Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość godzinaaa

Podaj przykłady myślenia dedukcyjnego?

Polecane posty

Gość godzinaaa

Podaj przykłady myślenia dedukcyjnego?

:D Szerlok Holms i Dr. Łotson wybrali się na biwak. Gdy zapadła noc postanowili położyć się spać... Przed zaśnięciem Szerlok Holms pyta się Dr. Łotsona. - Drogi Łotsonie co widzisz nad nami ? - Gwiazdy. - I co wnioskujesz na podstawie tega. - Wnioskuję, iż gwiazd tych jest parę milionów wśród nich musi być również parę tysięcy planet. Skoro tych planet jest parę tysięcy to zapewne kilka z nich jest podobnych do Ziemi. Tak więc przynajmniej na jednej z nich jest życie. Znaczy to iż nie jesteśmy sami w kosmosie... - Łotsonie jesteś idiotą ! Ktoś ukradł nam namiot !

Przychodzi policjant do księgarni Sprzedawczyni pyta: W czym można pomóc? Policjant na to--potrzebuje jakiejś książki, może mi pani cos poleci hmmm mamy taką nowość--\"o dedukcji słów kilka: -ooo a cóż to takiego ta dedukcja??-- zapytuje policjant. -Wyjaśnie to panu na przykładzie--Ma pan w domu akwarium? -no mam to znaczy że lubi pan naturę, przyrodę -taaak , bardzo lubię --no to lubi pan na pewno tez spacery po lesie --no oczywiścię że lubię!!! --i to na pewno z kobietą --naturalnie Więc drogą dedukcji doszliśmy do tego że nie jest pan pedałem Policjant zachwycony kupił książkę, wybiega z księgarni napotykajac swojego kolegę z posterunku. -Co to żeś kupił? -a wiesz to książka o dedukcji -a co to takiego ta dedukcja??? -opowiem ci na przykładzie-masz w domu akwarium?? -nieeee --no to jesteś pedałem!!!

Gość Vaniliowaaa
Dedukcja to przechodzenie od ogółu do szczegółu np: Wszyscy studenci administracji zdali egzamin.Ania zdała egzamin. Ania posiada dowód osobisty.Ania ma ukończone 18 lat. Wszystkie ptaki mają skrzydła. Bocian ma skrzydła. itp.

Gość a kto Ci poiwedział
że wszystkie ptaki latają?

Wszystkie przykłady są kiepskie Dedukcja to przechodzenie od ogółu do szczegółu np: Wszyscy studenci administracji zdali egzamin.Ania zdała egzamin.---Ania studiuje przecież socjologię Ania posiada dowód osobisty.Ania ma ukończone 18 lat.---Ania ma 13 lat i ma tymczasowy dowód osobisty Wszystkie ptaki mają skrzydła. Bocian ma skrzydła----kiwi nie ma skrzydeł---tzn ma ale jakoby ich nie było bp ma szczątkowe i schowane pod piórami więc ich nie ma :)

Gość wiecie która jest
godzina ?? Wracać do łóżka a nie jakieś kłótnie 😴

Gość mam skrzydła - kiwi
nie każdy ptak lata, ale skrzydła ma każdy! Proszę nie dyskryminować kiwi! :-)

Gość allways tez ma
skrzydla

Gość jak się zrzuci
z 20 piętra przy silnym wietrze - to chwilę polata......

Gość jak się zrzuci
doszłam do tego drogą dedukcji......

Gość myslenie dedukcyjne
maz spoznia sie pare godzin. Gdy wraca, twierdzi, ze zepsul mu sie samochod i wracal na piechote. Jak wydedukujesz, ze lze jak pies? Czyste buciki, rece...

Gość jak się zrzuci
z 19 nie polata. Chyba że nieużywana - bo lżejsza

Gość jak się zrzuci
dlaczego jedno lata, a inne fruwa? Co to za różnica?