Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milla 114

Nie chce mi się żyć...

Polecane posty

Gość milla 114

Czasem moje życie osiąga dno totalne. W takie dni jak dzisiaj, jedyne na co miałabym ochotę, to zakończyć moje parszywe życie... Moje relacje z rodzicami są złe. Czasem wmawiam sobie, że jest dobrze, bo są dni kiedy się nie kłócimy i w ogóle. Jednak doszłam do przykrego wniosku, że jest poprawnie, właśnie dlatego, że ze sobą nie rozmawiamy. rzadko, naprawdę rzadko jest normalnie. Dziś ojciec wydarł się na mnie o taką głupotę, że to aż śmieszne, mama jest nie lepsza. Ja nigdy nie mogę jej nic powiedzieć, nawet kiedy nie ma racji, to nie mogę jej zwrócić uwagi, a ona robi to zawsze, na każdym kroku, nawet jeśli się myli. Czasem jej słowa tak bardzo bolą... Z bratem moje relacje też są niefajne. Całe życie dawał mi do zrozumienia, że jestem gorsza, nigdy nie miałam w nim oparcia. Nie mam chłopaka, co jest kolejnym powodem, dla którego nie chce mi się żyć, bo skoro nie mogę liczyć na rodzinę, to fajnie by było, jakby chcoiaż w życiu uczuciowym się układało, a mi naprawdę nigdy się w nim nie układało, NIGDY :( Mam jedną dobra przyjaciółkę, ale nie potrafię jej szczerze wszystkiego mówić, po prostu wstydzę się tego jaka jest moja rodzina i jak mnie traktuje... Czasem już nie mam siły, wszystko mnie przerasta...

naprawde masz szanse się zasłuzyć. dla kraju , dla świata. bo nadprodukcja, bo przeludnienie...

nie ty jedna masz taką sytuację ja tak miałam ale usilnie próbowałam to zmienić i udało się, może nie dokońca, ale jednak coś... przecież samobójstwo nie wchodzi w gre!! wyluzuj troche i idź do psychologa

Gość milla 114
a co mnie obchodza dzieci w afryce,kurwa co za argument!!!

Gość milla 114
nie jestem malkontentką i zdaję sobie sprawę, że ludzie mają gorzej. Ale jeśli tak piszecie, to widocznie w życiu nie byliście w takiej sytuacji, że cała wasza rodzina, najbliższe wam osoby wręcz gnoją was na każdym kroku. Nigdy nie czuliście, że nie chcecie wracać do domu, nie chcecie patrzeć na bliskich. I pewnie nigdy rodzice nie wyzywali was słowami, o których nawet tutaj głupio mi pisać...

Gość milla 114
Moze powinnam poszukac sponsora ? :o

Gość milla 114
p.s. nie wiem, kto się pode mnie podszywa, ale nie ja pisałam o dzieciach z Afryki...

Gość zenon z kobyłki dolnej
a mi się nie chce tyć

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
Jak to co Cię obchodzą dzieci w Afryce ? Ty sama nie masz szacunku do ludzi ( dzieci w Afryce ) a sama tego szacunku wymagasz ? No niestety , ale ośmieszasz się dziewczyno

ups , sorry , skoro podszyw to przepraszam.:(

Gość milla 114
o to zjeb mi sie na klate plisssssssss

nie przejmuj sie az tak dziewucho, uwierz w siebie, kiedys zalozysz swoją rodzine, bedziesz miala meza i dzieci...bedziesz szczesliwa. nie do konca zycia sie mieszka z rodzicami;)

Wiesz co, zdaję sobie z tego sprawę, i żyję marzeniami o lepszej przyszłości, ale szkoda, że nie mogę wiedzieć ile jeszcze będę musiała ścierpieć, zanim los się odwróci, a czasem, jak już wspominałam, nie mam siły. I wiesz, nie chce się zabić, nie zrobiłabym tego, po prostu nie chce mi się żyć, a to nie zawsze znaczy, choć może się tak wydawać, chęć popełnienia samobójstwa.

rozumie Cie , naprawde, ja tez mialam takie chwile ze nie chcialo mi sie zyc, ale trzeba to przetrwac i wierzyc ze przyjdzie lepszy czas. Zycie to pasmo niespodzianek i mimo ze czasem jest takie popaprane, to warto zyc:D

Gość bruneteczkaa17***
nie przejmuj sie az tak...wiem ze to tylko tak sie mowi ale nie ma co sie zadzreczac...bo uwierz jest wiele rodzin ktorym sie nie uklada...ktore niemoga sie ze soba dogadac i wogole totalna kiszka;/w kazdym domu sa wlasnie takie gorsze dni;/ciagle atmosfera sie zmienia;/raz jest lepiej a raz gorzej...ale mysle ze trzeba wszytsko zawsze zaczac zmieniac od siebie..ja tez czesto mam tak ze kloce sie z mama i powiem jej cos nie milego a poznioe tego zaluje...mimo ze wiem ze mialam razje..teraz coraz czesciej staram sie wszytsko przemilcec wkoncu wszyscy jestesmy ludzmi..wiem ze to trudne ale pokaz rodzicom ze naprawde ich kochasz...bo fochy i pretensje ttykko pogorsza sytuacje:)ja czasami nawet jak wiem ze moi rodzice nie maja racjoi to poprpostru zmieniam temat daje im buziaka i jest jeszce milej niz wczesniej:)hehehe bo wkoncu duzo zalezy od naszych roidzicow...gdy sie fajnie uklada i jest mila atmosfera to az chce sie wracac do domku:)

bruneteczka : no proszę jaka zdolna dziewczyna :D

Gość andaKeli
Mam prosta recepte aby Twój swiat stał sie lepszy. Nawet moja nastoletnia córke do tego przekonałam. Po pierwsze zadbaj o siebie tak by byc zadowolona z siebie a po drugie usmiechaj sie czesto nawet do obcych na ulicy. Ludzie lubia pogodne osoby. powodzenia:-)