Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co robić co robić

Po każdym stosunku boli mnie wejściówka Czy któraś kobieta ma podobnie?

Polecane posty

Gość Co robić co robić

Witajcie. Wiem że temat może wydać się śmieszny, ale mam duży problem, doszło do tego że zaczynam unikać sexu i robię to od święta a związek na tym tylko cierpi. Jak to możliwe, że po każdym stosunku boli mnie wejście do pochwy a czasami nawet szczypie, mozliwe jest by człek był uczulony na spermę? ( czasami swędzi mnie ciało, w miejscy gdzie ona wylądowała) Chłopak jest zdrowy, z poprzednim też był taki problem. Lekarzowi o tym nie powiedziałam, ale chyba wspomnę :-/ Szkoda, bo nie czerpię uciechy z sexu i czasami płaczę, zamiast przeżywać okres :( Oczywiście udając że wszystko ok,eh

Gość Co robić co robić
Orgazm a nie okres ;-)

a tak serio, faktycznie to wygląda na uczulenie a uczuloną można być na... wszystko ale można też się odczulać więc idź z tym do lekarza

Może masz jakąs grzybicę lekką albo nadżerka się powiększyła, bo wtedy tak bywa. Albo masz źle dobrane tabletki antykoncepcyjne i masz suchą pochwę. Napewno musisz iść do lekarza. Powodów jest wiele. Gdyby było to raz czy dwa można by pomyśleć że nie byłas przygotowana i facet za szybko wszedł ale jeśli to się powtarza.. idź do lekarza.

Gość Co robić co robić
"Wejściówka" tak mi przyszło na myśl bo nie wiedziałam jak to lepien zobrazować ;) Myślę że mogę być uczulona na te płyny, zrobię doświadczenie za kilka dni z prezerwatywą, tylko mnie piiip przestanie boleć, eh :(

Gość Co robić co robić
Grzybicy nie ma ani nadżerki, badałam się, tabletek nie biorę. Po tym wszystkim boję się i faktycznie ciężko mi się podniecić, dopiero w trakcie mocno się podniecam, to może się przyczyniac do tego bolu ale cos jest nie tak, jak robie to z prezerwatywa to jest lepiej pod tym wzgledem, sprawdze to jeszcze dokladniej, za kilka dni, z ta prezerwatywa, zebym mialam pewnosc i pojde do lekarza, eh Jesli tak bedzie ciagle to zadnej przyjemnosci z sexu, raz na ruski rok wszystko idzie gladko i bez problemu, eh

Gość Co robić co robić
No właśnie, coś mi tu nie gra, to wej ście jest jakieś lewe, eh Sprawdzę przyczynę na tyle na ile potrafie, czyli poprzez- odp. podniecenie i z prezerwatywa, jak nie pomoze to do lekarza :-/ Zawsze mi tak piii dawała popalic, z tamponami mam to samo, pierwszy wchodzi gladko a nastepne to na sile i nie zawsze, masakra ;(

Gość Co robić co robić
Hmm Szczerze piszę że głównym stresem jest właśnie ból, następnego dnia nie ma sexu mimo że mam ochotę, bo chodzę okrakiem ;( Wczoraj znowu to samo, po dłuższej przerwie, mimo podniecenia dziś chodzę okrakiem, zwariuję przez te piczke, cholera :-/ Mam stresy, nie dotyczą ciązy, bo dlugo czekalam z sexem, zdajac sobie sprawe jaka to tez odpowiedzialnosc i licze sie z konsekwencjami W emocjach duzy balagan, mam niskie libido bo depresja i mysli krazace daleko od tego tematu, bo tragedyje duza przezylam ale czy to by rzytowalo az tak na sex, skoro dotyczy to zuplenie innej sprawy

Gość Co robić co robić
Zaraz zaraz... bylam podniecona ale nie tak mocno jak napisalam, sprawdze to i zrobie test z prezerwatywa Boli mnie tam mocno, zaraz sobie wkrece ze mam tam jakiegos potwora i w ogole odlece Dziekuje za uwagi i pojde z tym fantem do lekarza jeszcze

Trochę głupia moja rada - spróbuj po alkoholu. winko czy coś. Jak cię wtedy będzie bolało to chyba problem natury anatomicznej. Alkohol powinie cię rozluźnić. ale jest tak, ze jak raz szczypało, to potem ma si schizę i automatycznie ona się skurcza co nie pomaga, ba! zwiększa problem. To twój pierwszy facet? jak było z poprzednimi? tez byl ten problem?

Gość Forest Gump
Ja miałam podobnie jak Ty autorko, poszłam z tym do ginekologa i powiedziała, że to klasyczne obtarcie z powodu braku nawilżenia. W aptece można kupić specjalny żel, taki nawilżająco - łagodzący podrażnienia. Nie pamiętam nazwy, jest przeźroczysty w niebieskim opakowaniu, tylko trzeba zakupić koniecznie w aptece, z resztą farmaceutka na pewno bedzie wiedziała o co biega :) Od kiedy zaczęłam go stosować to juz po pierwszym razie czułam wyraźna ulge, bo nie dośc że nie szczypało to czułam chłodzące ukojenie i na dodatek przy każdym stosunku się zaleczało bardziej bo wiadomo żel był dogłębnie wprowadzany :) I to nie jest uczulenie, grzybica czy nadżerka. Nadżerke owszem zawsze miałam ale teraz jest na etapie gojenia i nie ma z tym związku :) Autorko, zanim pojdziesz do lekarza to najpierw tup tup tup do apteki po żel :)

Gość Co robić co robić
Byloby super jakbym znala nazwe tego zelu, to jakis intymny? Czy leczniczy, jak zapytac w aptece ( wiem ze to smieszne, ale wybaczcie) Partner drugi, ten sam problem, myslalam ze to przez "sprzet" partnera, ale nawet przy palcach byl podobny problem, mniejszy ale podobny i tamponach tez :( Moze to psych. Kurcze przyznaje ze wczesniej mialam blokade, ale teraz wlasnie otworzylam sie na sex Dziekuje wam za rady, sprobuje wszystkich metod, musi byc jakies wyjasnienie i przyczyna

Gość a...b...c...
może przez to że nie możesz sie zbyt podniecić jesteś tam za mało mokra i twoje miejsca intymne są za każdym razem podrażnione. spróbuj wykorzystać różne żele intymne np. durex :) pozdrawiam

Gość Forest Gump
No właśnie nie pamiętam nazwy tego żelu, ale tak, jest on specjalny do stosowania intymnego, a wystarczy jak zapytasz o żel nawilżająco - łagodzący podrażnienia do miejsc intymnych. Durexy i tego typu żele sa generalnie natłuszczające i nie mają raczej działania łagodzącego i gojącego ranki, bo skoro Cie boli to na pewno masz ranki w środku. Dlatego lepiej wybrac się do apteki.

Gość Co robić co robić
Dzieki dziewczyny za wszystkie uwagi i porady, sprobuje w takim razie wszystkiego i mam nadzieje ze da rozwiazac ten problem, inaczej nici z zycia sexualnego