Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginekasia

posiew moczu-bakterii tlenowych nie wyhodowano.. tzn, ze nie mam grzybicy?

Polecane posty

Gość ginekasia

Chodzi o to, ze nie wiem czy to grzybica czy bakteria jakas.. no w sumie to drugie to raczej nie bo mialam badanie moczu ogolne i tam wszystko ok no i posiew moczu a tam wynik : bakterii tlenowych nie wyhodowano. Co jakis czas mam pieczenia lekkie w pochwie ( serek ) male swedzenie.. no ale wtedy dostaje od lekarza taka tabletke ( jedna ) ewentualnie pozniej biore za 3 dni druga a za 2 tygoidnie trzecia i to jest lek na grzybice. Dodam, ze facetowi wowczas tez daje wtedy 1 tabletke. No aleeeee nie wiem czy to faktycznie grzybica bo czesto tez mam tak jakby zapalenie pecherza moczowego pisze tak jakby bo tez nie wiem czy mam czy nie. Piecze mnie pecherz.. mam uzucie niewysikania sie do konca.. i wtedy boli pecherz. Czy na podstawie tych dwoch badana a raczej ich wynikow to cos sie da wykluczyc z tego? bo jak nie to nei wiem po co mi kazano to zrobic:/ jakie badania zrobic? ktos cos poradzi?

Gość Judyta 123
a co ma badanie moczu do grzybicy? Bo nie rozumiem. Grzybicę lekarz rozpozna przy Zwykłym badaniu ginekologicznym. Piszesz, że masz problemy z pęcherzem a bierzesz leki na grzybicę, coś tu nie gra. Zastanów sie co piszesz.

Ginekasiu, na razie mamy dwie sprawy: najpewniej masz grzybicę dróg rodnych, być może masz grzybicę pęcherza (ale to raczej rzadkie), nie masz bakterii. Możesz za to mieć - podrażnioną po antybiotykach śluzówkę (może uszkodzenia?), być może masz jakiś inny patogen: chlamydię, ureaplazmę, mykoplazmę... no ale bez badań to tylko gdybania.