Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

redrose

Odwołał ślub 3 dni przed....

Polecane posty

Gość dldldldlldl
"w sumie równie dobrze mogłaś dawcy spermy szukać po pubach wieczorami... ryzyko byłoby zbliżone" No przynajmniej skończyłoby się na samym dziecku a nie straconej kasie i obciachu przed rodziną.

oj autorko - no to nie było najmądrzejsze co zrobiliście - reasumując wypowiedzi poprzedników. Może był pod wpływem emocji jak się zgadzał, a teraz nagle dostał otzreźwienia? kumple, kumple, kumple... napewno go wybudzili. Pokazali mu szczęśliwą rodzinkę na spacerze i mu przeszło? Bo wielu tak ma, mówią fajne dziecko, mógłbym takie mieć, ale później widzą facetów, których cicho nazywają pantoflarzami i już nagle ich nastawienie do dzieci się zmienia. zachowanie twojego faceta było mało odpowiedzialne, ale... trzeba iśc dalej, nie cofniesz niczego. Staraj się nie stresowac, bo źle to wpływnie na dziecko. nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, uwierz w to i nie bój się ;)

Człowieka, partnera poznaje się całe życie a ty stwierdziłaś, że możesz mu zaufać po kilku miesiącach znajomości i to jeszcze na odległość, wybacz, ale możesz mieć pretensję tylko do siebie.

Gość ale guuupia
złapałaś go na dziecko to dał dyla!! :O

Gość obydwoje ejstescie
obydwoje cos nie zabardzo jestescie cos psychicznie chyab chorzy czy jak

Gość bomerania
w sumie redrose rozumie.Bo ja jestem w tej samej sytuacji co ona.Tylko ze moj (ex)facet jest za granica i tak wielka milosc ze zostawil mnie w 2 miesiacu ciazy.A tez mila byc slub ale jeszcze zanim pojawila sie ciaza.

Gość ale guuupia
ale po co brfac ślub pi 5 m-cach znajomości?? rozumiem, desperacja 30 latki!! :D :P

Rozumiem wasze zdziwienie. Moja decyzja była świadoma. Wiele w życiu przeszłam, chciałam założyc rodzinę, a jego pokochałam jak nigdy nikogo. NIe zrozumiecie tego. Tak, jest w tym dużo mojej winy. Ale matką chciałam i chcę zostac. I nie musicie mnie wyzywac od różnych... Mam świadomośc,że wszystko potoczyło się za szybko. Jednak nic nie tłumaczy zachowania faceta... Zresztą nic nie rozumiecie...

Gość ale guuupia
taka stara a taka GŁUPIA

Złosnica, dziękuję za Twoje słowa..nie oceniasz ludzi, to dobrze. Inni potrafią oceniac po pozorach. Niech wam będzie, że jestem psychiczna, itd. Lecz nie po to pisałam to na forum... Szukałam wsparcia, rozumiem, że tutaj go nie znajdę. Do widzenia.

Wam to się powinno najpierw dom dla lalek kupić... O ludzka bezmyślności, jeśli to nie prowokacja, to współczuję temu nienarodzonemu z serca całego. Toż to gorzej niż wpadka - nieodpowiedzialni rodzice z najważniejszych decyzji w życiu robią spontan niczym pójście na wagary w liceum: \"a może na ciasto, a może na piwo, a może do USC, a potem kupimy dwie pary śpioszków?\" Gratulacje :o Ja wiem, że w serialach komediowych typu \"Dharma i Greg\" wystarczy pójść na ciastko, a potem od razu do urzędnika, by \"przyklepać\" związek małżeński, ale na litość - życie to nie film! I do tego dziecko, które powstało pod wpływem kaprysu kolesia chorego na depresję... Tragikomedia.

Czego od nas oczekujesz? Że pogłaszczemy po główce i powiemy, żeś biedna? Sama to wiesz, i wiesz, dlaczego. Że znajdziemy cudowny sposób, by facet zmienił zdanie? Nie znajdziemy. Musisz nauczyć się żyć dla siebie i dziecka i nie podejmować pochopnych decyzji. A co do faceta... jeszcze się koaże, czy Wam się uda, czy nie. I TYLE.

Gość moja gorsza strona
Jacy starzy tacy głupcy, rece opadają

W sumie to szkoda tylko, że się wstydu najadłaś przed rodziną i znajomymi. Ten ślub był po prostu na tym etapie niepotrzebny. Zalegalizować związek można zawsze, dziecko można wychowywać nie będąc małżeństwem, a skoro tak bardzo chciałaś zostać matką - Twoje prawo.

Gość fanguu
wiecie,co?To wina bajek o królewnach,którymi nas karmiono w dzieciństwie.Samej chce mi się nieraz śmiać,jak wyobrażam sobie jak mój facet klęka i prosi mnie o rękę...Już sama nie wiem,po co wymyślono małżeństwo?,chyba,żeby ludziom życie utrudnić.Wczoraj siostra mojego kolego dowiedziała się,że facet,z którym ma dziecko zdradza ją od kilku miesięcy z jej koleżanką.Pamiętam,jak kilka lat temu chcieli wziąć ślub...teraz pewnie się cieszą,że tego nie zrobili:wystarczy spakować ciuchy,wziąć dzieci i odejść.

Gość lolka ta od bolka
myslalas ze go znasz ze kochasz, ale kurcze jak mozna kogoc znac po kilku miesiacach? fakt jestes bardzo nieodpowiedzialna, nei oceniam ciebie ale sama jestes winna tego. Teraz mysl o dziecku, mozeakurat wszystko potoczy sie dobrze.

Gość opryssss
O cześć Lidzia. Ta prowokacja znacznie lepsza, od tej z czerwonymi stringami znalezionymi w aucie i zdjęciem gołej laski w szafie, tudzież prezerwatywami też w szafie. Robisz kochanie postępy, ale jak zwykle gubisz się w detalach. Musisz to dopracowywać, Lidka, bo zaraz więcej osób sie kapnie. Ale 5 za prowo u mnie jest. Trzymaj tak dalej. Pa. :D

Gość ech to lepsze niz
brazylijska telenowela. :O

sytuacja na pewno nie jest dla ciebie łatwa ale podejrzewam że dla Twojego partnera również w końcu w ciągu 5 miesięcy całe wasze życie stanęło do góry nogami jeśli twój partner ma depresję to nie być może lepiej będziej dla was jeśli odłożycie ten ślub na trochę, choć z drugiej strony z tego nie wychodzi się w miesiąc, tylko \"nieco\" dłużej jeśli go kochasz to musisz się teraz uzbroić w cierpliwość... łatwo nie będzie ale oby się udało:) dbaj teraz o dzidziusia przede wszystkim nawet jeśli do ślubu nie dojdzie to ciesz się że ma w brzuchu maleństwo:) reszta się ułoży