Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brak mi mysli

PINOKIO

Polecane posty

Gość Brak mi mysli

Witam was mam 10 lat i musze napisac opowiadanie o jednym ze zlych czynow Pinokia.Wiem ze pinokio byl na poczatku zlym chlopcem ale to moge opisac w jednym zdaniu a jak mam zrobic z tego opowiadanie np:"jak zabil swierszcza",czy np."jak sprzedal elementarz"Pomozcie mi jezeli ktos ma ochote.

Gość trelkaaa
chętnie bym ci dziecko pomogła, ale nie pamiętam już... Pinokio to było wieki temu :D

Gość FEWF
To chyba nie jest forum dla Ciebie. 10 latki nie umawiaja się ze znajomymi na kawę :o

Gość jmajsai makidasnfdjsf
No napisz np: Pinokio to chłopiec z drewna.. (tutaj jakaś krótka prezentacja). Pinokio nie był złym leśnym chłopcem, ale czasami zdarzało mu się zrobić coś czego później długo żałował. I tak było i tym razem. Kiedy Pinek potrzebował pieniędzy (czy nie wiem jaki miał tam powód), sprzedał egzemplarz, na który jego tata długo i ciężko pracował. Pinokio nie liczył się wtedy z konsekwencjami swojego czynu. Liczyło się tylko to co tu i teraz. Kiedy zrozumiał swój błąd, na odkupienie było jednak za późno. Wywnioskował jednak z tego, że zawsze trzeba postępować przede wszystkim zgodnie ze swoim sumieniem (i takie tam trele - morele)... Ale mam nadzieje, ze i ty zmienisz swoje postępowanie i zamiast szukać pomocy na jakimś forum dla kobiet, to usiądziesz do książki i zeszytu, póki nie jest na to dla Ciebie za późno. A wiec siadaj i pisz, chocby z błędami, bo tylko tak możesz się czegokolwiek nauczyć. Pisz jak najwięcej i czytaj jak możesz tylko, a może coś kiedyś z ciebie wyrośnie. Coś porządnego oczywiście!

Gość bransoletka dla faceta
czy to brzmi jak opowiadanie 10 latka :D

Gość dziecko drogie nooooooo
a dlaczego podajesz tutaj e mail swojej mamy? Zaraz jej napisze jaki z ciebie oszuscik mały i zobaczysz jakie dostaniesz lanie! Już ci nigdy takie pomysły do główki nie przyjdą, zeby oszukiwać siebie, i wszystkich dookoła, jeszcze w tak młodym wieku!!

Gość jmajsai makidasnfdjsf
no nie wiem, dawno już nie byłam 10 - latkiem. Ale co? Nie brzmi tak?