we wloszech) a co do pracy to po lo bedzie ci ciezko no chyba ze na kasie albo cos podobnego ale dobrze by bylo gdybys poznala tam jakichs znajomych wlochow lub wloszki. Ale po przyjezdzie idz poprostu do biura pracy i zostaw tam swoje papiery i napewno zadzwonia. Ale oczywiscie musisz liczyc sie z tym ze przez 1 miesiac prawdopodobnie nie znajdziesz pracy wiec musisz wziac ze soba jakies pieniadze na jakies mieszkanie jedzenie, karte sim, itp.

Gość artiiiiiik
aha odrazun po przyjezdzie wyrob sobie codice fiscale bo jest to dokument niezbedny nawet do kupna karty sim i oczywiscie do opodjecia pracy.

Gość valeria25
Gazeto napisałam juz na forum. Codice fiscale jeszcze nie mam.Jeżdze do wloch od 6 lat, średnio spędzam tam 5-6 miesiecy w roku.Do tej pory pracowalam jako opiekunka 24/h ale chcialabym zmienic prace na normalna!Chcialabym juz wszystko przygotowac w domu przed wyjazdem.Co mi bedzie potrzebne, swiadectwo ukonczenia lo przetlumaczone na wloski, kursy jakie robilam w polsce, opinie z odbytego rocznego stazu tez?co z cv wymagaja?nie wiem jaki kierunek wybrac, mysle o rehabilitacji badz fizjoterapii.czy u nich jest mozliwosc uczenia sie zaocznie tak zebym mogla jednoczesnie pracowac?

Gość artiiiiiik
tak nie wiem czy na wszystkich ale w niektorych szkolach wyzszych jest mozliwosc studiowania zaocznie ale sa to studia platne a co do dokumentow to zabierz wszystkie dyplomy jakie masz bo nie wiadomo co moze sie przydac. A do jakiego miasta masz zamiar wyjechac?? aha a jesli znasz dobrze jezyk to zrob sobie w polsce jakis certyfikat z wloskiego bo bedzie on waznym dokumentem jesli bedziesz starac sie o prace poprostu z certyfikatem zwiekszysz swoje szanse pozdrawiam xD

Gość valeria25
Nie zdaże juz zrobic chyba certyfikatu bo zamierzam wyjechac za miesiac:o Nie chodzi mi o studia, bardziej o jakis kurs ewentualnie studium.

Gość pesymoonaa
gazeto jestes tu jeszcze?

Gość oljka
Instrukcje obsługi dla mnie przez pewien czas tłumaczyło biuro Tłumaczenia Gruca i dobrze mi się z nimi współpracowało

Gość margot55
Z biurem Tłumaczenia Gruca mi się dobrze współpracuje. Można ich siedzibę znaleźć w Częstochowie na ul. Dąbrowskiego. Prowadzą też swoją stronę, gdzie można im teksty podsyłać z prośbą o wycenę. Taką wycenę są w stanie nawet w ciągu godziny załatwić i potem też czekanie na sam tekst nie jest jakieś specjalnie długie.

Gość sebixxx
Trochę biur tłumaczeń w Częstochowie jest. Ja parę razy zlecałem teksty do przetłumaczenia firmie Tłumaczenia Gruca. Oni mają o tyle lepszą ofertę, że większość tłumaczeń robią native speakerzy, także daje to jednak wyższą gwarancję jakości, niż jakby nawet najlepiej znający język obcy Polak miał przygotowywać.