Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss_Suchego_Podkoszulka

Pomoc w Niemieckim

Polecane posty

Witam :) Potrzebuje pomocy z niemca,odrazu uprzedzam jestem na bardzo na niskim poziomie :O Jak napisać zdanie \"Ona jest zadowolona ze swojej figury\" , \"On musi miec pod kontrolą jedzenie\" , Ona ostatnio przytyła\" , \"Schudłam ostatnio ze stresu 5 kg\" , \"Zakochałam się \"

Gość NIEUKU
tak na powaznie, to w tych czasach korki są codziennością , niestety w szkołach juz nas nie nauczą bo niby brakuje czasu, trzeba leciec z materialem ;p nauczyciel przychodzi do szkoly WYKŁADAĆ materiał , a nie UCZYĆ

Gość plakac mi sie chce/
Sie ist mit ihrer Figur zufrieden. Er muss das Essen unter Kontrolle haben. Sie hat letztens zugenommen. Ich habe letztens wegen des Stress 5 kg abgenommen. Ich habe mich verliebt. NIe jestem pewna czy dobrze :P

Gość szaroniebiesko
hi hi typowo wróżbiarski ja bym się zastanawiała nad posiłkowym w abnehmen/ zunehmen bo to jakby nie było - zmiana stanu ale też nie ruszałabym bo zaraz sie n-lka przywali skąd taka świadomość języka u osoby która na lekcjach tego nie pokazuje więc autorko pisz tak jak napisała Ci płakać mi sie chce

Gość plakac mi sie chce/
haben na 100% :)

a jescze do tej kontroly to w podreczniku mam wyrazenie miec cos pod kontrolą \"etwas im Griff haben\" to jakbym napisala tak jak mi napsialiscie to byloby źle? sorry za te pytania ale naprawde jestem beznadziejna z niemca :o

Gość ma byc tak
jak napisala "plakac mi sie chce" . Tamto wyzej to bzdury.

Gość plakac mi sie chce/
niee unter kontrolle nie ma rodzajnika okreslonego tylko zerowy...mowi sie etwes unter kontrolle haben a nie unter der kontrolle :)

Gość ma byc tak
jak napiszesz bedzie dobrze. czesto rozne slowa lub zwroty maja to samo pojecie.

Gość plakac mi sie chce/
jemanden/etwas im Griff haben- mieć kontrolę nad kimś/czymś czyli to samo znaczenie. moze byc na rozne sposoby :)

hm, ja tam uzywam unter der Kontrolle i tak się spotkałam w Niemczech kilka razy ale pewnie gramatycznie masz rację:)

Gość ma byc tak
aby to wyjasnic - zapytam mojego meza , za chwile jak wroci do domu. wydaje mi sie jednak, ze "unter der kontrolle" tez bedzie w porzadku .

Gość ma byc tak
etwas unter kontrolle haben - ma byc :)

Gość plakac mi sie chce/
moze:) chociaz watpie bo nawet jak w google wpisalam z ciekawosci to bylo unter kontrolle :) bez der :)

Gość ma byc tak
i tak ma byc - bez der :)

Gość plakac mi sie chce/
wiedzialam :D meza pytalas?? :D

Gość ma byc tak
tak - ja nie jestem taka dobra , niestety ... :(

Gość plakac mi sie chce/
to maz cie poduczy :)

Gość ma byc tak
on jest niemcem . obiecywal, ze zawsze mi bedzie zwracal uwage na bledy ale robi to tylko czasami . jemu moje bledy nie przeszkadzaja - tak mowi - nawet dodaja mi uroku :p . pewnie, ze chcialabym mowic bez bledow ale to trudne.