Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

córka pijaka

MÓJ OJCIEC PIJE

Polecane posty

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
nie biła się z ojcem !!!! Powiedziałem że postaw opór ale to nie znaczy żeby się bić , o matko :( Dzwonić na policję Mówić że albo się uspokoi albo na żadną pomoc od was nie będzie mógł liczyć itd. Zróbcie coś poprostu , dajcie mu znak że nie może was traktować jako niewolnikow bo wy sami potraficie powiedzieć "dość "

Gość polecam srodek
wrzoc w net przymosowe leczenie alkoholikow...i poczytaj

Gość a jakim cudem
studium to nie studia... ale nie dziwie sie tez bym tak robila byleby w domu nie byc

rafaello racja, ale widac ze nigdy nie rozmawiales ani z pijakiem ani z alkoholikiem zazdroszcze ci oni maja inne zazady niestety dla niego tylko alkohol sie liczy

Gość polecam srodek
sorrrry linki nie wchodza

Gość polecam srodek
wrzuc w gooogle:Przymusowe leczenie alkoholików:4 artyk jest ok

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
córka pijaka :::::::: a powiedz mi czy twój ojciec pracuje i czy jest w stanie sam siebie utrzymać ?

Gość polecam srodek
i powodzenia dziewczyno.a dla ciebie i rodzenstwa dda

Gość Młodaa..
Hej; ) Mam 16 lat..i ten sam problem.. mam jescze dwójke rodzeństwaa ale juz nie mieszkają z nami.. z tym że ojciec nas nie pije..ale nie pamiętam Go trzeźwego..najbardziej cierpię jaa..bo ciągle mnie wyzywa i klnie..chociaz nic mu nie zrobilam..Leczyc sie nie chce..i nawet starszego rodzenstwa nie slucha.w dodatku stracił prace..jestem załamana..z matki..został tylko cień..; // nie wiem co robić..; ( Pomocy.. Majka P.S doskonale Cie rozumiem..nie wiem co ich w tym bawi..sama przechodze cos podobnego..i wiem że jest cholernie ciężko..chwilami chciałabym zniknąć..; // Trzymaj się...Buziakii;***

Gość ojciec was pobije
???? przeciez dzieśmi nie jesteście, w tym wieku to raczej ijeciec was już nie pobije, a wy już potraficie się chyba przeciwstawic ojcu. W końcu to 4 do 1.

Gość maleństwo123
Córko pijaka mam ten sam problem mój ojcec pije juz jakieś 2 tyg non stop. Z tym że on nas już nie bije bo wie ze trafi na izbe wytrzeźwień. Wzywaj policje za każdy razem jak bedzie agresywny. Tylko nie wstydz sie! my na poczatku sie wstydziłysmy a on czuł sie bez karny. Mama kilka razy wezwała policje pózniej poszła do dzielnicowego. Sprawa trafiła do sądu. w miedzy czasie chciał wysadzic dom w powietrze taze trafił na 3 mies do wiezienia. Wyszedl ale ma zawiasy i boi sie zeoze znowu trafic do pudła. Moj chodził na terapie do aa ale przestał bo jak on stwierdził ze on NIE JEST ALKOHOLIKIEM i nie bedzie tam chodził:(

Gość Mam ten sam problem co ty ;/
Powiedz mamie żeby poszła na policje , lub jak przyjdzie piany i robi awantury to niech szybko zadzwoni , I wtedy do dzielnicowego ;) , Słuchaj sprawa w sądzie będzie :> Mialem to samo w 1 rok 211 zgłoszeń ;( , Współczuje ci i trzymaj się

Gość do córki pijaka
Sprawa jest prosta trzeba często wzywać policję,potem dostanie kuratora a potem wsadza go do pudła...na jakiś rok..potem wyjdzie za dobre sprawowanie...na jakiś czas dostanie zawiasy wtedy nie będzie pił...wierz mi ze na 100%was nie ruszy będzie się bał..z piciem różnie albo przestanie albo nie...

Gość córka alkoholika
Córka pijaka, rozumiem cię bo sama w domu mam to samo piekło, a mam przecież tylko 13 lat.... Ojciec niby zarabia na życie bo jest stolarzem no ale jak pije to nawet chciał stodołę podpalić... Więc mam też duży problem..... :'(

Gość gość
Ja mam tak samo, mój ojciec pije, nie używa przemocy wobec mnie i mamy, ale kilka razy pobił się i ostro poklocil z moimi braćmi starszymi, a ja na to musiałam patrzeć odciągnąć ich od siebie, tak jest odkąd poszłam do gimnazjum, a teraz kończę szkołę zawodową ... moja psychika jest na wykończeniu ... mój najstarszy brat juz z nami nie mieszka, ma rodzinę i jest 120 kilometrów moja od nas,i nareszcie ma spokój bo też miał ciężkie przejścia z ojcem, wyganial go z domu, lub bił. .. mama przeciwstawia się mu, potrafi się odezwać i wgl, ale się boi ze jak ojciec coś zacznie ja wyzywać i wgl, to mój brat tez się z denerwuje, i zacznie się to co było kiedyś. .. ojciec ma cukrzycę tez i ta pani doktor mówiła ze od tego tez ojciec może być taki nerwowy, ale oczywiście alkohol jest ważniejszy. . Nie pomagają tłumaczenia, często w takich kłótniach lubi mówić że jesteśmy śmieciami, nierobami, i wszystko co najgorsze.. ja mam 19 lat, ale jestem tak tym zestresowana, że na każdy krzyk czy coś reaguje nerwowo, jestem klebkiem nerwów, boje się wracać do domu, bo nigdy niewiem czy nie będzie jakiejś awantury, i aż mam bóle brzucha przez to, strasznie mnie to stresuje.. nikomu o tym nie mówiłam ani nic bo się wstydzilam, ale przy najbliższej okazji zamierzam szczerze pogadać z chłopakiem, bo on się dziwi czemu chce się z domu wyprowadzić I powiem mu to żeby mnie zrozumiał ze ja dłużej nie mogę żyć w takim stresie.. jak ojciec nie pije to jest ok, ale jak wpadnie w ciąg to jest masakra :-( doradźcie mi co mogę zrobić w takiej sytuacji.. myślałam juz o najgorszych rzeczach,ale nie chce iść do więzienia i przysporzyć mamie kłopotów. .. na dodatek mają wspólny kredyt hipoteczny i kilka jeszcze kredytów i niestety mama musi i chyba chce być w tym domu.. ojciec lubi też robić z siebie ofiarę, uzalac się nad sobą i zalać wszystko na nas, często też po pijaku gada o tym co było kilka-kilkanaście lat temu,to jest związane z moja babcia i ciocia, czyli jego teściowa i szwagierka. .. kiedyś przez to się cielam, ale wiem ze to głupota . :-( załamana

Gość gość
dodam że jego ojciec a mój dziadek Tez lubi wypić, ale z tego co słyszałam to bił babcie aż krew leciała i wyganial ich w kapciach i pizamie na dwór na mróz. nie chce tak żyć dłużej, miałam zniszczone dzieciństwo i nie chce mieć zniszczonego życia dorosłego. . :-( załamana