Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadomaX

czy to na pewno matka

Polecane posty

Gość niewiadomaX

Słuchajcie - czy jak kobieta urodzi dziecko w domu - tak jak kiedyś się rodziło - to jak potem udowodni, że to jej dziecko? Pytam całkiem serio! Lekarz nie wchodzi w grę.

nie udowodni ,a dziecko musi miec akt urodzenia .Jak w przychodn takie dziecko zgłosisz np do szczepien ,czy w razie choroby??

Gość niewiadomaX
No właśnie chodzi mi o "rejestrację" dziecka w urzędzie... Myślałam na różne sposoby - i też wydaje mi się, że się nie da, ale chciałam się upewnić. Dzięki.

czy nie lepiej dla zdrowia dziecka ,no nawet to dziecko w domu urodzic,ale niech je lekarz ogladnie. chyba ze chodzi o ,,cicha adopcje\'\' ;-}

Gość niewiadomaX
Właśnie chodzi o udowodnienie, że dziecko jest matki, a matka dziecka - prawdziwa! :-) To sprawa z dawnych lat, ale zaciekawiło mnie, jakby to teraz wyglądało....

Gość to sie przejdz na
teraz matka tez moze rodzic dziecko w domu, zdarazaja sie porody w ronych miejscach poza szpitalem, w szpitalu jak rodzisz tez nie ma urzednika stanu cywilnego czy z urzedu miasta :O to ze urodzilas dziecko zglaszasz w takim miejscu po urodzeniu ....

Gość niewiadomaX
To że się zgłasza - to wiem, ale na słowo nie uwierzą. Fajnie by było - przyjdę sobie z jakimś dzieckiem do urzędu i powiem - właśnie mi się urodziło! :-)

Gość polejka
jak przyjdziesz z dzieckiem na reku bez zadnego swistka bo urodzilas w domu i polozna nie zdazyla na czas, tez nie wywala cie zebys udowadniala ze to twoje dziecko :O

Gość ale jak sie dziecko w domu
urodzilo to moze nie miec wypisu lekarza jak wszystko poszlo dobrze ;)

Gość niewiadomaX
teraz już zażartuję - kto mi pożyczy noworodka na chwilę? :-) zarejestruję, zainkasuję becikowe - i oddam :-) No właśnie - przecież dochodziłoby do takich i innych przekrętów.

Gość niewiadomaX
Jednym słowem nie obejdzie się bez lekarza czy fachowca. Dzięki za odpowiedzi!

ale gadacie pierdoły-gdyby tak było to podziemna adopcja działby na całego,bo np panna ktorej zapłace za urodzenie mi dziecka-urodzi i ja hop siup ide do urzedu i dziecko zgłaszam jako moje .. gdyby tak było nie byłoby przepełnionych domow dziecka